Και ναι φίλε, είναι γεγονός! Η ελληνική τηλεόραση παίζει μπαλίτσα στην κυριολεξία, καθώς μετά από 31 χρόνια λειτουργίας αποφάσισε να κατεβάσει ποδοσφαιρική ομάδα, γεγονός που μας έκανε να ψάξουμε και να βρούμε τη “σύσταση” του συγκεκριμένου club, από τον πρόεδρο μέχρι τον σέντερ φορ.

Η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν αρκετές εκπλήξεις, σε θέσεις και πρόσωπα, αλλά έτσι είναι ο χώρος του αθλητισμού φιλαράκο. Στην ενδεκάδα θα δεις τον γιο του προπονητή, αλλά και τον αγαπημένο παίκτη του προέδρου. Θα γουστάρεις με το παιδί της εξέδρας, αλλά και με τους δυο παίκτες που αγωνίστηκαν στα μεγαλύτερα γήπεδα της Ευρώπης. Πάμε λοιπόν να απολαύσουμε την θρυλική ομάδα:

Πρόεδρος:  Ο Αγαπούλας

Το αφεντικό της ομάδας δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον πάρα πολύ στην καρδιά μας Τάκη Σπυριδάκη, στον ρόλο του “Αγαπούλα”. Πάντα κοιτάζει το καλό της ομάδας, ενώ κάνει τα πάντα ώστε να βρει τα καλύτερα ταλέντα της χώρας, για να μπούν στα τσικό. Φυσικά, για τη θέση του προπονητή δεν θα επιλέξει αυτόν που είχε στην ομάδα γνωστής καρτοκινητής, αλλά έναν που θα βάζει βασικό τον Αντωνίου (Spoiler Alert).

Προπονητής: Μάκης Κοτσάμπασης

Τα ηνία της ομάδας δεν θα μπορούσαν να πάνε πουθενά αλλού, παρά μόνο στον Μάκη Κοτσάμπαση. Θα μου πεις (και με το δίκιο σου) ότι δεν έδειξε μεγάλα δείγματα προπονητικής ικανότητας, καθώς έχει διατελέσει πρώτος προπονητής μόνο σε ένα επίσημο ματς του Αήττητου, στο οποίο μάλιστα κατάφερε να τον ανεβάσει κατηγορία. Φαίνεται πως αυτό ήταν αρκετό για τον πρόεδρο να τον φέρει στην ομάδα, χωρίς ωστόσο να χρησιμοποιεί το αγαπημένο του 4-4-2, αλλά το πιο σύγχρονο 4-2-3-1. Εμένα προσωπικά οι προπονητικές του οδηγίες “Τρέχουμε τώρα, μαρκάρουμε. Μήτσο δώσε πάσα, Μάρκο μην κοιμάσαι, πιάσε μια μπίρα”, με γονάτισαν.

Τερματοφύλακας: Πέτρος Αλισσανδράτος

Τι να προτωπεί κανείς για τον “φύλακα άγγελο” αυτής της ομάδας. Κέρβερος κάτω απ’ τα δοκάρια, ενώ η ζωή του θα μπορούσε να γίνει σίγουρα ταινία. Αυτήν τη στιγμή θα μπορούσε να είναι θρύλος της Serie Α, καθώς είχε φτάσει μια ανάσα από τη μεταγραφή του στην Ίντερ. Ο ίδιος όμως, πάντα επέλεγε τη ταπεινότητα και το να μείνει στα πάτρια εδάφη, ενώ παράλληλα προσφέρει και μαθήματα ζωής, καθώς για λίγο καιρό είχε καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι. Παρόλα αυτά, κατάφερε να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Στην ομάδα μπορεί να προσφέρει πολλά, καθώς εκτός από πολύ δυναμικός τερματοφύλακας, μπορεί να εκτελεί και τα στημένα της ομάδας (τα αγαπημένα του προέδρου). Πάντως, αν ο ίδιος λείψει από κάποιο παιχνίδι, αναπληρωματικός του θα είναι ο Περίανδρος Πόποτας.

Δεξί μπακ: Στρατής

Στην Αγγλία λένε ότι “Κανείς δεν θέλει μεγαλώνοντας να γίνει φουλ-μπακ ή ένας Γκάρι Νέβιλ”, αλλά η περίπτωση του Στρατή είναι πολύ διαφορετική. Ο συγκεκριμένος, κτηνίατρος ήθελε να γίνει, όπως και τα κατάφερε. Αλλά μάλλον το ποδόσφαιρο έχει αρχίσει να τον κερδίζει σιγά σιγά, καθώς όταν βρίσκεσαι στα προπονητικά πλάνα του Μάκη Κοτσάμπαση, μάλλον κάτι κάνεις καλά.

Αριστερό μπακ: Πολυμενέας

Ντάξει, ομάδα του “Αγαπούλα” είναι, δεν μπορεί να σου φέρει και τον Άντι Ρόμπερτσον. Αντ’ αυτού, θα σου έχει ένα σκληροτράχηλο αριστερό μπακ, το οποίο δεν κάνει εκπτώσεις (στην κυριολεξία). Σίγουρα θα υπάρχει θέμα στην ομάδα μετά το 60′ εξαιτίας της κούρασης, αλλά μέχρι τότε, αν η γυναίκα του, Χάιδο, πουλάει πασατέμπους και αναψυκτικά στις κερκίδες, ο ίδιος θα μπορεί να πιάσει καλά στάνταρ απόδοσης.

