Ήταν το αμερικάνικο “Τσάμπιονς Λιγκ” διαδραστικού βιβλίου, KidscreenAwards. Ή αλλιώς, τα βραβεία του σημαντικότερου φορέα παιδικής τηλεόρασης και διαδικτύου των ΗΠΑ. Στον τελικό βρέθηκε το μεγάλο φαβορί, η Ρεάλ Μαδρίτης του παιδικού περιεχομένου, η Ντίσνεϋ. Βρέθηκε επίσης κι η Μπαρτσελόνα, η Play Date Digital. Ωστόσο, βρέθηκε κι ένας… Άγιαξ, απ’ την Ελλάδα! Ο σπουδαίος Ευγένιος Τριβιζάς, με το “Κοτσάνι του Πετροκέρασου”. Ένας αυτός, ανάμεσα στα θηρία.

O ρέφερι σφύριξε σέντρα. Τα θηρία έριξαν τα μεγάλα τους όπλα (το ηλεκτρονικό βιβλίο “Story Central” η Ντίσνεϋ, το αντίστοιχο δικό της “My Little Pony” η PDD). Όμως ο Ευγένιος, με φαντασία, όρεξη και τη λογοτεχνική του ταλεντάρα, τους το ‘κανε, ναι, τους ξεφτίλισε, και έφυγε στο τέλος της βραδιάς με το βραβείο!

Ακόμα και κολοσσοί με ασυναγώνιστα τεχνολογικά και πάσης φύσεως μέσα μπορεί να μην καταφέρουν να κατατροπώσουν ένα κοτσάνι πετροκέρασου“, δήλωσε μετά τη νίκη του ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Τριβιζάς, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους. Δεν έχει σημασία πόσα μέσα, πόσα χρήματα, πόσες ανέσεις έχεις. Αν το ταλέντο είναι πολύ και ξεχειλίζει, τότε τίποτα, τίποτα, δεν μας σταματά!

Οπότε, καθαρά και ξάστερα μάγκες, είναι τελικό: ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν της εποχής μας, μιλάει ελληνικά. Άντε και στα επόμενα ρε, ΤΡΟΜΕΡΕ παραμυθά!