Είμαι σίγουρος, πως αν γινόταν ένα συμβούλιο των μηνών του χρόνου, όλοι θα την πέφτανε στο Σεπτέμβρη. “Καλά ρε ψηλέ γιατί ξηγιέσαι έτσι,” θα έλεγε ο Αύγουστος. “Τους είχα όλους στα ώπα ώπα, με τις διακοπάρες και τις κοκτεϊλάρες τους και έρχεσαι εσύ τώρα και τους αναστατώνεις τους ανθρώπους,” σκάει και ο Δεκέμβρης, χολωμένος γιατί όλοι τον ζητάνε και περιμένουν τα Χριστούγεννα. Βλέπεις, είναι ένας δύσκολος μήνας ο Σεπτέμβριος, για τους περισσότερους. Έχει νέες αρχές, νέες δουλειές, μετακομίσεις σε νέα διαμερίσματα. Σχετικά με το τελευταίο… η καθημερινότητα για πολλούς έχει κούτες, χαρτοταινίες και bubble-wrap παντού. Εδώ, φυσικά, το καίριο ερώτημα είναι: Πώς θα τα χωρέσεις όλα; Απαντώντας στην ερώτηση με ερώτηση…. Έχεις σκεφτεί ποτέ την ενοικίαση βαν για μετακόμιση;

Θα σου πω τη δικιά μας εμπειρία, για να καταλάβεις. Είπαμε σαν άνθρωποι του Θεού και εμείς, να μείνουμε επιτέλους σε νέο σπίτι! Oι δυο μας, να στεγάσουμε την αγάπη μας και τα όνειρά μας, σαν ασπρόμαυρη ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Μετά κόπων και βασάνων, βρήκαμε σπίτι και έπρεπε να μεταφέρουμε τα υπάρχοντά μας. Και είναι πολλά, πανάθεμά μας. Να είναι καλά, λοιπόν, ένα φιλαράκι, που μας πρότεινε την υπηρεσία Avis Van Rental. Αυτός πήρε γυναίκα και παιδιά, ανέβηκαν από τα δυτικά προάστια προς βόρεια και μετέφερε πρόσφατα εκεί και το λογιστικό του γραφείο.

Αν κάποιος γνωρίζει από μετακομίσεις λοιπόν, είναι ο μπαμπάς, ο νέος επαγγελματίας! Αυτόν ήξερα, αυτόν εμπιστεύτηκα και με έβγαλε ασπροπρόσωπο. Εκείνος πήρε Avis, νοίκιασε ένα βαν για μετακόμιση και ξεμπέρδεψε. Δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο. Αντί για αμάξι – που χωράει ελάχιστα, ως επιβατικό – ή μεταφορική που δε σε αφήνει να λειτουργήσεις ανεξάρτητα και είναι ακριβό, μπορείς να λύσεις τα χέρια σου πανεύκολα. Νοικιάσαμε λοιπόν το βαν και ξεγνοιάσαμε. Και με όποιο ντιλ μας συνέφερε. “Το θέλεις μια μέρα;”, “Πάρτο.” Το θες και άλλη;” Δικό σου. “Θέλεις να το οδηγήσεις ο ίδιος χωρίς επαγγελματικό δίπλωμα;” Μπορείς!

Εγώ, έβαλα μέσα και το ψυγειάκι μου το μαύρο, έβαλα και τα βινύλια με τα cds. Μπήκαν όλα τα βιβλία και οι φιγούρες ταινιών, το πιατομάνι με την ποτηροπαρέα. Κάναμε μια στάση από το σπίτι της κοπέλας μου και βάλαμε μέσα ηλεκτρική σκούπα, λοιπές μικροσυσκευές και το λυμένο της κρεβάτι. Αν θέλαμε μπορούσαμε να κάνουμε και άλλες στάσεις βλέπεις, γιατί δεν χρεώνονται έξτρα. Όσες στάσεις θέλoυμε, δίχως να παρακαλάμε τους μεταφορείς να μας εξυπηρετήσουν. Έτσι, με Avis, σε μια μέρα ήμασταν τζετ. Και όλοι οι δικοί μου συμφωνούν και επαυξάνουν: η ενοικίαση βαν για μετακόμιση είναι η λύση.

Το πρότζεκτ μετακόμιση, φίλε αναγνώστη είναι ζόρικο, τα γράψαμε και παραπάνω. Βάσανο θα έλεγα. Αλλά όταν μπεις στο νέο σου χώρο, βάλεις τα πράγματα όπως σου αρέσει, χαθείς στις αναμνήσεις που κρύβονται στις κούτες, θα είσαι περήφανος. Βλέπεις ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει, με εσένα πρωταγωνιστή. Όσοι σε βοήθησαν λοιπόν, να το πετύχεις, έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου και τους βλέπεις σα δικούς σου ανθρώπους. Τους αναφέρεις λοιπόν, στις κατοπινές ιστορίες με την μόνιμη επωδό: “Να είναι καλά τα παιδιά που  νοικιάσαμε το Van για τη μετακόμιση. Μας σώσανε.”