Κεντρικοί αμυντικοί: Μήτσος Κοτσάμπασης και Μάρκος Μαυροτσούκαλος

Ναι, ξέρω ότι δεν κάνουν τα παιδιά για κεντρικοί αμυντικοί. Ο Μάρκος παίζει μπροστά και ο Μήτσος σε έναν αγώνα είχε βάλει 8 γκόλ. Με τα ονόματα όμως που έφερε ο πρόεδρος για την επίθεση, που να υπάρξει μπάτζετ για την άμυνα; Άσε που έπρεπε να παίξει και ο γιος του προπονητή κάπου. Δίπλα στον Μήτσο, θα μπει ο παιδικός του φίλος, Μάρκος. Και αυτό θα γίνει γιατί ο πατέρας του Μάρκου είναι κολλητός του προπονητή πρέπει να υπάρχει χημεία στην άμυνα.

Αμυντικό χαφ: Aντωνίου

Φωτογραφία του δεν έχουμε, ούτε το πως είναι το γνωρίζουμε. Είμαστε σίγουροι ότι για να παίξει σε αυτή την ομάδα, ο πρόεδρος έταξε στον προπονητή 5 βαρέλια μπίρες και έγινε το deal. Όντας το αγαπημένο του παιδί, δεν πρόκειται να χάσει λεπτό από τις υποχρεώσεις της ομάδας και περιμένει πώς και πώς το πρώτο του κάλεσμα στην εθνική. Πάντως, η αλήθεια είναι ότι ο πρώην προπονητής, δεν είχε και την καλύτερη άποψη για αυτόν.

Οργανωτής: Φατσέας

Δεν έγινε και ο Munitis όπως ονειρευόταν, αλλά σε αυτήν εδώ την ομάδα, θα έχει τη θέση του αρχηγού, καθώς είναι μεγάλη τυπάρα και το αγαπημένο παιδί της κερκίδας. Πρόκειται για έναν μέσο, αρκετά ικανό για τα πάντα. Τώρα, αν είναι και η Σταυρούλα στην κερκίδα… θα δώσει το κάτι παραπάνω. Στα πιο σημαντικά είναι ότι η ομιλία του. Θυμίζει αρκετά επαγγελματία ποδοσφαιριστή, ενώ στη φωτογραφία βλέπουμε την εποχή που είχε περάσει δοκιμαστικά από την Μπαρτσελόνα.

Δεκάρι: Λάκης Γαργαμπίκας

Και πάμε λοιπόν στο μεγάλο αστέρι της ομάδας, τον άνθρωπο που έκανε τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να έρθει μέχρι την Ελλάδα, για να κλείσει τον “Γαργαμπέκαμ”, όπως τον αποκαλούσαν στην Μάντσεστερ Γιουνάιντετ. Τον γλίτωσαν έτσι από την μεγαλύτερη τυπάρα των ελληνικών σειρών τον απατεώνα πατέρα του, Στέλιο Γαργαμπίκα. Ο Λάκης λοιπόν, επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για λογαριασμό της ομάδας του Μάκη Κοτσάμπαση. Μοναδικό όνειρο του, η κατάκτηση ενός Champions League, καθώς στα χρόνια που ήταν στο νησί, δεν κατάφερε να το πάρει. Κυρίως γιατί το τρόπαιο πήγε σε άλλη Αγγλική ομάδα.

Δεξί εξτρέμ: Κρις Καρεντζόπουλος

https://www.youtube.com/watch?v=wVhlHtBqVGQ

Όταν έχεις ατζέντη κάποιον που υποδύεται ο Γιάννης Ζουγανέλης, σίγουρα θα βρίσκεις ομάδα συνέχεια να παίζεις. Έτσι λοιπόν, ο “κύριος 15 εκατομμύρια” μπορεί να είναι στα τελευταία του ένσημα, αλλά παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας. Σίγουρα μπορεί η εξωγηπεδική του ζωή να απασχολήσει πολλούς, αλλά αυτό δεν φαίνεται να νοιάζει και πολύ τον coach Κοτσάμπαση.

Αριστερό εξτρέμ: Πιου

Και ναι, εδώ έχουμε τον παίκτη του προέδρου. Μεταγραφή από την Φενέρμπαχτσε που ήρθε για να “σκίσει τα δίχτυα”. Εκπληκτικός σκόρερ, που έρχεται από τα πλάγια και κάνει τους αντιπάλους να πονοκεφαλιάζουν. Τα πρώτα ρεπορτάζ αναφέρουν μάλιστα ότι παίζει εξαιρετικά το overlap με τον Πολυμενέα. Το είπε ο πρόεδρος να πάρετε όλοι διαρκείας. Ακόμα κάθεστε;

Σέντερ φορ: Αγγελής Μπεκιάρης

Δεύτερη μεταγραφή από τον Αστέρα Ραχούλας και αυτή είναι το αστέρι της ομάδας. Γόης και γκολτζής, ο Μπεκιάρης θα αφήσει επιτέλους το χωριό, για να κάνει αυτό το τεράστιο άλμα στην καριέρα του. Αυτόν όπως και τον Καρεντζόπουλο, ίσως τους φάνε οι έρωτες, αλλά αν δεν γίνει αυτό, το σίγουρο είναι ότι οι αντίπαλοι τερματοφύλακες δεν θα περάσουν καλά.

Kαι σε περίπτωση που δεν σας αρέσει αυτό το ρόστερ, εναλλακτικές υπάρχουν: