Η αλήθεια είναι ότι η μόνη μου σχέση με την Αγγλία, είναι ένα εξαήμερο στο Μπράιτον όπου επικοινώνησα με 2-3 γλάρους, αλλά και το να βλέπω τη Λίβερπουλ στην τηλεόραση κάθε Κυριακή, μέχρι εκεί όμως. Κατά τα άλλα ποτέ δεν με εξίταρε ιδιαίτερα κάτι στο νησί, ενώ πάντα θα γελάω με το ότι οδηγάνε από τα αριστερά και ότι ακόμα πιστεύουν ότι ο Γκάρι Νέβιλ ήταν καλός ποδοσφαιριστής. 

Αλλά ρε φίλε, άνθρωπος είμαι και εγώ, δεν μπορώ να μην σταθώ στο δράμα που περνάει τις τελευταίες ημέρες ο Αγγλικός λαός (λίγο χειρότερο από αυτό του Brexit), με τον πρίγκιπα Χάρι, να θέλει να φύγει από το βασίλειο, μαζί με τη γραμματέα δικηγορικού γραφείου  σύντροφο του, Μέγκαν Μαρκλ, ώστε να ζήσουν τον έρωτα τους, μακριά απ’ τις δόξες και τις τιμές, αφήνοντας τη Βασίλισσα Ελισάβετ να μεγαλώνει (και άλλο) μόνη της. Έτσι, σαν καλός άνθρωπος που είμαι, έχω τη λύση. Έξι προτασάρες με ελληνικό χρώμα, ώστε να υπάρξει άμεση αντικατάσταση του Χάρι από ακόμα καλύτερους πρίγκιπες οι οποίοι μάλιστα έχουν και εμπειρία, πάνω σε αυτό το δύσκολο και γεμάτο καταπόνηση  επάγγελμα, του να κάθεσαι στους βασιλικούς καναπέδες του Μπάνκιγχαμ.

1. Τόλης Βοσκόπουλος

Πρίγκιπας με άρωμα παλιού ΠΑΣΟΚ (του ορθόδοξου). Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι το συγκεκριμένο παρατσούκλι, του έχει βγει πολλά χρόνια τώρα, συν του ότι στα 79 του χρόνια, θα είναι και η καλύτερη παρέα της Βασίλισσας Ελισάβετ, καθώς σίγουρα θα έχουν πολλά περισσότερα κοινά να συζητήσουν από ότι αυτή με τον Χάρι, κατά την διάρκεια του απογευματινού φλιτζανιού με τσάι στα ανάκτορα. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια, είναι να πάρει μαζί του για πριγκίπισσα την Άντζελα Γκερέκου, η οποία αμφιβάλλω αν θα θέλει να αφήσει την πανέμορφη Κέρκυρα, για τα κρύα της Αγγλίας (και με τα δίκια της).

2. Ντούσαν Μπάγεβιτς

Πάντα η Αγγλία λάτρευε το ποδόσφαιρο και έτσι δεν θα μπορούσα να μη βάλω στις προτάσεις μου, έναν πρίγκιπα του αθλήματος. Αυτός δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος εύκολα θα κολλούσε τα τελευταία του ένσημα, στα ανάκτορα του Μπάνκγιχαμ. Η αλήθεια είναι ότι για τη συγκεκριμένη επιλογή, έχω κάποιες ενστάσεις, καθώς είναι κομματάκι επιρρεπής στις “προδοσίες”, κάτι που σίγουρα δεν θα αρέσει καθόλου στη Βασίλισσα, αλλά ούτε στον Αγγλικό λαό. Πάντως στα θετικά είναι ότι μπορεί να καταφέρει να τους πείσει ότι ο Γκάρι Νέβιλ, δεν ήταν καλός ποδοσφαιριστής.

3. ΠΥΞ ΛΑΞ

Αν σας έλεγα πριν από 15 χρόνια, ότι ο Πλιάτσικας θα συνεργαστεί με τον B.D Foxmoor θα μου λέγατε ότι “πιο πιθανό είναι οι ΠΥΞ ΛΑΞ να μπουν στο Μπάνκιγχαμ”. Ε ναι λοιπόν, μετά από 15 χρόνια, έχουμε δει τέτοια τρελή συνεργασία, την οποία θυμούνται μάλλον μόνο ο Φίλιππος και ο Mike. Κι ενώ εμείς προσπαθούμε να τη ξεχάσουμε, θα στείλουμε σαν έθνος το θρυλικό συγκρότημα στη θέση του Χάρι, καθώς μετά την επιτυχία του δίσκου “Για τους πρίγκιπες της δυτικής όχθης”, δείχνουν να έχουν κάποια εμπειρία στο συγκεκριμένο κομμάτι, άρα τους εμπιστευόμαστε.

4. PrinceFy

Φεύγω λοιπόν από το καλλιτεχνικό στερέωμα, μετά την αναφορά σε Βοσκόπουλο και ΠΥΞ ΛΑΞ και πάμε στον Βενιαμίν αυτής της λίστας, τον PrinceFy ή κατά κόσμον (σκέτο) Fy. Στην τρυφερή ηλικία των 20, δείχνει ότι αν πάρει το χρίσμα δεν θα το αφήσει για τουλάχιστον 50 χρόνια, αλλά παραμένει άγνωστο το αν θα τα καταφέρει, καθώς ο μόνος που τον έχει αποκαλέσει πρίγκιπα, είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Θα ήταν δίκαιο να πούμε βέβαια, ότι το style του και το ντύσιμο του, γενικότερα, ταιριάζουν με την κιτς φιλοσοφία του Αγγλικού πριγκιπάτου.

5. Κώστας Βουτσάς

Δεν ξέρουμε αν ο ίδιος ο θρυλικός ηθοποιός θα θέλει στα 88 του χρόνια, να αφήσει την Ελλάδα για τη μίζερη Αγγλία, αλλά δεν θα μπορούσα να μην τον βάλω στην λίστα μου, καθώς έχει διατελέσει με απόλυτη επιτυχία πρίγκιπας. Και τι πρίγκιπας παρακαλώ, ξυπόλητος. Φανταστείτε λοιπόν τώρα που θα έχει όλα τα καλούδια, πόσο σημαντική δουλειά θα κάνει αν τον επιλέξουν. Βέβαια είναι μεγάλο ρίσκο η συγκεκριμένη επιλογή για το βασίλειο αυτό, καθώς ο Κώστας Βουτσάς πάντα ήταν ευχάριστος άνθρωπος και δεν ξέρουμε αν θα άντεχε τις αγγλικές φλωριές.

6. Πριγκιπέσα (του Καρρα)

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Εκτός από πρίγκιπα θα τους στείλουμε και πριγκιπέσα να έχουν, όμως την καλή, του Μάλαμα, την θέλουμε για τον εαυτό μας. Μας πήραν τα μάρμαρα, αλλα η πριγκιπέσα που θα μας μείνει θα είναι του Σωκράτη. Πάντως, επειδή είμαι καλός άνθρωπος, σκέφτηκα να τους δώσουμε αυτήν του Καρρά, να υποφέρουν και αυτοί λιγάκι  να χαρούν και αυτοί λιγάκι. Η βαριά φωνή του Βασίλη Καρρά θα ταιριάξει “γάντι” με το βαρύ κλίμα της Αγγλίας, άρα τι άλλο θέλετε;