Ήταν η κατάλληλη συνοικία. Στο Γουίνγουντ του Μαϊάμι, το γκράφιτι είναι κουλτούρα εδώ και πολλά χρόνια. Το βλέπεις παντού, είναι κομμάτι της γειτονιάς. Κι εκεί, πήραν μια εξαιρετική πρωτοβουλία δυο άκρως κατάλληλοι άνθρωποι.

Ο Άλαν Κεντ είναι σύμβουλος επιχειρήσεων, μα είναι και παλιός (καλός) γκραφιτάς. Η Άλισον Φρέιντιν είναι δικηγόρος, που έχει εκπροσωπήσει κατά καιρούς αρκετούς καλλιτέχνες του δρόμου. Οι δυο τους, αποφάσισαν πως ήρθε επιτέλους ο καιρός, το γκράφιτι να πάψει να ζει αποκλειστικά στο δρόμο. Να βρει ένα σπίτι. Ή μάλλον, όπως λέμε τα σπίτια της τέχνης, να βρει ένα μουσείο!

Παρήγγειλαν 11 τοιχογραφίες για τους εξωτερικούς τοίχους, και χώρισαν το χώρο σε 4 εκθέσεις. Στη μία θα υπάρχει αναδρομή στην ιστορία του γκράφιτι (μετράει πια 60 χρόνια!), με αφίσες και φωτογραφίες. Στις άλλες δύο θα υπάρχουν εκθέματα σύγχρονων καλλιτεχνών, ενώ θα υπάρχει κι ένας χώρος για περιοδικές εκθέσεις. Κι αν θέλεις, στο τέλος θα μπορείς ν’ αγοράσεις και σουβενίρ!

Από τότε που ήμουν μικρός, ευχόμουν να υπάρχει αυτό το μέρος, και περίμενα τους ενήλικες να φτιάξουν ένα” είπε ο Κεντ. Και συμπλήρωσε: “Το εφήμερο του γκράφιτι είναι αποτέλεσμα της καταπίεσης των καλλιτεχνών γκράφιτι. […] Δεν υφίσταται λόγος για να εξαλείφεται η τέχνη μας, να περνάνε μπογιά από πάνω. Θέλουμε η τέχνη μας να διαρκεί για πάντα“.