Το λέμε κάθε καλοκαίρι, και θα το λέμε κάθε καλοκαίρι: Καλοκαίρι Σημαίνει Θερινό Σινεμά.

Και το θερινό σινεμά, ω ναι, φίλε προβοκάτορα (ή φιλενάδα προβοκατωραία) είναι από μόνο του γιορτή, ιδέα και κοσμοθεωρία. Στο θερινό περνάς τέλεια, ακόμα και κακό να βγει το ταινιάκι, γιατί έχεις ατμόσφαιρα, έχεις δροσιά, κι ιδανικά έχεις και παγωμένη μπίρα! Αυτό πρέπει να σκέφτηκε η Fischer, κι είναι ξανά χορηγός σε υπαίθριους σινεμάδες της Αθήνας, για να ‘χεις εσύ κι εγώ το τρίπτυχο της επιτυχίας: φιλμ, μπίρες και αστέρια!

Επειδή ωστόσο δεν υπάρχει κανένας λόγος να σου βγει το ταινιάκι μούφα, μπαίνουμε κι εμείς στο παιχνίδι. Και σου προτείνουμε εδώ παρακάτω, 7 ταινίες να δεις στα θερινά της πρωτευούσης, ελεγμένες, τσεκαρισμένες και ΑΑ ποιότητα. Όχι ρε συ, τι φχαριστάς; Κέρνα με την αγαπημένη μου μπίρα Fischer κι είμαστε πάτσι!

O Παραλίας

Θα στο θέσω ως εξής. Σκέψου τη Θλιμμένη Τζάσμιν. Βάλε στη θέση της έναν Χάντερ Τόμσον ή έναν Μπουκόφσκι. Σε περιβάλλον “Inherent Vice”, με λίγες πινελιές σφαίρες Scarface. Ψήθηκες; Πολύ λογικό! Ο ΜακΚόναχι γίνεται ο συγγραφέας Μουντόγκ, και ζει ένα παράξενο, πολύχρωμο, μποέμικο τζετ σετ, μέχρι που αρχίζουν οι μπελάδες… Ο,τι καλύτερο μπορείς να δεις καλοκαιριάτικα!

Οι Νεκροί Δεν Πεθαίνουν

Ο Τζιμ Τζάρμους. Ταινία με ζόμπι! Με τον Μπιλ Μάρεϊ!! Και τον Τομ Γουέιτς!!! Και τον ΙΓΚΙ ΠΟΠ. (Α, και την Τίλντα Σουίντον με τον Άνταμ Ντράιβερ). Τώρα σοβαρά, θες να μιλήσουμε για σκηνοθεσίες και πλοκές; Τρέξε, λέμε!

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών

Μπορεί να πιστεύεις (όπως εγώ) ότι το live action της ιστορίας του μικρού Σίμπα στο δρόμο της ενηλικίωσης ήταν αχρείαστο. Ότι η όποια ψηφιακή απεικόνιση δεν μπορεί να φτάσει την εκφραστικότητα και την αγνή ψυχή του σχεδίου στο χέρι. Ότι ο Βασιλιάς είναι ένας κι έκατσε στο θρόνο του το 1994. Κι ωστόσο, ακόμα κι αν όλα αυτά ισχύουν, το Lion King του 2019 θα το δεις. Και θα το δεις γιατί είναι η ευκαιρία σου να ξαναζήσεις για λίγο στο proud rock (έστω σ’ ένα λιγότερο πολύχρωμο proud rock), να ξαναζήσεις το πιο ωραίο παραμύθι στην ιστορία των κινουμένων σχεδίων σε περιβάλλον θερινού σινεμά. Μουφάσα, καλοκαίρι και μπυρίτσα. Πώς να πεις όχι;

Yesterday

Οι Μπιτλς δεν υπήρξαν ποτέ, ζήτω οι Μπιτλς! Αυτό τέλος πάντων φαίνεται να φωνάζει το φιλμάκι του Ντάνι Μπόιλ, αφού εκεί μέσα ο Τζακ είναι αποτυχημένος μουσικός, χάνει τις ελπίδες του και τότε… μπουμ! Γίνεται μπλακ-άουτ σ’ όλη την πόλη. Ε, και; Ο Τζακ έχει ένα ατύχημα με το ποδήλατο. Ε, ΚΑΙ; Την επόμενη μέρα ξυπνάει κι ανακαλύπτει πως ΚΑΝΕΙΣ δεν ακούει, δεν θυμάται, δεν ξέρει τους Μπιτλς. Οι Μπιτλς εξαφανίζονται απ’ την ιστορία κι ο Τζακ κάνει αναπάντεχα καριέρα με το Yesterday, το Let it Be, το Hey Dude… εεεε, εννοώ Jude! Μικρέ απατεώνα…

Η Παρείσφρηση

Τη γνώμη μας την καταθέσαμε, ήταν η ταινία της χρονιάς! Ο μαύρος αστυνομικός που καταφέρνει να ξεβρακώσει την Κου Κλουξ Κλαν (με την απολαυστικά κουλ σκηνοθεσία του Σπάικ Λι) ήταν ο,τι καλύτερο είδαμε φέτος, είναι ο,τι θα θέλαμε περισσότερο να ξαναδούμε, θα είναι πάντα ένα απ’ τα φιλμ που θα μας φτιάχνουν τη διάθεση. Κι ίσως μια μέρα φτιάξει και τον κόσμο…

Σινεμά ο Παράδεισος

All time classic, η ταινία που πάντα θα φτιάχνει τα θερινά μας βράδια. Αν σ’ αρέσει ο κινηματογράφος, αν σ’ αρέσουν τα όνειρα, αν θες να περάσεις ένα πραγματικά όμορφο σινεφίλ βράδυ, καιρός να (ξανα)δεις την ταινία που αγάπησε όσο καμιά την ίδια της την τέχνη.

H Ληστεία της Στοκχόλμης

Έχεις ακούσει για το “σύνδρομο της Στοκχόλμης”; Που το θύμα ερωτεύεται τον απαγωγέα, κτλ, κτλ, κτλ; Ε, καιρός να μάθεις κι από πού προέρχεται. Η αληθινή ιστορία της περίφημης “Ληστείας της Στοκχόλμης” έρχεται να θυμίσει Casa de Papel και να εμφανίσει την υπόθεση απ’ την οποία ξεπατίκωσε ο Προφεσόρος τις ιδέες του. Αν ήσουνα της φάσης, ε, δεν το χάνεις…

Όπως καταλαβαίνεις, το καλοκαίρι θέλει θερινό σινεμά και το θερινό σινεμά σημαίνει και φέτος Fischer. Τσέκαρε λοιπόν παρακάτω τους συνεργαζόμενους κινηματογράφους, πήγαινε, δες μια όμορφη ταινία, άσε την πίεση να φύγει από πάνω σου και πιες μια κρύα μπίρα στην υγειά μας! Επιλογές υπάρχουν πολλές, δεν είναι μια και δυό. ΣΙΝΕ ΠΑΡΙ, ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΑ, ΣΙΝΕ ΦΙΛΟΘΕΗ, ΦΛΟΙΣΒΟΣ, ΣΙΝΕ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΕΛΛΗΝΙΣ CINEMAX, CINE ΔΕΞΑΜΕΝΗ, ΣΙΝΕ ΑΛΙΚΗ, ΣΙΝΕ ΑΒΑΝΑ, ΑΡΙΑΝ, ΣΙΝΕ ΓΕΡΑΚΑΣ & ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ. Όσο υπάρχουν όλα αυτά τα θερινά σινεμά, υπάρχει ελπίδα άλλωστε!

Η ζωή είναι ωραία, φτάνει να χαρίζεις στον εαυτό σου τα πιο απλά πράγματα!

#FischerBeer #ItsAboutTaste #TherinoMeFischer