6 χρόνια χωρίς τον Παύλο ούτε στιγμή χωρίς τη σκέψη του

Σεπτέμβρης μνήμης και έλα να ανταμώσουμε σε ένα Φεστιβάλ που μας χωράει όλους.

6 χρόνια χωρίς τον Παύλο ούτε στιγμή χωρίς τη σκέψη του

Σεπτέμβρης μνήμης και έλα να ανταμώσουμε σε ένα Φεστιβάλ που μας χωράει όλους.


Έξι χρόνια πόνου και οργής, έξι χρόνια ασταμάτητων προκλήσεων σε δρόμους και σε δικαστήρια. Έξι χρόνια αγωνίας και προσμονής, δεκάδες μήνες μοναξιάς και απώλειας. Έξι χρόνια χωρίς τον Παύλο, δίπλα στη Μάγδα, παρέα με φίλους, γνωστούς και αλληλέγγυους, επιλέγουμε με πείσμα την αγάπη. Επιλέγουμε δηλαδή τον μόνο λόγο που αξίζει ο άνθρωπος να ζει, ελεύθερος και απαλλαγμένος από το μελάνωμα του φασισμού.

Πέρασαν κιόλας έξι Σεπτέμβρηδες από τότε που ο Παύλος δολοφονήθηκε από τον Ρουπακιά, τη Χρυσή Αυγή και όλους εκείνους που στη συνέχεια στάθηκαν δίπλα τους, απέναντι μας. Το κάτοπτρο του μίσους έσπασε και ανάμεσα σε γεμάτα αίμα γυαλιά, αναμετρηθήκαμε και χωριστήκαμε. Είμαστε το φως και είναι το σκοτάδι, είμαστε η ζωή και είναι σήψη, είμαστε η ελπίδα και είναι ο φόβος, είμαστε το θάρρος και είναι η δειλία.
[banner]
Ο Παύλος μας άφησε να θρηνούμε εκείνον και τον Λουκμάν, τον Ζακ και όλα τα αδέρφια μας που δολοφονήθηκαν σε δημόσια θέα από μαχαίρια, κλωτσιές και τη σιωπή. Και ενώ θρηνούμε τραγουδάμε, και ενώ κλαίμε ερωτευόμαστε, και ενώ πεθαίνουμε ανασταινόμαστε. Αυτή είναι η διαφορά μας! Ο πόνος μας δεν είναι ιαχή πολέμου, αλλά ένα πανήγυρι μέσα στον οποίο τον μοιράζουμε και τον αγκαλιάζουμε, είναι η πίστη μας στη μέρα που δεν ξημέρωσε, σε εκείνο το πρώτο φως του ήλιου, που καμία μάνα δεν θα χρειαστεί ξανά θα θάψει την καρδιά της.

Αυτήν την καρδιά ποτίζουμε και αυτόν τον Σεπτέμβρη. Μέχρι να ανθίσει η λύτρωση, μέχρι να κοπάσουν οι εφιάλτες. Κανένα χώμα δεν θα ξεραθεί μέχρι το αίμα να στερέψει, κανείς δεν θα κάνει πίσω. Κανένας άνθρωπος μόνος απέναντι στο τέρας του φασισμού που περπατά ακόμη στις γειτονιές μας, κανένα πλάσμα φοβισμένο που παλεύει για την αξιοπρέπεια και την αυτοδιάθεση.

Ποτέ δεν θεωρήσαμε τον αγώνα αυτόν εύκολο! Μέσα στα δικαστήρια ακόμη, να παίζεται σε λούπα ο ίδιος εφιάλτης, μέχρι τη δικαίωση. Και φοβηθήκαμε, μα δεν δειλιάσαμε στιγμή. Για τη Μάγδα και τον Τάκη, για τον φίλο, τον αδερφό, τον σύντροφο, για τον άνθρωπο που αύριο μπορεί να είσαι εσύ.

Εδώ, μέχρι το τέλος. Είμαστε τα χαμόγελα και οι υψωμένες γροθιές μας. Είμαστε εδώ, να τιμήσουμε τον Παύλο από τις 13 μέχρι και τις 18 Σεπτέμβρη, με συζητήσεις, ταινίες και εκθέσεις, να τραγουδήσουμε και να μεθύσουμε.

Να έρθεις, σε χρειαζόμαστε.
Να έρθεις, θέλουμε να μοιραστούμε.
Να έρθεις, να πιστέψουμε ξανά στον άνθρωπο.
Να έρθεις, για να μην ξαναφοβηθείς.

*Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, Αντιφασιστικό Φεστιβάλ "Παύλος Φύσσας Killah P" :                                                           

(Χώρος διεξαγωγής Πρώην Εργοστάσιο Καχραμάνογλου, Κωνσταντινουπόλεως 51, Κερατσίνι )

Παρασκευή 13/9  – Κυριακή  15/9

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Παρασκευή  13/9

18.00μμ                         Έναρξη εκδηλώσεων
19.00μμ – 23.00μμ        Εκθέσεις
19.30μμ                         Συζήτηση : "ΜΜΕ και φασισμός", Άρης Χατζηστεφάνου (δημοσιογράφος, INFOWAR), Μάριος Λόλος (Φωτορεπόρτερ), Λουκάς Σταμέλλος (ΟΜΝΙΑ TV).Συντονίζει η Ελευθερία Κουμάντου (δημοσιογράφος, Πρωτοβουλία Golden Dawn Watch)
21.30μμ – 23.00            Dj Set  με τους Damned1 & LowP

Σάββατο  14/9 

11.00 πμ – 19.00μμ     "Να μην αφήσουμε σπιθαμή τοίχου στους φασίστες" (street art ), με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών (Συμμετέχουν: AcG, Alone98, Platon, Political Stencil, Onetwo, Nique, Sner, Spent1, Spantone, Taish, Rtm, Zie, κλπ).
11.00πμ – 23.00μμ       Εκθέσεις
18.30μμ – 20.30μμ       Προβολές Αντιφασιστικών – Αντιρατσιστικών ταινιών μικρού μήκους "Red Hulk" (σενάριο – σκηνοθεσία Ασημίνα Προέδρου), "Jafar" (σενάριο Κατερίνα Κουτσομύτη – σκηνοθεσία Νάνσυ Σπετσιώτη), "Η εκπαίδευση για το Θάνατο: Πως δημιουργείται ένας Ναζι" (Walt Disney) "Φίλο(ι)…Ξένοι" (1ο ΓΕΛ Κερατσινίου). Θα ακολουθήσει συζήτηση με συμμετοχή των δημιουργών με θέμα: "Μπορεί ο κινηματογράφος να σταθεί ως ανάχωμα στη διάχυση ρατσιστικών και φασιστικών ιδεών στην κοινωνία;".
18.00μμ                        Ανοιχτή συζήτηση για τη δημιουργία εργαστηρίων σκίτσου, φωτογραφίας, Graffiti
19.30μμ – 24.00μμ      Μουσικό Φεστιβάλ  με συμμετοχή νέων ερασιτεχνικών σχημάτων από σχολεία και γειτονίες (Συμμετέχουν: Κόντρα στην Μπόρα, Μαύρα Τετράδια, Συναισθησία, Τ.Π.Θ, Black List, NkT, Prince Jay & Molly, Ras, TOGA, 3Verse, Dj Set Up – Low P)

Κυριακή 15/9 

18.00μμ – 23.00μμ        Εκθέσεις
19.00μμ                         Συζήτηση: "Η δίκη της Χ.Α.. και η δράση του Αντιφασιστικού Κινήματος, καθοριστικοί παράγοντες στη συρρίκνωση της Χ.Α.". Χρύσα Παπαδοπούλου, Ελευθερία Τομπατζόγλου (Δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής), Δημήτρης Κουσουρής (πανεπιστημιακός, ιστορικός), Δημήτρης Ψαρράς (δημοσιογράφος), Αγγελική Βαλσαμάκη (Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά). Συντονίζει ο Χρήστος Καραγιαννάκης (Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης).
21.30μμ – 23.30μμ        Συναυλία: Αστικά Καβούκια, Παντελής Κυραμαργιός, Φλεγόμενη Φωνή.
Έκθεση  σκίτσου σε συνεργασία με την Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων
(Συμμετέχουν: Τάσος Αναστασίου, John Antono, Ιάκωβος Βάης, Δημήτρης Γεωργοπάλης, Κώστας Γρηγοριάδης, Dranis, Πάνος Ζάχαρης, Πέτρος Ζερβός, Χρήστος Ζωίδης, Μιχάλης Κουντούρης, Σάκης Κουτσαντάς, Πάνος Μαραγκός, Παναγιώτης Μήλας, Παναγιώτης Μητσομπόνος, Αλέξια Οθωναίου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Ρουγγέρης, Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης, Soloup, Soter, Ηλίας Ταμπακέας, Μαρία Τζαμπούρα, Δημήτρης Χατζόπουλος, Βαγγέλης Χερουβείμ.)

Έκθεση φωτογραφίας  σε συνεργασία με Φωτορεπόρτερ.
"Βάλτους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Αθήνας". Η έκθεση της καμπάνιας  που αποτυπώνει την τοπογραφία της ρατσιστικής βίας πάνω στο χάρτη της Αθήνας (από το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ και το Human Rights 360).
Έκθεση Αντιφασιστικού Βιβλίου

* Στις 17 Σεπτεμβρίου επίσης, θα πραγματοποιηθή καθιερωμένη συναυλία που διοργανώνει η οικογένεια του Παύλου Φύσσα και φέτος με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών και ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη.

On stage: "Άλλος Κόσμος", "Ματούλα Ζαμάνη", "Nightstalker", "No Hard Feelings", "Social Waste", "The Titz".
Warm Up: Dj Moya

** Πορεία στις 18 Σεπτέμβρη!

Δες και το προηγούμενο
  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα