Άλλη μια φασιστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας, δίνει πείσμα στον αγώνα για δημοκρατία

Γροθιά στο σαγόνι, δέχθηκε η δημοσιογράφος Αφροδίτη Φράγκου στον τόπο δολοφονίας του Ζακ.

Άλλη μια φασιστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας, δίνει πείσμα στον αγώνα για δημοκρατία

Γροθιά στο σαγόνι, δέχθηκε η δημοσιογράφος Αφροδίτη Φράγκου στον τόπο δολοφονίας του Ζακ.


Ακόμη ένα περιστατικό φασιστικής βίας, έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, την επίθεση με γροθιά στο σαγόνι, που δέχθηκε η δημοσιογράφος Αφροδίτη Φράγκου στην οδό Γλάδστωνος, όπου δολοφονήθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος, καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή).

Η ΚΕΕΡΦΑ υπογραμμίζει ότι ο ηθικός αυτουργός των επιθέσεων είναι η πολιτική της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι "δεν θα αφήσουμε οι γειτονιές  μας και το κέντρο της Αθήνας να γίνουν ορμητήρια φασιστικών και ρατσιστικών επιθέσεων με την κάλυψη της ΕΛ.ΑΣ.". 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η δημοσιογράφος της Εργατικής Αλληλεγγύης (εφημερίδα του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος) περνώντας από τον τόπο δολοφονίας του Zακ, διαπίστωσε ότι κάποιοι είχαν επιχειρήσει να καταστρέψουν μια φρεσκοφτιαγμένη ζωγραφιά (στένσιλ) στη μνήμη του, την οποία έφτιαξαν ακτιβιστές και ακτιβίστριες. Ειδικότερα, είχαν καλύψει με προκλητικό τρόπο το στένσιλ, με τρία μεγάλα αυτοκόλλητα με το δικέφαλο αετό όπου αναγράφονταν «Δικαιοσύνη για όλους», προφανώς χλευάζοντας το αίτημα του κινήματος για την απονομή δικαιοσύνης στον Ζακ/Zackie.

Σύμφωνα πάντα με την ΚΕΕΡΦΑ, η δημοσιογράφος αποκατέστησε το στένσιλ, αποκαθηλώνοντας τα αυτοκόλλητα των φασιστών και σε αυτό το σημείο επενέβη ο συγκεκριμένος και της επιτέθηκε. Μάλιστα, υπήρξε τόσο θρασύς, απέναντι που συνεχώς έλεγε "φώναξε την Αστυνομία, τι θα μου κάνει;". Αμέσως μετά, αποχώρησε και μπήκε σε στοά του οικήματος που βρισκόταν μπροστά.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, μπορεί η Χρυσή Αυγή να μην έχει ευτυχώς πλέον εκπροσώπους της, στο κοινοβούλιο, ωστόσο υπάρχουν δυστυχώς αρκετά φασιστοειδή που κυκλοφορούν ελεύθερα δίπλα μας, ξερνώντας το μίσος τους. Πεισμώνουμε με κάθε επίθεση, συνεχίζοντας τον αγώνα για δημοκρατία.

Πηγή:Εφημερίδα των Συντακτών

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα