Πάντα πίστευα ότι ο έρωτας είναι τυφλός, για αυτό άλλωστε κατάφερα να έχω μερικές σχέσεις στην ζωή μου. Αν δεν ήταν, σίγουρα το άρθρο θα λεγόταν  “Ο αιώνιος μπάκουρας“, αλλά το θέμα μας δεν είναι τα δικά μου προσωπικά. Για αυτό και εγώ θα μπλεχτώ σε “ξένα χωράφια” ώστε να προσπαθήσω να καταλάβω κάποια πράγματα, που ποτέ δεν μπόρεσα να εξηγήσω. 

Ένα από αυτά βρίσκεται στα αγαπημένα μας παιδικά και ταινίες καρτούν. Εκεί έχουμε δει πολλά “μαργαριτάρια” στα γκομενικά των ηρώων μας, όπως για παράδειγμα τη σχέση της Κιμ με τον Ρον, αλλά επειδή δεν είμαι εδώ για να βγάλω (πάλι) τα αποθημένα μου, θα μιλήσω για το πρακτικό κομμάτι της υπόθεσης. Γιατί ναι μεν θεωρώ αρκετά εντάξει να τα φτιάξει η πεντάμορφη με το τέρας ή δυο αμάξια να ενωθούν με τα μπουζί του γάμου, αλλά ρε παιδιά, για τον θεό, έχουμε δει παιχνίδια να τα φτιάχνουν με λαμπατέρ και η αντίδραση μας ήταν να συγκινηθούμε παρά να αναρωτηθούμε για το πως γίνεται αυτό.

Πάρε 5+1 μη πρακτικά ζευγάρια:

1. Γούντι και Βοσκοπούλα (Toy Story)

E ψιτ Καουμπόι. Είσαι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας ever σε παιδικά, για αυτό θα είμαι και πολύ σκληρός μαζί σου, γιατί σε αγαπάω λίγο παραπάνω. Ζεις σε ένα Universe στο οποίο, κάποια παιχνίδια θα μπορούσαν άνετα να ερωτευτούν μεταξύ τους. Το δέχομαι. Αλλά ρε συμπαθητικέ “μπάτσε”, ο Κύριος Πατάτας, τα έφτιαξε με τη Κυρία Πατάτα, λογικό. Ο κολλητός σου ο Μπαζ, με τη Τζέσι, δεκτό. Εσύ ρε “άνθρωπε”, βρήκες να μπαλαμουτιαστείς με το φωτιστικό της Μόλι; Ούτε καν παιχνίδι της μικρής δεν θα έπρεπε να δεις ερωτικά, γιατί θα σε πήγαιναν μέσα. Αλλά εσύ προτίμησες το λαμπατέρ της, το οποίο είχε φτιαχτεί από πορσελάνη. Γούντι δεν το περίμενα αυτό από σένα. Για μια ολόκληρη ταινία γκάριζες να δείξεις στον Μπαζ ότι είναι παιχνίδι και μετά τα φτιάχνεις με κάτι που έχει ντουί. Η αλήθεια είναι όμως ότι γουστάραμε άσχημα όταν κλέφτηκαν στο Toy Story 4 και επειδή ο Γούντι είναι φίλος μου ειμάι μαζί του σε ότι και αν αποφασίσει!

2. Bojack Horseman

Δεν θα αναφερθώ σε κάποιο συγκεκριμένο ζευγάρι, αλλά σε όλη τη σειρά. Γιατί ναι μεν καταλαβαίνω ότι όλο το συγκεκριμένο Universe, μας δείχνει ανθρώπους και ζώα να ζουν αρμονικά μαζί και να ερωτεύονται. Αλλά ρε παιδιά, κόψτε κάτι. Στο πρώτο επεισόδιο, κιόλας, βλέπουμε ένα άλογο μαζί με μια γάτα να είναι στο κρεβάτι. Ακραίο θα έλεγα, αν και δεν είμαι ο κατάλληλος να μιλήσει για την καλύτερη σειρά EVER. Γιατί δεν θέλω να ξέρω καν τι θα είχε συμβεί αν βλέπαμε σε ένα κρεβάτι, ένα κανονικό άλογο, με μια κανονική γάτα. Το καλό είναι ότι τουλάχιστον έδωσαν σε όλους τους χαρακτήρες περίπου τις ίδιες διαστάσεις. Παρόλα αυτά, η σειρά ένα απο τα ζητήματα που θέλει να θίξει, είναι η διοαφορετικότητα. Άρα προσπερνάμε το γεγονός ότι θα θέλαμε τον Μπότζακ ζευγάρι με την Νταιάν  ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!

