Ποτέ δεν πίστευα ότι οι ικανότητες του Καουάι Λέοναρντ, θα με έκαναν κάποια στιγμή να γράφω με τόση όρεξη ένα κατεβατό για τα μάτια μιας κοπέλας από την Ουαλία, αλλά έτσι είναι αυτά, έρχονται, δεν τα αποφασίζεις. Για να καταλάβετε τι εννοώ, θα πρέπει να γυρίσω περίπου 6-7 μήνες πίσω, όταν και οι τελικοί του ΝΒΑ ήταν σε εξέλιξη. Τότε λοιπόν, από τις 12 με τον φραπέ στο χέρι περίμενα να ξεκινήσει το μεγάλο γεγονός, μόνο που αυτό άρχιζε στις 4:00 το χάραμα και έπρεπε κάπως να σκοτώσω τον χρόνο μου.

Τότε ήταν που ήρθε στην ζωή μου το Sex Education, καθώς ήθελα μια χαζοσειρά στο Netflix, απλά για να περάσει η ώρα, μέχρι να δω τον Κάρι να κάνει άλλη μια εμφανισάρα σε τελικούς  Λέοναρντ να το σηκώνει μόνος του. Κολέγιο είδα, έφηβους να κάνουν βόλτες σε προαύλια είδα “τέλεια όλα μπόμπα, θα κυλήσει ο χρόνος σαν νερό” καθώς υπέθεσα ότι θα είναι κάποια μαλακιούλα τύπου “High School Musical”. Μόνο που η σειρά αυτή αποδείχθηκε σειράρα και με έκανε να περιμένω τον δεύτερο κύκλο της πώς και πώς, ο οποίος βγήκε πριν από περίπου μια εβδομάδα. Μαζί με την λατρεία μου για το Sex Education, βλέποντας όλο και περισσότερα επεισόδια, άρχισε να αναπτύσσεται και μια τεράστια αγάπη για την Μέιβ. Αν δεν καταλαβαίνεις τι λέω, τράβα δες την σειρά να καταλάβεις. Όχι, αυτή η αγάπη δεν ήταν μόνο για την Emma Mackey που την υποδύεται, αλλά για όλο τον χαρακτήρα της Μέιβ. Από τότε λοιπόν έχει περάσει σχεδόν μισός χρόνος, αλλά αυτή η συγκίνηση που νιώθω ακόμα όταν την βλέπω, με έκανε πλέον να το αποδεχθώ και να το πω. “Μέιβ είσαι η γυναίκα της ζωής μου!”

1. Είναι πανέμορφη και ΤΥΠΑΡΑ

Ξέρεις κάτι, είναι τόσο τυπάρα που και τόσο κούκλα να μην ήταν, πάλι τα ίδια θα έγραφα. Αλλά ρε φίλε, γενικότερα έχω τρέλα με το βαμμένο μαλλί σε παράξενα χρώματα (ροζ, πράσινο, μπλε) και σε συνδυασμό με αυτό το βλέμμα, απλά ΠΕ-ΘΑ-ΝΑ! Θα μου πεις “δεν ξενέρωσες που τα έβαψε στον 2ο κύκλο;“. Φυσικά και όχι! Μπορεί στα πρώτα 10 λεπτά να μην μου άρεσε σαν ιδέα, αλλά το μόνο που κατάφερε βάφοντας το μαλλί, ήταν να γίνει ακόμα πιο όμορφη, πράγμα που πίστευα ότι δεν γινόταν και όμως έγινε. Επίσης δεν πρόκειται για απομίμηση της Μάργκοτ Ρόμπι, γιατί η Μέιβ είναι 3 φορές καλύτερη! Πέρα από την εξωτερική εμφάνιση που παίρνει 20 στα 10, είναι και απίστευτη τυπάρα, καθώς δεν νομίζω ότι θα μπορούσε κάποιο άτομο, να είναι καλύτερο σε θέμα χαρακτήρα, πραγματικά δεν το καταλαβαίνει κανείς εύκολα, αλλά μιλάμε για τη σωστή ψυχούλα. Όσοι δεν καταλαβαίνετε δείτε την σειρά.

