Μια από τις πιο δύσκολες φάσεις που μπορούν να σου κάτσουν ποτέ, είναι το μάζεμα της ντουλάπας σου. Όχι, δεν απευθυνόμαστε σε σένα ψυχαναγκαστικέ αναγνώστη που βάζεις τα πουλόβερ ανά χρώμα και πλέξη σε πλήρη στοίχιση, ενώ έχεις διαφορετικά συρτάρια για σκουφιά, κασκόλ, γάντια και φουλάρια. Μιλάμε για τους υπόλοιπους, τους φυσιολογικούς, τους ρέμπελους. Πρόσφατα, μας έκατσε η στραβή κι έπρεπε να βάλουμε σε μια σειρά το χάος που υπήρχε σε κρεμάστρες και συρτάρια, χύμα εντός της ντουλάπας μας. Πέρασε κανένα 4ωρο, κι ενώ ευτυχώς δεν άνοιξε μυστηριωδώς κάποια πόρτα πίσω από τα σώβρακα, για να πάμε ένα ταξιδάκι προς Νάρνια μεριά. Τότε, σταθήκαμε κατάκοποι και ρίξαμε μια ματιά στον εαυτό μας στον καθρέφτη. Αναρωτηθήκαμε λοιπόν φωναχτά, για ποιό λόγο βρίσκονται αυτά τα υπέρ-άχρηστα πράγματα που συνιστούν τη ντροπή των ρούχων, μπροστά μας.

Ξηγιόμαστε, γιατί δεν θέμε να παρεξηγούμαστε με αποδείξεις και ονόματα.

Κομμένα γάντια

Για κάποιο περίεργο λόγο τα φοράνε και τύποι που δεν καπνίζουν, αλλά γουστάρουν ζεστούς καρπούς, γιατί τίποτα άλλο δεν μπορεί να ζεσταθεί με τα κομμένα γάντια.

Μπουρνούζι

Είμαστε θιασώτες της Μπουρνουζοπετσέτας του Παντελή Καναράκη, και σαν πολυμήχανα όντα, φοράμε την πετσέτα α λα μπουρνούζ, χωρίς να σκορπάμε τα λεφτά μας σαν κάτι wannabe ζάμπλουτους από τα Λιόσια.  

Δερμάτινο γιλέκο

Αν δεν είσαι ο Έρικ Άνταμς των Manowar, ή έστω καραφλομαλλιάς χατζημετάλλας που λες συνέχεια χωρίς να σε ρωτάει κανείς, ότι οι Manilla Road είναι η μεγαλύτερη μπάντα του σύμπαντος, το πετάς στα σκουπίδια κατευθείαν το γιλεκάκι!

Κοντομάνικο πουκάμισο

Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν, σε έναν κόσμο με κοντομάνικα πουκάμισα. Η πουκάμισα ή t-shirts, ρε γελοίοι. Διαλέξτε!

Γραβάτα

Δεν περιγράφουμε άλλο. Όχι ντάξει, πρέπει να τοποθετηθούμε, γιατί το κακό έχει παραγίνει. Για κάποιο λόγο, που ποτέ κανείς δεν κατάλαβε, αυτό το υφασμάτινο ζωνάρι λαιμού, αποφασίστηκε πως αποτελεί την κατάλληλη ενδυματολογική προσθήκη, για να εξασφαλίσεις μια κάποια επισημότητα. Στυλίστες που γουστάρετε γραβάτες, έχουμε ανέβει πάνω στα τραπέζια για να βλέπουμε καλύτερα και σας ψάχνουμε! Κάποια στιγμή θα σας βρούμε!

Πιτζάμες

Λοιπόν για να τελειώνουμε και με αυτό το ανέκδοτο. Αν θες να κοιμηθείς το καλοκαίρι και δεν γουστάρεις γύμνια στον ύπνο, φόρας εκείνο το ξεχειλωμένο και δροσερό t-shirt και καθάρισες. Τον χειμώνα πάλι φοράς τις φόρμες σου και ζεσταίνεται το κωλαράκι κοκαλάκι σου μια κι έξω. Τη συμπαράσταση μας και στους ανθρώπους εκεί έξω, που όταν τους ρωτούν το επάγγελμά τους, απαντούν υπάλληλος σε βιοτεχνία με πιτζάμες.

Τραγιάσκα

Δεν είναι καπέλο, δεν είναι σκουφί, είναι ένα τερατούργημα που δεν πρέπει να μπει σε κανένα ανθρώπινο κεφάλι, ποτέ ξανά.

Φουλάρι

Η μόνη φορά στην ζωή σου που αποδείχθηκε χρήσιμο το φουλάρι, είναι όταν σκουπίστηκες μετά από τσιμπούσι με 4 κιλά παιδάκια προβατίνα Δεκαπενταύγουστο στο χωριό, γιατί είχαν τελειώσει οι χαρτοπετσέτες. Καμία άλλη, ποτέ ξανά!

Αμάνικο τζάκετ

Αν δεν είσαι ο Χαλκ Χόγκαν, ο Τζον Σίνα, ή έστω χειρότερη όλων ο Τάσος Ποτσέπης, για να μοστράρεις δίχως λόγο τα μούσκουλα σου και το έχεις στην ντουλάπα σου, τότε τη ντροπή σου, δεν ξεπλένει ούτε ο Κηφίσος!

Σαλοπέτα

Δεν είναι τυχαίο που ονομάστηκε έτσι, γιατί ήταν εξαρχής για ΣΑΛΟΠΕΤΑΜΑ.

Ρίξε στα σχόλια και τις δικές σου άχρηστες προσθήκες, γιατί άνθρωποι είμεθα κάτι θα ξεχάσαμε κι εμείς.