3. Γάιδαρος με Δράκο (Shrek)

Αν ποτέ τα έφτιαχνα εγώ με κάποια κοπέλα που είναι κοντά στο 1.80, θα ήταν, εκτός από αστείο, στη καλύτερη παράξενο. Ε λοιπόν εκεί στην Dreamworks, σκέφτηκαν κάτι τέτοιο να το κάνουν πράξη με λίγο πιο απίστευτο τρόπο. Οι τύποι λοιπόν που λέτε, τα έφτιαξαν σε έναν γάιδαρο με έναν δράκο ή αν θέλετε καλύτερα με μια δράκενα. Σαν να μην έφτανε αυτό, μετά από λίγο το καλύτερο ζευγάρι που θα μπορούσε να υπάρξει, έκανε και παιδιά. Δεν θέλω καν να μάθω πως, ούτε φυσικά να δω. Η άποψη μου πάντως είναι μια: AYTO ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ. Και όχι, το θέμα μου δεν είναι ότι δεν υπάρχουν δράκοι, αν θέλει κανείς μπορεί εύκολα να δει δράκους με πολλούς τρόπους. Είναι ότι οι δράκοι ανατομικά, δεν θα μπορούσαν να κάνουν παιδί με έναν γάιδαρο. Αν μη τι άλλο, μια ιδιαίτερα θερμή σχέση με έναν γαμάτο χαρακτήρα όπως είναι ο γάιδαρος!

4. Μάικ Βαζόφσκι και Σίλια (Μπαμπούλες Α.Ε.)

Αφού το διαβάζεις θα μου πεις “Βρε Σπύρο, Μπαμπούλες είναι και οι 2, άρα μπορεί να γίνει κάτι”. Θα συμφωνήσω αρχικά, αλλά μετά θα σου φέρω επιχειρήματα που σίγουρα δεν μπορεί να αντικρούσει κανένας! Αρχικά τρομάζω στην ιδέα στο τι μπορεί να γίνει όταν ένας αρακάς τα φτιάξει με μια αγέλη φιδιών, επίσης ξέρω ότι τα κοντά μαλλιά είναι στην μόδα (ωιμέ) αλλά εδώ παράγινε το κακό. Μπορώ βέβαια να κατανοήσω ότι η Σίλια θέλει τα φιδάκια της, καθώς με τον Μάικ δίπλα της δεν θα δει ποτέ απογόνους. Και όχι γιατί είναι συνέχεια ο κομπάρσος του Σάλιβαν, αλλά γιατί ανατομικά, δεν νομίζω ότι μπορεί να της προσφέρει αυτή την δυνατότητα. Παρόλα αυτά, ταιριάζουν όσο δεν πάει και ευχόμαστε να ζήσουν ευτυχισμένοι μαζί με τα φιδάκια (όχι για τα κουνούπια).

5. Πλανκτόν και Κάρεν (Μπομπ Σφουγγαράκης)

Καλά αν πιάναμε μόνο τον Μπομπ Σφουγγαράκη, μάλλον θα μπορούσαμε να έχουμε πάνω από 10 θέματα την βδομάδα για να συζητήσουμε. Το πιο ακραίο όμως, ήταν η σχέση ανάμεσα στον Πλαγκτόν και την Κάρεν. Και όχι η Κάρεν δεν είναι κάποια τσιπούρα που ερωτεύτηκε τον κακό της υπόθεσης. Αλλά ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής. Θα προσπεράσουμε το ότι όλα αυτά συμβαίνουν κάτω από το νερό και το ότι αν έχεις καταφέρει να φτιάξεις PC με συνείδηση, μάλλον δεν χρειάζεσαι καμία καβουροπάτη. Αλλά στο γεγονός ότι γενικότερα, δεν βγαίνει η όλη φάση. Αν δηλαδή του Πλαγκτόν δεν του αρέσει ο χαρακτήρας της καλής του, τι κάνει; Αλλάζει Windows; Γενικότερα, δεν βολεύει και πρακτικά. Εκτός των άλλων θα έχει επίσης πρόσβαση στα μηνύματα του στο Facebook όλη την ώρα. Άστο “ψηλέα” μου, δεν βολεύει. Φτιάξε τα καλύτερα με την κυρία Παφ, να πάρεις και κανένα δίπλωμα για Hotwheels χωρίς λάδωμα.

5+1: Χατζηφραγκέτα και Μαρία

Ναι δεν είναι παιδικό. Είναι βάσανο! Μάλλον οι Χαζτηφραγκέτα είναι υπέρ του ρητού ότι “Για μια Μαρία γίνονται όλα” ή έτσι τουλάχιστον προσπαθούν να μας πείσουν. Εδώ το θέμα δεν είναι πρακτικό (έτσι νομίζω τουλάχιστον) αλλά ταξικό και όχι μόνο. Ρε “Χατζή” μιλάμε για μια τύπισσα που λιώνουνε τα χιόνια και πάει το Καϊμακτσαλάν και εκτός από αυτό, σε αντίθεση με σένα είναι καπιταλίστρια. Την θες ακόμα; Άσε που δεν της πάει να τα έχει με φτωχό. Ελπίζω να μην σου είπε “Σ’αγαπώ” όταν κάνατε πατητές και μακροβούτια, γιατί να ξέρεις, μετά από λίγο ήταν με έναν μαλάκα  στο Suzuki το Pajerο. Σταματάω τις χαζές αναφορές ενώνοντας τραγούδια λες και είμαι γυμνασιόπαιδο, αλλά ένα είναι σίγουρο, αυτή η σχέση δεν τσουλάει (να το πάλι).