Ο Θάνος Παπαδογιάννης, είναι ένα υπερταλαντούχο πλάσμα, γνωστός κυρίως μέσα από τη drag persona του, Space Manifesto. Με αφορμή τη Space και τον ενάμησι χρόνο παρουσίας της στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας, τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και τον κόσμο των εικαστικών – επιτελεστικών τεχνών, ο Θάνος σκάρωσε μια ποιητική συλλογή, που σίγουρα κάτι έχει να μας πει.

Το “Ασημί”, είναι μια ενδοσκόπηση στη διαδικασία δημιουργίας μιας drag περσόνας, και στην προκειμένη στην δημιουργία μιας non-binary εξωγήινης κομμουνίστριας drag queen. Sci-fi αναφορές στην ελληνική πραγματικότητα και οικογένεια, το Γκάζι και το όνειρο ενός drag σωματείου, στήνουν το σκηνικό για αυτήν τη συλλογή, ενώ στo έντυπο πέρα από τα ποιήματα συμπεριλαμβάνεται φωτογραφικό αρχειακό υλικό, από τα shows της Space.

Για το “Ασημί” έχουν φτιαχτεί μόνο 50 συλλεκτικά χειροποίητα αντίτυπα. Το κάθε τεύχος έχει διαφορετικό εξώφυλλο και οπισθόφυλλο: το οπισθόφυλο περιέχει μια φωτογραφία από κάποιο από τα περίπου 50 performances της Space ή αρχειακό υλικό από άλλα εικαστικά προτζεκτς που έκανε μέσα στον ενάμησι αυτό χρόνο, συνοδευόμενο από ένα χειρόγραφο κείμενο που αναφέρεται στο εκάστοτε πρότζεκτ. Από την άλλη πλευρά της έκδοσης, κάθε εξώφυλλο είναι ενα μοναδικό εικαστικό έργο φτιαγμένο από τη Space, εμπνευσμένο από τη φωτογραφία του καθε οπισθοφύλλου.

Την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, θα υπάρξει πάνελ με εισηγήσεις σχετικά με το πολιτικό drag στην Αθήνα, την κουήρ ποίηση και το αποτύπωμα της Space σε αυτή μέσα από το έργο της, αλλά και το project της Space Manifesto αυτό καθαυτό. Ακόμη, θα διαβαστούν ποιήματα από τη συλλογή. 

Το πάνελ θα πλαισιώσει η δημοσιογράφος Μαρία Λούκα, η performer και ποιήτρια Πρόκνη καθώς και η ερευνήτρια, μέλος στο Φεμινιστικό Αυτόνομο Κέντρο Έρευνας, Μυρτώ Τσιλιμπουνίδη.

* ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Χώρος παρουσίασης : Beaver
Ώρα: 19:30-22:30