Μια Ελληνίδα έφτασε… πολύ ψηλά, στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου!

Στο τέλος της μέρας εμείς αλλάζουμε τη ζωή μας #prostokalytero.

Μια Ελληνίδα έφτασε… πολύ ψηλά, στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου!

Στο τέλος της μέρας εμείς αλλάζουμε τη ζωή μας #prostokalytero.


Τα μεγάλα, τα δύσκολα, τα σπουδαία είναι για εκείνους που ονειρεύονται, τολμούν, επιμένουν και στο τέλος κατακτούν τα όνειρά τους. Δεν φοβούνται, ούτε σκιάζονται, να ξεπεράσουν τον ίδιο τους τον εαυτό και τελικά καταφέρνουν να κάνουν τα δύσκολα απλά και τα αδύνατα δυνατά. 

Για τη Χριστίνα Φλαμπούρη, αλπινίστρια και Remote Sales Manager της Παπαστράτος, η κατάκτηση του ονείρου της συνεπαγόταν την κατάκτηση της υψηλότερης κορυφής του κόσμου. Και τα κατάφερε. Με μεθοδικότητα, θέληση και επιμονή #prostokalytero έγινε η πρώτη Ελληνίδα που πάτησε στο Έβερεστ.

Η Χριστίνα μάς περιγράφει πώς η συγκλονιστική εμπειρία που έζησε, άλλαξε τη δική της ζωή #prostokalytero.

  • Tι σημαίνει για εσένα το #prostokalytero; Προσπάθεια; Αφοσίωση; Επιμονή;
     

Για μένα το προς το καλύτερο είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια φράση, είναι μια φιλοσοφία ζωής. Είναι να ξυπνάς κάθε πρωί και να προσπαθείς να δώσεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου σε κάθε τι, στη δουλειά, στην οικογένεια, στους φίλους και στο ταξίδι για την κατάκτηση των ονείρων σου... Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μου για το Έβερεστ, ήταν η φιλοσοφία αυτή που με κράτησε συγκεντρωμένη στον στόχο. Ήξερα ότι δεν μπορώ να γίνω ο πιο δυνατός ή ο πιο έμπειρος ορειβάτης, ήξερα ότι δεν μπορούσα να ανταγωνιστώ τους διάσημους ορειβάτες που ήδη είχαν καταφέρει να πατήσουν την κορυφή του κόσμου, ο καθένας έχει την δική του ‘δύναμη’, γι’ αυτό λοιπόν ο καθημερινός μου στόχος ήταν να είμαι λίγο καλύτερη από την Χριστίνα της προηγούμενης μέρας. Ίσως το τέλειο να μην έρθει ποτέ, αλλά αν δουλεύεις κάθε μέρα προς το καλύτερο τα αποτελέσματα είναι εξωπραγματικά!

  • Τι χρειάζεσαι περισσότερο για να πετύχεις τους στόχους σου;

Επιμονή και υπομονή… Γιατί? Γιατί ο δρόμος προς την κορυφή, δεν είναι μόνο προς μια κατεύθυνση… έχει αναρρίχηση και καταρρίχηση, ανηφόρες και κατηφόρες και κάποιες στιγμές που νιώθεις ότι απομακρύνεσαι από την κορυφή μπορεί να είσαι πιο κοντά από ποτέ, αρκεί να μείνεις συγκεντρωμένος στο στόχο και θα τα καταφέρεις. Συχνά οι υψηλοί στόχοι μπορεί να με αποδυναμώνουν γι’ αυτό εκείνες τις στιγμές προσπαθώ να χωρίζω τον μεγάλο στόχο σε μικρότερους, αλλά πολύ μικρότερους στο επόμενο βήμα, στην επόμενη ανάσα, μέχρι τα 6.000 μ, μέχρι τα 7.000μ… και βήμα στο βήμα, ανάσα στην ανάσα έρχεται η στιγμή της ‘κορυφής’ με την μεταφορική και την κυριολεκτική έννοια.

  • Τι θα έλεγες σε κάποιον που θέλει να φτάσει τόσο ψηλά όσο και εσύ;

Θα ήθελα να μεταφέρω τα λόγια του πρώτου ανθρώπου που ανέβηκε στο Έβερεστ, του Edmund Hillary: “Δεν χρειάζεται να είσαι ένας φανταστικός/εξωπραγματικός ήρωας για να κάνεις ανταγωνιστικά κατορθώματα, μπορεί να είσαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος με πολύ υψηλούς στόχους, που δουλεύεις με πάθος για να τους κατακτήσεις!”

Το #prostokalytero δεν είναι μόνο ένα μήνυμα που αντιπροσωπεύει τις αξίες της Παπαστράτος και των ανθρώπων της. Είναι η αλήθεια όσων κοιτούν τις προκλήσεις κατάματα και κάνουν αυτά που δεν πίστευαν ότι μπορούν, και ειδικά στην περίπτωση της Χριστίνας, τα δύσβατα, τα ριψοκίνδυνα, τα γεμάτα προκλήσεις.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο μοναδικές εικόνες από το συναρπαστικό ταξίδι της Χριστίνας, που σίγουρα, θα σας εμπνεύσουν #prostokalytero.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα