Ναι καλά διάβασες φίλε, ό, τι λέω στον τίτλο και τον υπέρτιτλο το εννοώ. Για τι μας πέρασες δηλαδή; Για τίποτα απ’ αυτούς που στηρίζουν τα στερεότυπα; Εμείς είμαστε εδώ για να τα σπάμε, πάντα με επιχειρήματα. Ψηλοί εσείς; Κοντοί εμείς! Γιατί έτσι μας αρέσει.

Όχι δεν είμαι εδώ για να βγάλω το μίσος μου προς τους ανθρώπους που ζούνε στη στρατόσφαιρα, απλά θέλω να σου ανοίξω τα μάτια  σου εξηγήσω μια μεγάλη παρεξήγηση όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Οι κοντοί είναι ωραίοι και σε λίγο καιρό, θα πρέπει να έχουν την πέραση που τους αξίζει. Ξέρω ότι αυτά που λέω ίσως να μην ακούγονται πολύ δυνατά από εδώ κάτω, αλλά μια μέρα όταν αυτός ο κόσμος θα γίνει δικός μας, θα καταλάβεις τι εννοώ. Να μην στα πολυλογώ, πάμε να δούμε μερικούς λόγους που αυτός ο κόσμος, φτιάχτηκε για εμάς.

1. Το μπάσκετ ΔΕΝ είναι άθλημα των ψηλών

Για να προλάβω το πιο χαζό επιχείρημα που υπήρξε ποτέ, του τύπου “2:50 μέτρα είναι το παιδί, κάνει για μπάσκετ”, έρχομαι να σου πω κάτι, που ίσως σε ταράξει. Όχι φίλε, δεν κάνει για μπάσκετ και δεν το λέω εγώ, τα γεγονότα το λένε. Ξέρεις πόσο ύψος έχει ο Λάρκιν που ζητάς κάθε βδομάδα από τον πρόεδρο σου; 1,82. Το ήξερες ότι ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης, “είναι γραμμένοι” ως Guard; Δηλαδή οι θέσεις των κοντών στο μπάσκετ, μην τα ξανά λέμε. Οι ψηλοί παίζουν μπάσκετ γιατί είναι ψηλοί, με ταλέντο (Συγγνώμη Γιόκιτς) και οι κοντοί παίζουνε μπάσκετ γιατί απλά, έχουν πάρα πολύ ταλέντο.

2. Είμαστε βολικοί

Ήθελα να ήξερα, εσείς που βγαίνετε με ψηλούς και είστε αγκαλιά, σας αρέσει να αράζετε πάνω στα πλευρά του και να ακουμπάτε το πέτο του; Τι βίτσιο και αυτο. Ελάτε σε εμάς, έχουμε ήδη έτοιμη “θήκη” να χαλαρώσετε στον ώμο μας. Δεν αντιλέγω, το να σου έρθει δείγμα ανθρώπου σαν και μένα, να σου πει να κάνετε αγκαλίτσα ίσως να μην σε “ψήσει” στην αρχή, αλλά αν το καλοσκεφτείς, είμαστε τέρμα βολικοί σε πολύ πρακτικά ζητήματα και δεν σου είπα και το κυριότερο…

3. …δεν πιάνουμε χώρο

Ναι ρε διάολε, δεν πιάνουμε σχεδόν τίποτα σε ό, τι αφορά τον χώρο. Ας υποθέσουμε ότι θέλεις να δεις μια χαλαρή ταινία στο Netfix και τότε να σου ο καλός σου, απλώνεται σαν χταπόδι και πιάνει ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ μαζί με 2 τετραγωνικά από την γκαρσονιέρα σου. Θα σου άρεσε αυτό; Εγώ αν ήμουν στην θέση αυτή, θα άραζα στην γωνίτσα μου ήσυχος και χαλαρός, χωρίς να ενοχλώ. Ενώ πιο δίπλα θα υπήρχε άφθονος χώρος να αράξουν την πέτσα τους άλλα 5 άτομα. Θα το είχες ποτέ αυτό το προνόμιο αν είχες καλεσμένο τον Σακίλ; Ποτέ!

4. Δεν “καίμε” καθόλου

Αν έρθω επίσκεψη σπίτι σου, να ξέρεις ότι σίγουρα δεν θα σου φάω το μισό ψυγείο, τον φούρνο και γενικότερα όλο το οικοδομικό σου τετράγωνο. Και αυτό θα γίνει γιατί, εγώ δεν έχω να συντηρήσω Τζιπ, αλλά Τσικουεντσέτο. Πιο συγκεκριμένα, θα χρειαστώ μια μπριζόλα, ίσως ένα μόνο σουβλάκι και δεν θα ανέβει η σούμα εξαιτίας μου. Νομίζεις ότι δεν είναι κάτι αυτό, αλλά αν είναι η σειρά σου να κεράσεις (είπαμε σπάμε τα στερεότυπα) είναι τα πάντα, καθώς δεν θα είναι και ό, τι καλύτερο να βγείτε και ο καλός σου να έχει φάει 3 μπριζόλες, επειδή διαφορετικά θα ζαλίζεται.

5. Βγάζουμε τις τέλειες φωτογραφίες

Ας υποθέσουμε, ότι έχεις ντυθεί και βαφτεί τέλεια, έχει πετύχει το eyeliner ή η μάσκαρα “έχει κάτσει” μπόμπα. Και για να το γιορτάσεις θα πρέπει να βγάλεις με το γλικουλινάκι σου, μια ωραία φωτογραφία. Ξέρεις ότι το δεύτερο σκέλος δεν θα γίνει ποτέ και αυτό γιατί σε περίπτωση που το γλικουλινάκι σου φτάνει στον πρώτο όροφο χωρίς άλμα, θα πρέπει ο “φωτογράφος” να πάει 15 βήματα πίσω για να βγει όμορφη η φωτογραφία. Για αυτό σου λέω, έλα σε μένα, δεν θα φαίνεται μόνο το eyeliner, αλλά και η κόρη του ματιού σου. Όχι τίποτα άλλο, αλλά οι κοντοί σας φτιάχνουμε και το feed στο Instagram.

6. Χωράμε παντού

Και όταν λέμε παντού το εννοούμε. Πού θες φίλε προβοκάτορα; Όπου και να θελήσεις, μπορούμε να το κάνουμε και με σχετική άνεση παρακαλώ, χωρίς καν να ιδρώσει το αυτάκι μας. Τι σε λεωφορείο τελείως γεμάτο, τι σε τηλεφωνικό θάλαμο με άλλα άτομα μέσα, τι σε σπιτάκι σκύλου. Μπορούμε όχι μόνο να αράξουμε εύκολα εκεί, αλλά να κοιμηθούμε κιόλας. Προσωπική εμπειρία σε αυτό το θέμα έχω στο αμάξι, όπου σε μερικά μικρά οχήματα οι ψηλοί φίλοι μου δυσκολεύονται απίστευτα, σε αντίθεση με μένα που το μόνο μου πρόβλημα είναι η έλλειψη υποπόδιου, ώστε να είμαι πιο άνετος.