2. Θα σε βοηθήσει στα πάντα

Μπορεί οι γύρω της να την λένε “φρικιό” και να την έχουν σαν το μαύρο πρόβατο του σχολείου (και όχι μόνο), όμως η ίδια δεν έβγαλε ποτέ και σε κανέναν κάποια αντίδραση. Αντ’ αυτού όποιος ή όποια της ζητήσει βοήθεια, αυτή θα είναι εκεί με πολλούς τρόπους και θα κάνει το καλύτερο που μπορεί,  πιστέψτε με, δεν είναι υποχρεωμένη για αυτό, απλά είναι από τα καλύτερα παιδιά που μπορεί να συναντήσει κανείς. Κοπελάρα μου, έλα να στήσουμε μαζί την επιχείρηση και άσε τον Ότις που θέλει και τα μισά κέρδη, φλώρος ήταν, φλώρος θα μείνει.

3. Είναι φεμινίστρια

Ποιος δεν θέλει δίπλα του έναν δυναμικό άνθρωπο που θα παλεύει για το δίκαιο και το σωστό. Ίσως ορισμένοι που έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας να μην γούσταραν αυτή την φάση, εγώ απλά θα την λάτρευα. Ναι ρε φίλε, μου αρέσει να έχω κάποια δίπλα μου που να ξέρει τι θέλει και τι δικαιούται. Θα γούσταρα η κοπέλα μου να τσακίσει τον κάθε βλάκα σεξιστή που θα της πει το οτιδήποτε, μόνο και μόνο επειδή ο ίδιος είναι θλιμμένος με την ζωή του ή επειδή τη γουστάρει κρυφά. Μέιβ τα ακούς, σε στηρίζω στα πάντα, αν έρθεις μην αργείς!

4. Έχει παρελθόν 

Ένα από τα πράγματα που γουστάρω πολύ, είναι να τσακώνομαι ακόμα και όταν δεν υπάρχει λόγος. Όταν λέω να τσακώνομαι, φυσικά και δεν εννοώ να κάνω τον νταή στον δρόμο, αλλά να διαφωνώ με την βλακεία, θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχω ανοίξει πόλεμο ενάντια σε αυτή. Έτσι λοιπόν, αν είχα δίπλα μου μια ΚΟΠΕΛΑΡΑ σαν την Μέιβ, θα άκουγα καθημερινά τις κλασικές βλακείες για το στιλ της, την οικογενειακή της κατάσταση, αλλά  και το παρελθόν της (έχει κάνει μια έκτρωση) και θα μανουριαζόμουν κάθε τρεις και λίγο. Όχι ότι η ίδια θα είχε ανάγκη από υποστήριξη, καθώς αν θέλει τους γλεντάει μόνη της, αλλά ρε μάγκα μου, ότι γουστάρει θα κάνει η κοπέλα (μου) δεν θα σου δώσει αναφορά. Επίσης το παρελθόν το οποίο έχει, θα είναι γεμάτο ενδιαφέρουσες ιστορίες, οι οποίες θα κάνουν τον οποιοδήποτε να την την βαρεθεί ποτέ!

5. Θα προσέξει τον οποιοδήποτε

Μπορεί να δείχνει την εικόνα μιας ντίβας, αλλά δεν είναι, εν αντιθέσει, θα προσέξει τους πάντες και τα πάντα και θα ακούσει την ιστορία που θα έχει να της πει ο καθένας. Θα κάνει παρέα με άτομα που αξίζουν και όχι άτομα που είναι απλά “famous“. Βέβαια αυτό δεν με συμφέρει καθόλου, καθώς έτσι γνώρισε τον φλώρο τον Ότις, αλλά όπως και να το κάνουμε δείχνει μια πάστα καλού ανθρώπου και παιδιού. Φυσικά και με αυτό ανεβαίνουν στο έπακρο, οι ελπίδες να κοιτάξει και εμένα η αλήθεια είναι, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Μέιβ, αν το διαβάσεις ποτέ αυτό, να ξέρεις από βδομάδα δεν έχω κανονίσει κάτι, στείλε μήνυμα.  Άσε τον ανώριμο τον Ότις να κάτσει εκεί μόνος του.