Ο Μάρτιν Σκορτσέζε δημιούργησε ένα διαμάντι. Ο Μάρτιν Σκορτσέζε δημιούργησε ένα διαμάντι σε παραγωγή Netflix. Ο Μάρτιν Σκορτσέζε δημιούργησε ένα διαμάντι σε παραγωγή Netflix, που εδώ και κάποιες μέρες είναι διαθέσιμο για τηλεόραση, υπολογιστή, ταμπλέτα και κινητό. Και φαίνεται πως αυτό το τελευταίο, ο σκηνοθέτης δεν το είχε σκεφτεί όταν έκανε τη συμφωνία…

Στην εκπομπή που κάνει στο YouTube ο κριτικός του Rolling Stone Πίτερ Τράβερς λοιπόν, ο δημιουργός βρέθηκε αντιμέτωπος με την κρίσιμη ερώτηση: “Θα έφτιαχνες ποτέ ταινία για (να βλέπεται ειδικά σε) κινητό;” Και έσπασε…

Δεν το σκέφτηκα ποτέ. Δεν ξέρω πώς γίνεται, δεν θα το έκανα“, είπε, κι έπειτα κοίταξε την κάμερα και συνέχισε: “Προτείνω, αν θες να δεις κάποια ταινία μου, ή τα περισσότερα φιλμ, μην τα δεις σε κινητό. Είναι τόσο δα… Σε ένα ipad, ίσως. Σ’ ένα μεγάλο ipad…“.

Ιδανικά για μένα πρέπει να τη δεις (την ταινία ” Ο Ιρλανδός”) σε μια σκοτεινή αίθουσα. Όμως το καταλαβαίνω, είναι μεγάλη, μπορεί να θες να σηκωθείς, να πας στην τουαλέτα… Ωστόσο και στο σπίτι, αν θες να αφιερώσεις μια βραδιά στην ταινία, ή έστω ένα απόγευμα, χωρίς να απαντάς στο τηλέφωνο και χωρίς να σηκώνεσαι συνέχεια, μπορεί να λειτουργήσει“.

Πέρα απ’ την πλάκα ωστόσο, ο Σκορτσέζε είπε κι άλλα, πολύ ωραία πράγματα σ’ αυτή τη συνέντευξη, για το σινεμά, το 3D, τις μαφιόζιες ταινίες. Οπότε, δες την όλη αν θες, αξίζει. Αλλά… ε, μην τη δεις σε κινητό!

https://www.youtube.com/watch?v=opqCW-rAnE4