Άνοιξη του 2015. Τα λουλούδια ανθίζανε, οι μελισσούλοι με τις μελισσούλες ερωτοτροπούσανε και εγώ έτρωγα από μαμαδίσιο τάπερ φράουλες! Είχα μια εβδομάδα άδεια χρωστούμενη και είπα και εγώ σαν άνθρωπος του Θεού, της Παναγίας και των λοιπών αγίων να απολαύσω την μαγεία του να μην κάνω τίποτα! Όπως μπορεί να καταλάβει εύκολα κάποιος που έχει βρεθεί σε αντίστοιχη θέση, βαρέθηκα γρηγορότερα του αναμενομένου! Ευτυχώς είχα προνοήσει και γρήγορα έπεσα με τα μούτρα σε προτεινόμενες σειρές με υψηλή βαθμολογία στο Imdb! Πας να κράξεις εσύ ο σειράκιας, σε βλέπω! Nαι φιλαράκι μου, προ Netflix, εμείς στο Αιγάλεω έτσι διαλέγαμε σειρές, όταν μας τελειώνανε οι προτεινόμενες από φίλους! Παίζει πρόβλημα;

Αφού τσαμπουκαλεύτηκα ασφαλής πίσω από το πληκτρολόγιο μου, μπαίνω στο ψητό. Μου τα σκάει λοιπόν σαν προτεινόμενη μια σειρά με τον τίτλο Suits! Υψηλή βαθμολογία, αλλά είναι με δικηγόρους ρε γαμώτο! Όσο να πεις μεγάλωσα με μια ψιλό-απέχθεια στο συγκεκριμένο επάγγελμα! Είμαι προκατειλημμένος το ξέρω, μα όταν άκουγα δικηγόρος μου ερχόταν στο μυαλό ο Κούγιας! Και ο Διονύσης Δάγκας! Επίσης αντίστοιχες δικηγορικές σειρές μου φάνταζαν πιο βαρετές και από ντοκιμαντέρ για βραδύποδες μεταφρασμένο στα γιαπωνέζικα! Ας πάμε στην περίληψη: ”O Mike Ross είναι μια διάνοια που ακόμα δεν έχει ανακαλυφθεί. Προβληματικός και ξεροκέφαλος, έχει παρατήσει το κολέγιο και χαραμίζει την εξυπνάδα και τη φωτογραφική του μνήμη σε μικροαπάτες και σε εμπόριο κάνναβης. Μια καταδίωξη τον φέρνει μπροστά στον Harvey Specter, έναν από τους μεγαλύτερους δικηγόρους της Νέας Υόρκης, ο οποίος εντυπωσιάζεται από το μυαλό του και τον προσλαμβάνει παράτυπα ως βοηθό, αφού δεν έχει πάει ποτέ στο Harvard, απ’ όπου η εταιρία προμηθεύεται αποκλειστικά τα στελέχη της. Το δίδυμο είναι έτοιμο για μεγάλα πράγματα, όμως εκτός από τις μικρές και μεγάλες καθημερινές υποθέσεις που έχει να αντιμετωπίσει, πρέπει να κρύψει καλά το μυστικό για την πρόσληψη του Mike, από πολλούς ορκισμένους εχθρούς…

Το story καψουρηματικό δεν λέω, επομένως ας βάλω το πρώτο επεισόδιο να δούμε. Πότε είδα το πρώτο, πότε βράδιασε και είχα δει 7 ούτε που το κατάλαβα. Παιδιά αλήθεια ποτέ το εταιρικό δίκαιο δεν ήταν τόσο εθιστικό. Υπέρ-καλογραμμένοι διάλογοι και χαρακτήρες που δεν ξεκολλάς μάτια και αυτιά από πάνω τους! Ο Mike Ross, του Patrick J. Adams είναι το κωλοπαίδι με το αγγελικό πρόσωπο, που σου παίρνει τις γκόμενες γιατί εκτός από ωραίος είναι και ιδιοφυία. Ο Harvey Specter (Gabriel Macht) είναι μύστης και ένας από τους πιο Badass καλοντυμένους κουστουμάτους  της αμερικανικής τηλεόρασης! Γυναικάς, αντιήρωας που τον νοιάζει μόνο να κερδάει υποθέσεις, τρίβοντας τες στα μούτρα φίλων και αντιπάλων. Η Donna Paulsen της Sarah Rafferty είναι ο Σατανάς και ας μην μας το παραδέχεται, ενώ η Meghan Markle πριν γενεί πριγκηπέσσα μας δίνει την Rachel πότε θες να παντρευτούμε καρδιά μου Zane, που καμάκωσε και καπάρωσε ο μάγκας Mike. Η Gina Torres είναι η Jessica Pearson που δεν θα σας το κρύψω είχα ονειρευτεί αρκετές φορές να με χαστουκίζει με τις δικογραφίες της και ο υπέροχος Rick Hoffman, σαν Louis Litt στον ρόλο ενός υπέροχα λιγδερού και αξιαγάπητου χλαπάτσα καλύτερο και από τον δικό μας τον εγχώριο.

Δανειζόμενη ατάκες από όλες τις κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που λατρέψαμε το Suits είναι τόσο ανεπιτήδευτα cool, που σκέφτεσαι να σώζεις θανατοποινίτες, και να εξαγοράζεις εχθρικά θυγατρικές από πολυεθνικούς κολοσσούς. Και όσο χαζεύεις τους δίσκους του Harvey και τις υπογεγραμμένες μπάλες μπάσκετ του, περνά από την οθόνη σου και ο ύψιστος Charles Barkley μαζί με τον Mike Phelps γιατί τον Harvey ξέρουν και αυτόν εμπιστεύονται! Και όσο τα εκατομμύρια τριγυρνάνε σαν μύγες του Αυγούστου σε ψαροταβέρνα σε κάθε επεισόδιο, βλέπει πως πίσω από το Uber-macho-coolness των ηρώων κρύβονται άνθρωποι που αγαπούν και κόβονται στα 2, που ερωτεύονται και τρώνε τα μούτρα τους, που μαχαιρώνονται πισώπλατα, που συγχωρούν και συγχωρούνται.

Τζογάρουν τις ζωές τους, ρισκάροντας να μείνουν ρέστοι και από λεφτά και από ανθρώπους. Κρατάνε θαμμένα μυστικά και ορκίζονται πίστη σε αυτούς που αποκαλούν οικογένεια! Υπο τους ήχους ενός ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟΥ soundtrack, που σε κάνει να θες να χορέψεις αφού σκουπίσεις λίγο δάκρυ πρώτα το Suits το βλέπουμε, για τους χαρακτήρες τα λασπόλουτρα, τις νομικές ορολογίες και τα δεδικασμένα, τα χακαρίσματα, την φωτογραφική μνήμη, τους νόμους τις διατάξεις, τους εισαγγελείς, το σαξόφωνο και τις χαμένες ηχογραφήσεις του πατέρα του Harvey, το Greenback Boogie opening song, τις ατάκες από το A Few Good Men & το Breakfast Club & προφανώς το bromance Mike & Harvey! Και όσο το βλέπεις, δεν θες να αφήσεις κανένα τσουτσέκι αμήνυτο!