Αν ρωτήσεις τον κόσμο για το αγαπημένο του κατοικίδιο, το πιο πιθανό είναι οι περισσότεροι να σου πουν για τους σκύλους, καθώς αυτοί δείχνουν την αγάπη τους 24 ώρες το 24ωρο σαλιαρίζοντας και παίζοντας παιχνίδια όλη την ώρα.

Όσοι έχουν γάτες από την άλλη, λένε ότι το τετράποσδο τους, δεν κάνει τίποτα ίδιο με τον σκύλο και το μόνο που το νοιάζει είναι το φαγητό, για αυτό άλλωστε περιμένει όλη την ώρα στην πόρτα. Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική, καθώς μια γάτα έχει πολλούς λόγους να περιμένει το αφεντικό της.

1.Μπορεί να το ακούσει

Ναι είναι αλήθεια, μια γάτα μπορεί να καταλάβει αν έρχεται το αφεντικό στο σπίτι, ακόμα και αν αυτό βρίσκεται είτε στο ασανσέρ είτε στο επόμενο στενό. Έτσι, στήνεται μπάστακας πίσω από την πόρτα, για να το καλωσορίσει.

2. Θέλει την αγάπη σου

Ποιος είπε ότι οι γάτες δεν ζητάνε χάδια και άραγμα; Απλά δεν είναι φλώροι σαν τους σκύλους να το ζητάνε σαν χαζεμένα όλη μέρα. Η γάτα είναι πιο απλό ζώο, καθώς έρχεται, αράζετε και φεύγει. Πολλές φορές μάλιστα σε περιμένει να γυρίσεις σπίτι, μόνο και μόνο για αυτό.

3. Ξέρει την ρουτίνα σου

Μεγάλη αλήθεια, που δείχνει πόσο έξυπνες είναι οι γάτες, καθώς μετά από κάποιο χρονικό διάστημα η γάτα ξέρει την καθημερινότητα σου και έτσι την ώρα που γυρίσεις από την δουλειά, σε περιμένει ήδη στην θεσούλα της.

4. Θέλει όντως φαγητό

Αν δεν ισχύουν όλα τα παραπάνω, το μόνο που μπορεί να ζητήσει από εσένα είναι φαγητό, καθώς μπορεί να την έχεις αφήσει πάνω από 2 ώρες χωρίς τροφή, πράγμα που για μια γάτα είναι αρκετά κακό.