Άνοιξα που λέτε χθες τη τηλεόραση, να βάλω να δω Βουλή (ναι από αυτούς είμαι) και είδα να γκαρίζουν συζητάνε, για τον νέο εκλογικό νόμο που αναμένεται να περάσει. Ταράχτηκα η αλήθεια είναι, καθώς κάτι είχα ακούσει για αλλαγή στον εκλογικό νόμο (γιατί η απλή αναλογική μάλλον είναι πολύ δημοκρατική για την Ελλάδα) αλλά δεν περίμενα τόσο γρήγορα να γίνει αυτό. 

Έτσι με έπιασε το δημοσιογραφικό μου δαιμόνιο και άρχισα να ψάχνω για το τι θα λέει αυτός. Αφού αρχικά βεβαιώθηκα ότι δεν πρόκειται για τους κανόνες του νέου παιχνιδιού που θα παρουσιάζει ο Φερεντίνος, κατάλαβα ότι ο Πανούσης είχε τεράστιο δίκιο λέγοντας “Αυτό δεν είναι δημοκρατία, αλλά τηλεπαιχνίδι”. Σύμφωνα λοιπόν με τον νέο εκλογικό νόμο, το πρώτο κόμμα, σε περίπτωση που πιάσει το 25% θα έχει ένα μπόνους 20 εδρών, ενώ για κάθε 0,5% θα είναι συν μια έδρα, μέχρι να φτάσει στο 40% και το μπόνους των 50 εδρών που υπήρχεΉδη η Αθανασία Νταβαρίνου ετοιμάζεται για θέση βουλευτή σιγά σιγά. Το πιο αστείο στην όλη φάση, θα είναι αν το πρώτο κόμμα, έχει κοντά στο 33,9%, καθώς ένας συγκεκριμένος βουλευτής, θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή να δει αν θα μπει στο κοινοβούλιο, λες και σουτάρει τρίποντο ο Σπανούλης σε Final 4 (SPOILER ALERT: Θα μπει). Έτσι μη μπορώντας να μην πω τη μαλακία μου κρατήσω τον ενθουσιασμό μου, σκέφτηκα μερικές παρεμβάσεις ώστε να γίνει πιο ενδιαφέρον το διαμαντάκι που θα περάσει στην Βουλή.

1. Θα ψηφίζουμε με SMS:

Αφού η φάση είναι διαγωνισμός, δεν νομίζω να υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό. Εγώ προσωπικά θα είμαι ο πρώτος που θα στηρίξει κάτι τέτοιο, μπορεί να έχω ψηφίσει σε μόνο δυο εκλογικές αναμετρήσεις (είμαι ακόμα μπόμπιρας βλέπεις), αλλά ήδη βαρέθηκα να τρέχω μέχρι Κέρκυρα. Αν έχεις και μέσον σε καμιά οργάνωση αυτό θα είναι ό,τι καλύτερο, καθώς μετά την εκδρομή στο Μπάνσκο, θα σου δώσουν και καρτούλα για το κινητό ώστε να ψηφίσεις. Ούτε χρέωση, ούτε τίποτα.

2. Τα πρώτα 3 κόμματα πάνε κατευθείαν Ευρωβουλή το 4ο παίζει προκριματικά:

Ξέρω ότι εδώ, όπως και στα επόμενα, θα χρησιμοποιήσω ποδοσφαιρικές τακτικές, αλλά στην Ελλάδα είμαστε. Τι πρόεδρος κόμματος, τι πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας, το ίδιο είναι. Έτσι λοιπόν εδώ θα δούμε τρελή μάχη. Πρώτα από όλα θα καταργηθούν τελείως οι Ευρωεκλογές αλλά, κόμματα θα στέλνουμε στην Ευρωβουλή. Αυτό θα γίνει μέσω των εθνικών εκλογών, καθώς τα πρώτα τρία κόμματα θα πηγαίνουν καπάκι Ευρώπη, ενώ το τέταρτο θα παίζει προκριματικά με κάποιο Ευρωπαϊκό, σε κάλπες που θα είναι στημένες σε όλη την γηραιά Ήπειρο.

3.Playoff για το 1ο κόμμα:

Ιδεάρες λέμε. Επειδή από ό,τι κατάλαβα με τις έδρες, είμαστε πολύ large ρε παιδί μου, έτσι θα κάνουμε και με τις κάλπες, καθώς δεν θα τις στήσουμε μόνο μια φορά. Πιο συγκεκριμένα, τα πρώτα δυο κόμματα, θα αναμετριούνται ξανά σε ακόμα μια εκλογική διαδικασία, με τους πολίτες που δεν ψήφισαν κάποιο από τα δυο να καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα. Μόνο πέναλτι δεν σας έβαλα ανάθεμα με.

4.Playout για την είσοδο στην Βουλή:

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τα μικρά κόμματα, καθώς και αυτά ψυχή έχουν. Δεν θα αναφερθώ σε αυτά που είναι σταθερά στη κατηγορία με το ίδιο ποσοστό, από τότε που πατούσαν δεινόσαυροι στην Γη, αλλά σε αυτά που είτε μπαίνουν Βουλή για πρώτη φορά, είτε μετά από χρόνια παρουσίας, δεν καταφέρνουν να μπουν. Αυτά λοιπόν θα αναμετριούνται επίσης με ποδοσφαιρική διαδικασία, καθώς στις ίδιες κάλπες που ο λαός θα βγάλει κυβένρνηση, θα αποφασίσει και για το κόμμα που θα μπει Βουλή, ενώ το άλλο θα τρώει έναν υπέροχο υποβιβασμό

5. Μεταγραφική περίοδος Ιανουαρίου:

Η αγαπημένη περίοδος του κάθε Έλληνα, καθώς μετά την απόκτηση μπακ από τον Ολυμπιακό, θα περιμένεις και απόκτηση υπουργού από τον πρόεδρο. Έτσι θα δωθεί χρονικό περιθώριο ενός μήνα, ώστε τα κόμματα, να κάνουν τις απαραίτητες προσθαφαιρέσεις στο κοινοβουλευτικό ρόστερ. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει ευελιξία να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, ενώ οι νεολαίες που θα είναι τα τσικό των κομμάτων, θα έχουν σημαντική “μηχανή παραγωγής” νέων ταλέντων.