Κατά καιρούς θα δεις πολιτικούς ανεξαρτήτου κόμματος, να φλυαρούν ασκόπως, τουιτάροντας μπουρδολογίες & fake news, για να τοποθετηθούν πάνω σε πολύ σημαντικά κοινωνικά θέματα. Θα πουν ζητώντας το σταυρό μας και την ψήφο μας, πως είναι προτεραιότητα τους οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, στις οποίες κατατάσσουν και τους άστεγους. Ωστόσο μια βόλτα στους δρόμους μας, αρκεί για να δεις, πως στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι άνθρωποι αυτοί βασίζονται στην ελεημοσύνη αγνώστων που έχουν βγει για ψώνια λίγο πιο πάνω από το αυτοσχέδιο κρεβάτι τους.

Κάπου εκεί λοιπόν σκάνε μύτη κάποιες ειδήσεις που θες να τις τρίψεις στα μούτρα, κάθε επίδοξου πολιτικάντη που απλά νίπτει τας χείρας του, μπροστά στο πρόβλημα των αστέγων. Στην όχι και τόσο κοντινή Αυστραλία, η φιλανθρωπική οργάνωση Beddown, μαζί με ομάδα εθελοντών και τους ιδιοκτήτες ενός πάρκινγκ είχαν μια καταπληκτική ιδέα. Να μετατρέψουν το βράδυ το πάρκινγκ σε ένα κοιτώνα αστέγων με καθαρά σκεπάσματα και άνετα κρεβάτια.

Μαζί με τη Secure Parking λοιπόν, ξεκίνησαν δοκιμαστικά να την εφαρμόζουν στο Brisbane, μαζί με τη συνδρομή γιατρών, οδοντιάτρων νοσοκόμων και κοινωνικών λειτουργών, προκειμένου να βοηθήσουν τους άστεγους. Παράλληλα, τους έδιναν καθαρά ρούχα και προϊόντα ατομικής υγιείνης με σκοπό να δημιουργήσουν έναν ασφαλή και καθαρό χώρο για να συνυπάρξουν όσο περισσότεροι μπορούν.

Έχουμε πήξει στις αντιγραφές της κακιάς ώρας σε αυτή τη χώρα, μήπως ήρθε η ώρα να κοπιάρουμε και κάτι καλό και να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των φίλων μας εκεί κάτω στην Αυστραλία.