Η εικόνα που έχουμε για τον πλανήτη στον οποίο ζούμε, είναι λίγο πολύ παρόμοια σε ολονών μας τα μάτια, εκτός αν εξαιρέσει κανείς κάποια Πόκεμον. Ξέρουμε ότι για να πας μέχρι την Αμερική, θα χρειαστείς περίπου 600 ευρώ και ένα αεροπλάνο, ενώ για να σκάσεις μύτη Νέα Ζηλανδία, μάλλον θα πρέπει να κάνεις 3 ανταποκρίσεις.

Σε περίπτωση που πριν 300 εκατομμύρια χρονάκια ήθελες να κάνεις κάποιο τέτοιο τρελό δρομολόγιο, θα μπορούσες να πας με αμάξι, αν φυσικά υπήρχαν ΙΧ. Ο κύριος λόγος που θα γινόταν αυτό, ήταν γιατί ο πλανήτης μας είχε εντελώς διαφορετική μορφή από αυτή την οποία γνωρίζουμε, πριν μας τα σκάσει η κλιματική αλλαγήΠιο συγκεκριμένα, η Γη ήταν ουσιαστικά ένα μεγάλο νησί, με όλες τις χώρες να είναι ενωμένες μεταξύ τους. Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι το Ρίο (όχι της Πάτρας) δεν είχε παραλίες και ότι η Κίνα μοιραζόταν τα ίδια σύνορα με την Ρωσία. Βλέποντας την όλη φάση, αναρωτιόμαστε πόσο γαμάτη θα ήταν η ιδέα να βάλουμε βενζίνη στο αμάξι και να πάμε μέχρι τον Καναδά. Δεν θα ήταν;

Τσέκαρε πως ήταν η Γη πριν 300 εκατομμύρια χρόνια:

 

Τώρα, δες πως εξαιτείας της κλιματικής πλανήτης ο κόσμος άρχισε να διασπάται, μέχρι να αποκτήσει την σημερινή του μορφή: