Θάντερ, Θάααντερ, Θαααααντερ, Θάααααααντερκατς, Xooooooo! Χρειάζεται να γράψουμε κάτι άλλο; Όχι πες, χρειάζεται; Αν δεν το έχεις κάνει με πλαστικό σπαθί από πανηγύρι, ή έστω χαρτονένιο, ακόμη και φανταστικό το δέχομαι, μπροστά στον καθρέφτη, τότε δεν είχες παιδική ψυχούλα και λυπόμαστε για σένα. Ωστόσο, επειδή εμείς είμαστε και ρετρολάγνοι και τιμημένοι νοσταλγοί των παιδικών που βλέπαμε τη δεκαετία του 90, θα στα πούμε όλα χαρτί και καλαμάρι. Τότε που λες τα καλά τα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, τα σαββατοκύριακα ξυπνάγαμε από τις 8 το πρωί για να προλάβουμε να δούμε όλα τα παιδικά. Και το νερό με μέτρο το πίναμε, γιατί το κατούρημα μας έκοβε τους τίτλους αρχής, που ήταν το κερασάκι στην τούρτα μας! Αν δεν μας πιστεύεις, δες, άκου και πάνω από όλα νιώσε!

Το λοιπόν, για να μάθεις λίγη ιστορία και να το παίζεις κονιόρδος σε φίλους και γνωστούς, η σειρά των “Thundercats“, ήταν μια αμερικάνικη παραγωγή, που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1985. Έμεινε στον τηλεοπτικό αέρα για 4 σεζόν με σύνολο 130 επεισοδίων και μια τηλεταινία, για να ορκιστούν αιώνια πίστη στη Θαντέρα, όλοι οι άπιστοι Θωμάδες της γης! Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί, αλλά θα το μάθουν τώρα, είναι πως πριν έρθει το Star Channel και θυσιάσει μια για πάντα όλα μας τα πρωινά των σαββατοκύριακων μας, όταν ήμασταν παιδιά στο όνομα του Lion-o, η σειρά έπαιξε στη βραδινή ζώνη της ΥΕΝΕΔ/ΕΡΤ. Λίγοι την είδαν, ακόμη λιγότεροι την εκτίμησαν, όμως τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους λίγο αργότερα!

https://www.youtube.com/watch?v=zLrSWWX07Qw

Το στόρι είναι όσο γαμάτο πρέπει, για να κολλήσει κι ο δέκαχρονος κι ο δωδεκάχρονος, πολλές φορές κι ο δεκαοχτάχρονος εαυτός σου! Οι Θάντερκατς είναι μία ομάδα ανθρωποειδών με αιλουροειδή χαρακτηριστικά από τον πλανήτη της Θαντέρα. Μετά την έκρηξη της Θαντέρα, οι Θάντερκατς φεύγουν στο διάστημα αναζητώντας νέο πλανήτη για να εγκατασταθούν, αλλά ο στόλος τους δέχεται επίθεση από τους εχθρούς τους, τα Μεταλλάγματα από τον πλανήτη Πλάνταρ, με αποτέλεσμα να καταστραφούν όλα τα σκάφη τους εκτός από τη ναυαρχίδα. Σε αυτή, βρίσκεται το ξίφος των οιωνών το οποίο έχει το μάτι της Θαντέρα που αποτελεί την πηγή δύναμης των Θάντερκατς. Ο Τζάγκα, που είναι ο μεγαλύτερος όλων, αναλαμβάνει να οδηγήσει το σκάφος στην Τρίτη Γη, ενώ οι υπόλοιποι Θάντερκατς, η Τσιτάρα, ο Τάιγκρα, ο Πάνθρο, ο Γουάιλικατ, η Γουάιλικιτ, ο Σναρφ και ο έφηβος άρχοντας των Θάντερκατς, ο Λάιονο, μπαίνουν σε χρονοκάψουλες για να αποφύγουν τη φθορά του χρόνου, ενώ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο Τζάγκα πεθαίνει από γήρανση.

Οι Θάντερκατς τελικά φτάνουν στην Τρίτη Γη, πλην όμως ο χρόνος δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο τον Λάιονο, ο οποίος παραμένει έφηβος αλλά σε σώμα ενήλικου. Όπως καταλαβαίνεις αυτή η σειρά δεν ήταν για παιδιά, για αυτό παρέμενε κουλ να λες ότι γουστάρεις “Thundercats”, παρότι κόντευες να τελειώσεις το γυμνάσιο. Βλέπεις, τα ανθρωπόμορφα αιλουροειδή, είναι όσο κολληματικά ακούγονται, με ατάκες πολυβόλα και μπόλικο χιούμορ, να μπαίνει σφήνα στο ανηλεές ξυλίκι. Ο Λάιονο είχε κάτι από Μπέντζαμιν Μπάτον στην ανάποδη, ο Τάιγκρα μαστίγωνε κακούς πιο γρήγορα κι από τη σκιά του, αλλά την πάταγε σε κάθε επεισόδιο, ο Πάνθρο έφτιαξε το Thundertank, που κατουράει όλα τα μπάτμομπιλ, η Τσιτάρα ήταν ο λόγος που λέγαμε στη μάνα μας ότι θέλουμε να τα φτιάξουμε με γάτα κι ο Σνιαρφ με τα Θαντερόπαιδα, υπήρξαν βασικοί λόγοι για να ενηλικιωθούμε και να τα υιοθετήσουμε. Ο Τζάγκα, ήταν ο Όμπι Ουάν Κενόμπι, πριν μάθουμε τον Όμπι Ουαν Κενομπι κι ο Μάμρα ήταν ο κακός που θέλαμε να πάρουμε σε παιχνίδι, κουκλάκι, σετ σεντόνια, παπλωματοθήκες, και παντόφλες με γουνάκι. Ο τελευταίος διαφέντευε τα Μεταλλάγματα, που είχε μπόλικα μπουμπούκια σαν τον σιχαμερό Σλάιθ, τον πεντάχαζο Μόνκιαν, και τον ύπουλο Vultureman.

https://www.youtube.com/watch?v=zlTTz_INxMg

Μια φόρα Θάντερκατς λοιπόν, για πάντα Θάντερκατς! Ακίνδυνε Γκίκα ευχαριστούμε που ήσουν ο Λάιονο, Μαίρη Σταυρακέλη ευχαριστούμε που ήσουν η Τσιτάρα, Κώστα Τσάκωνα ευχαριστούμε που ήσουν ο Τάιγκρα, Μανώλη Γούργο ευχαριστούμε που ήσουν ο Μάμρα, Ντίνο Σούτη ευχαριστούμε για τον Πάνθρο!