Οι σχέσεις είναι δύσκολο πράγμα. Τι δύσκολο δηλαδή, πιο εύκολα φτιάχνεις μουσακά χωρίς Τσελεμεντέ και βίντεο συνταγές στο YouTube, παρά επιβιώνεις σε μια σχέση. Για αυτόν τον λόγο, ανεχόμαστε χαιρόμαστε τα ζευγάρια των φίλων μας, ανοίγοντας τις αγκάλες της παρέας, για να κουρνιάσουν σαν ερωτευμένα πιτσουνάκια στη φωλίτσα τους. Βάλαμε δαχτυλάκι στο λαιμό, κάναμε εμετούλη και συνεχίζουμε. Ωστόσο, επειδή εμείς δεν κωλώνουμε πουθενά κι άμα λάχει, αλλάζουμε και το όνομα του συντάκτη στα δύσκολα, σήμερα θα γράψουμε αλήθειες.

Τα ζευγάρια φίλων μας γίνονται κάποιες φορές ενοχλητικά! Κι όχι, δεν υπάρχει μόνο η ντροπή του κοινού προφίλ στο Facebook, που βαραίνει ένα ζευγάρι. Εμείς νυχθημερόν δουλέψαμε και μαζέψαμε για την αναγνωστική σου πάρτη, όλα τα εκνευριστικά πράγματα που κάνουν οι ζευγαρομένοι φίλοι μας.

1. Μιλάνε μπεμπεκίστικα

Ο Ζουζουνέλ κι η Ζουζουνίτσα του έχουν βγει παγανιά και σε ψάχνουν. Σέλουν να δώσουνε φιλάκι και να κάνουνε λιλίτσες, γιατί ζεν μπορούν ο ένας δίχως τον άλλο. Ναι, σταματήστε. Τώρα. ΧΘΕΣ. Αν το ξανακάνετε, θα σας καταργήσουμε τα καρδουλωτά αυτοκόλλητα και γκιφάκια στο messenger.

2. Σου παίρνουν 2 άτομα κοινό δώρο

Ναι είμαστε από αυτούς, που δεν θεωρούν την αγκαλιά το καλύτερο δώρο που μπορεί να υπάρξει ποτέ. Κι από όταν η Μαρία κι ο Τάκης γίνανε ζευγάρι εκεί που σε γιορτή και γενέθλια τσίμπαγες 2 δωράκια, τώρα παίρνεις από τα τρία το μακρύτερο, ένα μοναχό του. “Από εμάς, αυτό” θα σου πουν, κοινό. Και από εμάς, την κατάρα μας, να βρίσκετε το μπουρνούζι σας υγρό και χρησιμοποιημένο.

3. Χαμουρεύονται παντού και συνεχώς

Εντάξει κι εμείς μια καψούρα στη ζωή μας την πάθαμε (Αγγελικούλα, αν με διαβάζεις, γύρνα πίσω, έχω ωριμάσει) και δύο μπορώ να σου πω. Ειδικά όταν είναι αρχή της σχέσης, θες να είσαι συνέχεια με τον άλλο ανακούρκουδα. Και να είσαι. Στο σπίτι σου, στο αμάξι, στο μετρό, αλλά στην ταβερνά, το σινεμά το θέατρο και τη γιορτή στο σπίτι μας, που παραδίπλα είναι η μάνα μας κι ο πατέρας μας και λένε αμήχανες ιστορίες από τη βαφτισή μας, καλύτερα να μην καβαλιέστε μπαλαμουτιαζόμενοι. To Bros before hoes που λένε κι οι Αμερικάνοι δεν το ξέρετε;

4. Χωρίζουν κάθε δεύτερη μέρα

Τα γράψαμε και πιο πάνω, δύσκολο πράγμα οι σχέσεις. Ωστόσο, άλλο αυτό κι άλλο να έχουμε μπινελίκια και κλάματα κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και ζουζουνιές τις υπόλοιπες. Φίλοι είμαστε, θα στηρίξουμε την πρώτη, τη δεύτερη, μετά θα σιχτρίσουμε κι εσάς και την τύχη μας τη μαύρη, που δεν μας έκανε αντικοινωνικούς.

5. Πάνε παντού μαζί

Καλή κι άγια η παρέα δεν λέμε, αλλά κάποια στιγμή θες να αράξεις με τα κολλητάρια και να θυμηθείς τα νιάτα σου, που ξεκινούσες για φυσικό χυμό σε book café και κατέληγες σκουπίδι σε κάτι ξεφτιλάδικα με κίονες στην παλιά Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας. Αντίθετα κι οι κοπέλες γουστάρουν ένα Ladies night άνευ δεσμών και αγοριών. Τι δουλειά λοιπόν έχει η Ελενίτσα στο Μπακούρια night στο Artana Club στην Πετρούπολη; Τι δουλειά έχεις κι εσύ Γιαννάκη με τη σωβρακοφανέλα σου, στο pyjama party των κοριτσιώνε; Να υπάρχει και λίγο σέβας παιδιά.

6. Μιλάνε μόνιμα στο πρώτο πληθυντικό

Εμείς κάνουμε αυτό, εμείς κάνουμε το άλλο. Εσείς οι δυο, είσαστε ένα, το καταλάβαμε. Δεν χρειάζονται υπότιτλοι. Ωστόσο, μέχρι και στις αιρέσεις των ημιπαραφρόνων, υπήρχε μια ενδεικτική ανεξαρτησία του ατόμου. Γιατί πόσα εμείς έχουμε σταθερό κύκλο και εμείς έχουμε κληρονομική την καραφλίτσα να ακούσεις δίχως να συφιλιαστείς, ο άνθρωπος!

7. Ανταλλάσσουν δώρα 13 Φλεβάρη, γιατί οι ερωτευμένοι γιορτάζουν κάθε μέρα

Όχι, δεν τρώνε σανό σαν τα υπόλοιπα ερωτευμένα πρόβατα, που τους πιάνουν κότσους τα λουλουδάδικα και τα ζαχαροπλαστεία  και τους τα τρώνε, ανήμερα του Βαλεντίνου. Οι ερωτευμένοι άλλωστε, γιορτάζουν κάθε μέρα! Άσχετα αν το ζευγαράκι της Αγίας Παρασκευής θα ανεβάσει Instagram, κάθε χρόνο στις 13 Φλεβάρη, φωτογραφία ανταλλαγής δώρων, με λεζάντα “εμείς δεν γιορτάζουμε του Βαλεντίνου”. #statetoiamas #ftaneipia #oxiallokarvouno.