Δεν ξέρω για σένα φίλε μου, αλλά εγώ δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα “ρίξουν” στα ζώδια την χιλόπιτα που έφαγαν προχθές το βράδυ στο Γκάζι, ούτε φυσικά από αυτούς που θα τους πάνε όλα χάλια και θα τους φταίει ο Δίας που είναι στον Καρκίνο. Ποτέ δεν πίστεψα στα ζώδια, ούτε τα διάβασα πιστά, ίσως να κουβέντιασα κάποτε για αυτά, για να δω τι γνώμη έχει ο κόσμος. 

Ωστόσο με τον καιρό με πείσατε ρε μαγάσιδες, το οτι θέλω να είναι το δωμάτιο μου στην εντέλεια, οφείλεται στο ότι είμαι Παρθένος με ωροσκόπο Υδροχόο, όχι στο ότι δεν είμαι βρομιάρης. Μου αλλάξατε τη κοσμοθεωρία και σας ευχαριστώ. Για αυτό και εγώ έχω ένα δωράκι για εσάς, έτσι για να σας ανταποδώσω το καλό που μου κάνατε. 

Ετοίμασα λοιπόν για τους “αστρολόγους” φίλους μου, 6 γνωστά σε όλους μας πρόσωπα, τα οποία κάνουν μπαμ από μακριά το τι ζώδιο πρεσβεύουν, ανάλογα με τις πράξεις τους και τον χαρακτήρα τους.

 

1. Πάμπλο Εσκομπάρ: Τοξότης

Θα πιάσω πρώτη και καλύτερη μια απ’ τις καλύτερες σειρές του Netflix, μια περίπτωση εγκληματία. Κατάφερε να είναι από τους μεγαλύτερους εμπόρους ναρκωτικών ever, ενώ με διάφορα ΤΡΕΛΑ κόλπα κατάφερνε πάντα να την βγάζει καθαρή. Εγώ προσωπικά θα τον χαρακτήριζα ως τον πιο YOLO βαρόνο που υπήρξε, καθώς (όπως άλλωστε είδαμε και στο Loving Pablo) έπαιζε με οπλάκια μερικές φορές, χωρίς λόγο, ενώ τσιλιμπούρδιζε στον ελεύθερο του χρόνο και γενικότερα, προσγείωνε και αεροπλάνα σε εθνικές οδούς αν ήθελε, με τεράστια αυτοπεποίθηση. Θα το έκανε ποτέ αυτό ένας Υδροχόος; Ποτέ! Μόνο ένας μισότρελος Τοξότης φυσικά, όπως άλλωστε ήταν ο Εσκομπάρ.

2. Βρούτος: Δίδυμος

Για να είμαστε δίκαιοι σε αυτή την περίπτωση, την ακριβή ημερομηνία γέννησης του Βρούτου, δεν την ξέρουμε, αλλά γνωρίζουμε ότι ήρθε στον κόσμο Ιούνιο. Έτσι θα μπορούσε να είναι είτε Δίδυμος είτε Καρκίνος δηλαδή τα δυο χειρότερα ζώδια που μπορεί να υπάρξουν. Αλλά μη γελιόμαστε, ναι δεν είναι και ό,τι καλύτερο τα Καρκινάκια μας, αλλά εδώ μιλάμε για έναν διπρόσωπο προδότη, κλασσικός Δίδυμος θα μου πεις φίλε μου, θα συμφωνήσω μαζί σου, ό,τι χειρότερο. Φυσικά και η ιστορία του με τον Καίσαρα θα μπορούσε να γίνει επεισόδιο στον “Πόλεμο των άστρων”, καθώς το “Και συ τέκνον Βρούτε” είναι μια ατάκα που μόνο ένα χειριστικό  τυπικό καρκινάκι σαν τον Ιούλιο θα μπορούσε να πει. 

3.Οσάμα Μπιν Λάντεν: Ιχθύς

Συνεχίζουμε τις αναφορές στα “καλόπαιδα” με τον Οσάμα να μην μπορούσε να λείπει από την λίστα. Πρόκειται για ένα “ψαράκι”, που που σύμφωνα με τα ζώδια στα θετικά του, μπορούμε να βρούμε το ότι είναι ρομαντικός και καλλιτέχνης. Δεν ξέρουμε πως προέκυψε αυτό που έγινε, αλλά σίγουρα εγώ θα το απέδιδα στην αιφνίδια ανασφάλεια που νιώθουν οι Ιχθύες μερικές φορές, η οποία ίσως τον έκανε να σκεφτεί χωρίς λογική. Ποιος ξέρει, ίσως αν είχε βγει Αιγόκερως, να είχε γλιτώσει αρκετός κόσμος.

4. Ναπολέων: Λέων

Πιστεύω ότι είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη της λίστας, καθώς ο Ναπολέων Α’, δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο εκτός από Λιοντάρι. Έφτιαξε ολόκληρη εκστρατεία, ώστε να ικανοποιήσει κάποια άλλα κρυφά κόμπλεξ τα οποία είχε κάνει την Γαλλία μια τεράστια δύναμη. Ήθελε να κερδίζει, το κατάφερε, έφτιαξε ολόκληρη Βασιλική δυναστεία, ενώ με τις πράξεις του συζητάμε το όνομα του ακόμα και σήμερα. Και ρωτάω εγώ, φίλε μου, θα μπορούσαμε να τα δούμε αυτά από έναν Ζυγό; Φυσικά και όχι, η έννοια του Λέων ο Ναπολέων, έκανα και ρίμα ανάθεμα με.

5. Βασίλισσα Ελισάβετ: Ταύρος

Να ξεκαθαρίσω κάτι, στα χαρακτηριστικά του Ταύρου είναι η βραδυκινησία, δεν υπονοώ τίποτα, απλά το αναφέρω. Επίσης να πούμε και κάτι άλλο. Η Βασίλισσα Ελισάβετ γεννήθηκε ακριβώς στην αλλαγή του Κριού με τον Ταύρο, άρα θα έχει χαρακτηριστικά και από τα δυο ζώδια. Η αλήθεια είναι όμως, ότι η μεγαλειότης, έχει μια λατρεία για την κομψότητα και λατρεύει την οικονομική άνεση. Άρα θα μπορούσαμε εύκολα να πούμε, ότι μάλλον δεν έχει επηρεάσει και πολύ την Βασίλισσα η αλλαγή που γίνεται μεταξύ 20 και 21 Απριλίου. Άρα ναι, η Ελισάβετ, είναι κλασσικό δείγμα Ταύρου.

6. Τόμας Έντισον: Υδροχόος

Όνομα έκπληξη, αν λάβουμε υπόψη τις προηγούμενες επιλογές. Αλλά πως να το κάνουμε, έχω μια μεγάλη συμπάθεια στους Υδροχόους, είναι και ο Ωροσκόπος βλέπετε. Άρα ναι, δημιουργικός, πολλά χρόνια μπροστά από την εποχή του, βοήθησε τον κόσμο να πάει μπροστά με τις ανακαλύψεις του. Και ρωτάω εγώ, με το πάντα λογική και εξυπνάδα μυαλό που διαθέτουμε οι Παρθένοι του πρώτου δεκαήμερου, θα μπορούσε ο Έντισον να είναι τίποτα άλλο εκτός από Υδροχόος;