“Δευτέρα λοιπόν, Δευτέρα, γιατί καλή μου μητέρα και αγαπητέ πατέρα, να ζήσω πάλι τέτοιο πράγμα, γιατί;” Οι περισσότεροι άνθρωποι στο άκουσμά της, θέλουμε να πάρουμε εμβρυακή στάση, να σκεπαστούμε με την κουβερτούλα και να προσποιηθούμε τους αρρώστους, ώστε να γλιτώσουμε την εβδομάδα που ξεκινά και έρχεται καταπάνω μας σαν τον Hulk, όταν θυμώνει. Βλέπεις, για όλους η Δευτέρα είναι η πιο δύσκολη μέρα της εβδομάδος. Μπροστά της φαίνεται βουνό όλη η εβδομάδα. Κι η Παρασκευή, φαντάζει τόσο μακρινή, για να προϋπαντήσει το σαββατοκύριακο και τις χαρές του.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως, ότι μια πίεση την νιώθεις, τώρα που ξεκίνησε η εβδομάδα. Διότι, όπως σε όλα τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας, μας συμπαρασύρει λίγο η κοινή γνώμη. Ωστόσο δεν γίνεται να ξεχνάμε πως κάθε μας πράξη, είναι θέμα επιλογής και αντίληψης της πραγματικότητας και της καθημερινότητας.

Εμάς, ας πούμε μας φαίνεται λογικό, οι Δευτέρες μας να είναι casual και όχι οι Παρασκευές. Βλέπουμε δηλαδή, τη Δευτέρα σαν μια ευκαιρία, για να κάνουμε την εβδομάδα μας πιο ενδιαφέρουσα. Φαντάσου μια νέα αρχή, μια νέα σελίδα, ένα νέο κεφάλαιο. Εσύ το γράφεις, στο τέλος της ημέρας, επομένως διάλεξε την ιστορία που σου αρέσει. Take it easy, χωρίς επίσημο ένδυμα και γονυκλισίες στον κώδικα του savoir vivre. Άσε τους άλλους, να περιμένουν την Παρασκευή. Εσύ ξέρεις, για αυτό και σε εμπιστεύονται. Πάρε τον κολλητό σου, στείλε μήνυμα στην κοπέλα σου, κανόνισε με το αδέρφι σου και σαν ανθρώπινα πουλιά ελεύθερα από άγχη και στρες, πεταχτείτε μαζί, για μια έξοδο. Η κίνηση στα μαγαζιά θα είναι λιγότερη, η εξυπηρέτηση καλύτερη και το στυλ σου, free από ενοχές και μόδες, που οφείλεις να ακολουθήσεις. Η επιλογή στη μπύρα, το ίδιο. Μια AMΣΤΕΛ Free, να την απολαύσεις, όπως σου αξίζει.  

Καπάκια μετά από τη δουλειά, για να γουστάρεις. Γιατί φιλαράκι μου, δεν είναι όλα εναντίον σου, επειδή είναι Δευτέρα. Και αν δεν έχεις καλή διάθεση, στο χέρι σου είναι, να την φέρεις τούμπα και να περάσεις υπέροχα. Δεν χρειάζεται να επιστρέψεις σπίτι σου, να ψάξεις τι να φορέσεις, να συνδυάσεις ρούχο με πατούμενο, να παρκάρεις, να ξεπαρκάρεις, να ξαναπαρκάρεις, να μπεις, να βγεις και να ξαναμπείς σε μετρό και λεωφορεία. Είναι μια casual αρχή της εβδομάδας. It makes sense που λένε και στο χωριό μας!

Ήρθε η ώρα, να κηρύξουμε ως τα πέρατα της οικουμένης τις Casual Mondays, βεβαίως, βεβαίως. Γιατί, έτσι μας αρέσει. Τις έχουμε δει free και χαιρόμαστε με τις επιλογές μας. Αυτό δεν είναι το νόημα, άλλωστε; Να περνάμε καλά και αυτό να βγαίνει και στο κοινό. Άραξε στα κυβικά σου λοιπόν και όσο η AΜΣΤΕΛ Free μας παγώνει, τίποτα δεν μας αγχώνει. Με χαλαρή διάθεση, δεν σε σκιάζει καμία Δευτέρα, δεν στη χαλάει. Το κόλπο να ξέρεις, κρύβεται μέσα σου. Το έχεις και χρειάζεται να το δουλέψεις λίγο. Νιώσε casual, νιώσε καλύτερα. Αν ξεκινήσεις καλά την εβδομάδα, θα την τελειώσεις και καλά. Λογικόν; Λογικόν θα απαντήσουμε εμείς.  Άνοιξε λοιπόν μια AΜΣΤΕΛ Free και αναπόλησε όσα ήρθαν και σε έφεραν εδώ ένα βράδυ Δευτέρας. Για τα άλλα που θα έρθουν, από αύριο πάλι!

Η φάση λοιπόν, είναι για Δευτέρα ετοιμάσου, φόρα και τα casual σου! Καλωσορίζουμε παρέα τις casual Mondays!