Όλα, ξεκίνησαν σαν παιχνίδι. Έτσι, δεν γίνεται συνήθως;  Άκου με λίγο, έτσι γίνεται και το ξέρεις κι εσύ αυτό.  Βλέπεις, οι πιο σημαντικές στιγμές μας, γεννιούνται μέσα από ένα διαρκές παιχνίδι. Όλες αυτές οι μικρές χαρές, που μας έχουν μάθει ότι δεν αξίζουν και πολλά.

Μας έχουν επιβάλλει για να είμαστε πιο σαφείς, την εντύπωση ότι μόνο αν κατακτήσεις την κορυφή σε οτιδήποτε καταπιάνεσαι, μόνο τότε τα έχεις πραγματικά καταφέρει. Για αυτό, δεν πρέπει στιγμή να προσπαθείς, μέχρι να πετύχεις τον στόχο σου, μέχρι να τερματίσεις, κόβοντας πρώτος το νήμα.

Εκείνη τη μέρα, δεν μπορούσαμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι. Κάποιος έριξε την ίδεα, να πάμε μια βόλτα στην πόλη. Είχε υπέροχο καιρό κι είχαν περάσει μήνες από την τελευταία φορά. Δώσαμε ραντεβού όπως πάντα στη στάση του λεωφορείου.

Όσο περίμενα και χάζευα στο κινητό είδα δεξία μου, μια κοπελιά να έχει γίνει αφίσα χωρίς να είναι κάποιο μοντέλο, ηθοποίος, ή μουσικός. Παραξενεύτηκα ακόμη περισσότερο, όταν κατάλαβα πως η φωτογραφία ήταν ένα Ιnstagram Story. “Τι φάση;”, μονολόγησα. To μόνο στοιχείο που είχα, ήταν ένα ταγκάρισμα του Μηλοκλέφτη στο poster, εκτός από το μπουκάλι που κρατούσε η κοπέλα. Βρεθήκαμε με τα παιδιά στη στάση, μπήκαμε στο αμάξι του Πάνου και κατευθυνθήκαμε προς Γκάζι μεριά. Στη διαδρομή είδα κι άλλη αφίσα, Ιnstagram Story, με έναν ακόμη τύπο, σαν κι εμάς κι ένα μηλοκλέφτη.

Κάναμε μια στάση στο περίπτερο. Πήραμε κάτι ψιψιψόνια για τσιμπολόγημα κι έναν Μηλοκλέφτη.  Ο Νίκος που ήταν κι αυτός στο αμάξι μου είπε πως ο Μηλοκλέφτης έτρεξε ένα διαγωνισμό με Instagram Stories καταναλωτών που φωτογραφήθηκαν μαζί του.

Οι 10 καλύτερες φωτογραφίες, θα γίνονταν κομμάτι αυτής της πόλης, καθώς θα γινόταν αφισάρα και θα έπαιρνε θέση σε στάσεις λεωφορείου στην Αθήνα. Τώρα εξηγούνται όλα. Συνεχίσαμε το βολτάρισμα και λίγο πιο κάτω πετύχαμε κι άλλο story σε στάση. Κοίτα να δεις που φυσιολογικοί άνθρωποι, γίνανε τα μοντέλα. Μου άρεσε πολύ, γιατί ξέφευγαν από τις στημένες φωτογραφίσεις με το προσχηματισμένο συνήθως κακό σενάριο. Δεν χρειαζόσουν πολλά. Μια καλή ιδέα κι ένα Μηλοκλέφτη.

Είχαμε παρατήσει το αμάξι και ξεκινήσαμε το περπάτημα. Ανεβήκαμε μπόλικα σκαλιά, ούτε κι εγώ θυμάμαι πόσα κι είδαμε από ψηλά την πόλη μας. Κάπου εκεί χωμένες, στις όμορφες γωνιές ήταν κι άλλες φωτογραφίες ανθρώπων που έγιναν μοντέλα. Άνθρωποι που ανέβασαν stories και τα είδαν να ντύνουν τις στάσεις λεωφορείων. Η σκέψη του ενός, γίνεται δημιουργία του άλλου. Αυτό συνέβη εδώ!

Κι αν σκεφτείς, τα παιδιά, απλά, ακολούθησαν τον Μηλοκλέφτη! Ποζάρανε σα μοντέλα, με ένα μπουκάλι ή κουτάκι κι ένας από την παρέα τους, τους έκανε στόρι. Ο Μηλοκλέφτης έντυσε με τις στιγμές τους, την γειτονιά τους και τη δική μας.

Σε 10 σημεία της Αθήνας, θα μπορείς να τους δεις κι εσύ! Τι γιατί; Γιατί η δημιουργικότητα, πρέπει να επιβραβεύεται. Κι αν δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου, θα βρεθεί ο Μηλοκλέφτης να σε βοηθήσει.

#followthefox