Εργέναρε κι εργένισσα, ξέρω. Ξέρω σου λέω, ξέρω. Αγαπημένο ρούχο, λεκές, σοκ, πανικός, τηλέφωνο στη μάνα κι εκείνη σου λέει: “Κρασί; Μελάνιιι;; Λάδιιιι;;;; Ξέχνα το, δεν βγαίνει με τίποτα! Πέτα το…”. Όχι μητέρα, δεν είναι έτσι…

Κι επειδή σε νιώθω, είμαι εδώ για να σου δώσω τη βοήθεια που σ’ εμένα έδωσε (όταν τη χρειάστηκα, καλή ώρα) το Brightside.me. Θα βγάλεις το λεκέ, θα βάλεις τα γυαλιά στη μάνα, θα κρατήσεις το ρούχο και θα γλυτώσεις τα λεφτά του ψυχολόγου για το σοκ. Λοιπόν, άκου δω, τι σού ‘πεσε πάνω στο ρούχο…

Μελάνι; Ρίξε γάλα!

Γέμισε ποτήρι με γάλα, αλλά μην το πιείς – βούτα μέσα το λεκέ. Περίμενε μισή ώρα, κι έπειτα τρίψε με οδοντόβουρτσα. Θαύμα, θαύμα! Έφυγε. Ξέπλυνε με λίγο νερό.

Βερνίκι νυχιών; Ρίξε διαλυτικό!

Γύρνα το λεκέ με τη μούρη στο έδαφος, πάνω σε χαρτοπετσέτες, και ξεκίνα να ρίχνεις διαλυτικό. Άλλαζε χαρτοπετσέτες κάθε που βρέχονται εντελώς. Μετά ρίξε παγωμένο νερό, και βάλ’το στο πλυντήριο. Καθάρισες!

Λαδιά; Ρίξε αλάτι!

Ρίξε αλάτι στη… λαδιά! Περίμενε λίγο, και τρίψε. Το αλάτι φεύγει έχοντας απορροφήσει το λάδι. Ύστερα πέρνα το μερικές φορές με μια βρεγμένη μπατονέτα, και όταν πας σπίτι, πλυντήριο. Δεν θα το πιστεύεις μα η λαδιά έφυγε. Για πάντα!

Σημάδια στο κολάρο του πουκαμίσου; Ρίξε σαμπουάν!

Ρίξε σαμπουάν και τρίψε. Ύστερα ασ’ το 20 λεπτά να σκεφτεί τι έκανε, και βούτα το στο νερό! Μετά το πλυντήριο, ο γιακάς θα είναι καινούριος. Αν έχεις σαμπουάν για λαδωμένα μαλλιά, ακόμα καλύτερα.

Τσάι; Ρίξε παγωμένο νερό κι απορρυπαντικό!

Ρίχ’ του νερό από πίσω. Παγωμένο. Τρίψ’ το με απορρυπαντικό, και άσ’ το 3-5 λεπτάκια. Μόλις το πλύνεις, έγινες!

Γρασίδι; Ρίξε οδοντόκρεμα!

Πρόσεξε: άσπρη οδοντόκρεμα, όχι τζελ, όχι σπέσιαλ, όχι κόλπα. Παλιά, καλή, άσπρη κρέμα. Άπλωσέ τη πάνω στο λεκέ, και μετά από λίγο βούτα σε νερό μια οδοντόβουρτσα και τρίψε. Θα το ρίξεις κι ένα πλυντηριάκι, και θα φύγει όλο!

Κρασάκι; Ρίξε σόδα και αλάτι!

Πασπάλισε με σόδα. Πέρνα τη και μ’ενα πανάκι ταμποναριστά. Ύστερα άπλωσε το ύφασμα σ’ ένα μπολ και ρίξε αλάτι. Λύσσα να γίνει! Άσ’ το για λίγο να ρουφήξει, και μετά ρίξε μπόλικο βραστό νερό και πλύνε στο πλυντήριο σε όσο δυνατότερη θερμοκρασία επιτρέπει το ρούχο. Θα του φύγει όλο το χανγκόβερ, με τη μία!

Τσίχλα; Ρίξε πάγο!

Τσέκαρε μαγκιά, λοιπόν. Αφήνεις το παγάκι πάνω στην τσίχλα… να παγώσει! Παίρνεις μια σπατουλίτσα και με προσοχή… τσααααακ, βγήκε όλη! Κι όση δε βγήκε, λίγο την ξύνεις και φεύγει…