Το τελευταίο διάστημα είναι πλέον ορατό από όλους μας ότι οι περιβαλλοντικές καταστροφές που η φύση έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια είναι ακραίες. Πάγοι λιώνουν, θύλακες οξυγόνου και δάση καταστρέφονται και γίνονται στάχτη, ζώα εξαφανίζονται και πεθαίνουν ή καίγονται ζωντανά. Νωπές και οι δικές μας μνήμες από τις καταστροφές σε Εύβοια και Ελαφόνησο πριν λίγες μέρες. Η οικολογική καταστροφή επίσης στην περιοχή της Σιβηρίας, ήταν τεράστια με καμένες εκτάσεις που ξεπερνούν την αντίστοιχη του Βελγίου! Στο Γκραν Κανάρια της Ισπανίας τέραστια καταστροφή!

Στον Αμαζόνιο οι πυρκαγιές ήταν εκτός ελέγχου και κατέκαψαν χιλιάδες στρέμματα. Σύμφωνα με το ίδρυμα της διαστημικής υπηρεσίας της Βραζιλίας, ΙΝΡΕ, το οποίο έχει καταγράψει  72.843 πυρκαγιές από τις αρχές του 2019, αριθμός κατά 83% αυξημένος από την ίδια περίοδο κατά το περασμένο έτος, στην οποία είχαν καταγραφεί 39.194 πυρκαγιές. Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου μάλιστα έχει σταθεί ενάντια στα στοιχεία του ΙΝΡΕ που υποστηρίζουν ραγδαία αύξηση της αποψίλωσης των δασών του Αμαζονίου. Ο Αμαζόνιος καίγεται λοιπόν, αποψιλώνεται, οι καπνοί από τις φωτιές προκαλούν γενικευμένο black out στο Σάο Πάολο και φτάνουν έως τους δορυφόρους της NASA. 

Ο πλανήτης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και εμείς δεν πρέπει να μείνουμε μόνο στην στείρα αναπαραγωγή των φωτογραφιών, αλλά και να τον προστατέψουμε!