Οι πρώτες αγάπες δεν ξεχνιούνται, έτσι λένε τουλάχιστον, εγώ είμαι 22, άρα δεν μπορώ να απαντήσω ακόμα σε αυτό το ερώτημα. Το μόνο που έχω να πω πάντως, είναι ότι δεν έχω ξεχάσει τους πρώτους μου έρωτες μέχρι στιγμής. Και όχι δεν εννοώ τις κοπέλες που στοκάραμε σε κάθε διάλειμμα στο δημοτικό, χωρίς να τους λέμε ούτε καλημέρα.

Αναφέρομαι προφανώς, σε αυτές που έβγαιναν στην οθόνη της τηλεόρασης και δεν το κουνάγαμε από τον καναπέ, ώστε να τις δούμε και να ελπίζουμε ότι όταν μεγαλώσουμε θα βρούμε παρόμοιες με αυτές ή ακόμα καλύτερα τις ίδιες, αν και κομματάκι δύσκολο. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν αναφέρομαι στη Μόνικα Μπελούτσι στον ρόλο της “Μαλένα”αλλά σε αυτές τις Disney. Ναι φίλε μου, σε κινούμενα σχέδια και αυτό γιατί είναι όλες τους πανέμορφες, αλλά και τυπάρες. Σε ρωτάω και απάντησε μου με το χέρι στην καρδιά, είχες ερωτευτεί και εσύ κάποια απ’ τις παρακάτω;

1. Εσμεράλδα

Ξεκινάμε ίσως με την πιο όμορφη στη λίστα μας, μόνο και μόνο το ότι είναι μελαχρινή μας αρκεί. Η συγκεκριμένη όμως, είχε το μαλλί που μπορούσε να γίνει σγουρό και να μας αφήσει με το στόμα ανοικτό, είχε και το στυλ, γενικότερα τα είχε όλα! Εκεί όμως που μας τα χάλασε ήταν με τις επιλογές της, δεν λέω καλό παιδί ο Φοίβος και στη μάχη μπήκε για αυτήν και το σωστό, αλλά ρε συ κούκλα μου, ο Κουασιμόδος το παλικάρι έκανε πραγματικά τα πάντα και η μόνη του ανταμοιβή, ήταν να μπει friendzone.

2. Μεγάρα

Εντάξει, η συμμετοχή της στη λίστα είναι μόνο και μόνο εξαιτίας της εμφάνισης της. Γιατί αν περιμένεις τίποτα άλλο από την Μεγάρα δεν θα το βρεις. Επίσης τα έχει και με τον Ηρακλή και δεν νομίζω ότι θα θέλεις να μπλέξεις σε μια τέτοια κόντρα, εξαιρετικά άνιση. Η αλήθεια όμως να λέγεται, μιλάμε για την επιτομή της ομορφιάς, παρόλο που δεν είναι μελαχρινή. Αν όμως το συγκεκριμένο ζευγαράκι, υπήρχε και στην πραγματική ζωή, θα ήταν από αυτά που θα είχαν κοινό Facebook, με το όνομα “Μεγάρα Ηρακλής”, καθώς δεν κατάφερα να βρω ούτε μια φωτογραφία που να είναι μόνη της. 

3. Κιμ δυνατή

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η Κιμ είναι δικιά μου και ο λόγος που έγινε αυτή η λίστα. Τι να πρωτοπούμε για την συγκεκριμένη, όμορφη, έξυπνη, με ισχυρή άποψη και προσωπικότητα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Και να σου πω και το καλύτερο, κατά την γνώμη μου για να λειτουργήσει σωστά μια σχέση πρέπει πρώτα να είσαι φίλος με το ταίρι σου και η συγκεκριμένη έχει δείξει ότι δεν καταλαβαίνει από friendzone. Άρα ναι Κιμ, θέλω να γίνουμε φίλοι, αρχικά, αρκεί να κάνει στην άκρη ο φλώρος ο Ρον, που παίζει να είναι ο πιο κωλόφαρδος κομπάρσος παιδικής σειράς που υπήρξε ποτέ.

4. Άριελ

Η αλήθεια είναι ότι το να ερωτευτείς μια κοπέλα που είναι μισό ψάρι (;), είναι κάπως αλλόκοτο, αλλά η συγκεκριμένη θα άξιζε όλες τις θυσίες που απαιτούνται για τη, παράξενη αυτή συμβίωση. Αποφασισμένη να τσακωθεί ακόμα και με τον αυταρχικό πατέρα της, για να πάρει αυτό το οποίο θέλει. Και αν δεν το πάρει στα φανερά, πολύ εύκολα θα το έκανε κρυφά, καθώς έχει εμπειρία στις αποδράσεις από το σπίτι, κοροϊδεύοντας τον κηδεμόνα της , ώστε να παρτάρει με τους ανθρώπους που θέλει. Το ενδεχόμενο να την πιάσει ο πατέρας της την ώρα της απόδρασης βέβαια είναι μεγάλο και σε διαβεβαιώ από πρώτο χέρι, καθόλου καλή εμπειρία. Αλλά ρε φίλε, απάντησε μου, δεν αξίζουν τέτοιες θυσίες, για ένα τόσο υπέροχο και γλυκύτατο πλάσμα; Φυσικά και αξίζουν.

5. Γιασμίν

Ίσως ο πιο συμπαθητικός  χαρακτήρας της λίστας (η Κιμ είναι εκτός συναγωνισμού) και απόλυτα λογικό να την ερωτευτεί κανείς. Ας ξεκινήσουμε στο ότι είναι, μαζί με την Εσμεράλδα, οι πιο όμορφες κοπέλες κινουμένων σχεδίων ever. Τυχαίο που είναι και οι δυο μελαχρινές; Δεν νομίζω. Η συγκεκριμένη όμως, σε αντίθεση με την πανέμορφη Εσμεράλδα, αγάπησε και στο τέλος παντρεύτηκε, το τίμιο λαϊκό  παιδί, το οποίο για την αγάπη κινδύνεψε να πάθει τα πάντα. Άρα ναι Γιασμίν, επειδή τον Αλαντίν τον θεωρώ φίλο μου, δεν θα σε διεκδικήσω (Ρον τον νου σου, γιατί εσένα δεν σε θεωρώ φίλο μου), αλλά από εμένα έχεις άπειρο respect!

6. Μουλάν

Όνομα έκπληξη για τη λίστα μας, αλλά ναι, κάποιος έπρεπε να το πει και παίρνω την ευθύνη να το φωνάξω. Η Μουλάν, αν δεν υπήρχε η Κιμ, θα ήταν η εκλεκτή της καρδιάς μου. Συγγνώμη αλλά όποιος διαφωνήσει δεν ξέρει να εκτιμάει αυτά που πραγματικά αξίζουν, πράγματα όπως το μυαλό και ο δυναμισμός δηλαδή. Τα οποία μάλιστα “καλύπτουν” το πόσο όμορφη είναι η συγκεκριμένη ηρωίδα (με όλη τη σημασία της λέξης). Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε, ότι η τύπισσα, σαν άλλη Αλίκη Βουγιουκλάκη, κατάφερε να μπει σε έναν ανδροκρατούμενο στρατό χωρίς να την καταλάβουν. Και σαν να μην έφτανε αυτό, είναι αυτή η οποία θα σώσει τη χώρα της, κάνοντας όλους τους άλλους να μοιάζουν γιωτάδες μπροστά της. Αξίζει και με το παραπάνω.

BONUS για μερακλήδες: Κρουέλα Ντεβιλ

 

Ποιος ξέρει, ίσως εκεί έξω υπάρχει κάποιος μισότρελος με ιδιαίτερο γούστο, που μπορεί να θέλει την φίλη μας την Κρουέλα. Ίσως να είναι φανατικός της Γιουβέντους ή και του ΠΑΟΚ και να του αρέσει το μαλλί, κανείς δεν ξέρει. Εμείς πάντως νιώθουμε υπόχρεοι να το αναφέρουμε, ότι αν κάποιος δεν θέλει την Εσμεράλδα και τη Γιασμίν (μην τα ξαναλέμε για την Κιμ), μπορεί εύκολα να στραφεί στην πανούργα και κακιά Ντεβίλ. Γούστα είναι αυτά.

Επειδή όμως είμαι καλός άνθρωπος, θα σε αφήσω να ρίξεις την ψήφο σου στο δικό σου παιδικό κόλλημα.