Ένα κρύο και ομιχλώδες βράδυ του 1902, ο Willis Carrier, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Cornell στη Βιομηχανική Μηχανική και υπάλληλος της Buffalo Forge Company, επέστρεφε σπίτι από τη δουλειά του. Κοιτώντας την ομίχλη καθώς περίμενε το τρένο, άρχισε να σκέφτεται πώς θα μπορούσε να στεγνώσει τον αέρα περνώντας τον μέσα από νερό – η ομίχλη εξ άλλου είναι απλά υδρατμός που έχει συμπυκνωθεί στον αέρα.

Ο Carrier άρχισε να δουλεύει πάνω στην ιδέα του και έναν χρόνο αργότερα, τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά: είχε κατορθώσει να ελέγξει τα επίπεδα της υγρασίας του αέρα, θέτοντας με άλλα λόγια τις βάσεις για τον σύγχρονο κλιματισμό! Την ίδια χρονιά δημιούργησε την πρώτη κλιματιστική εγκατάσταση σε ένα τυπογραφείο στο Brooklyn της Νέας Υόρκης η οποία μάλιστα λειτούργησε όλο τον χρόνο, προσφέροντας ψύξη και θέρμανση.

Το 1911 ανέπτυξε τη Rational Psychrometric Formulae, τη βάση όλων των βασικών υπολογισμών για τη βιομηχανία των κλιματιστικών, ενώ τα επόμενα χρόνια έλαβε τιμητικούς διδακτορικούς τίτλους από τα Πανεπιστήμια Leigh και Alfred. Με περισσότερες από 80 πατέντες στο όνομά του, αποτελώντας μέλος του National Inventors Hall of Fame και έχοντας αναγνωριστεί ως ένας εκ των 100 πιο σημαντικών ανθρώπων του 20ου αιώνα, ο Willis Carrier δίκαια θεωρείται σήμερα «ο πατέρας του κλιματισμού».

Εκατό χρόνια δροσιάς

Αν το όνομα Carrier σου λέει κάτι, είναι διότι η ομώνυμη εταιρεία συνεχίζει μέχρι και σήμερα το έργο του ιδρυτή της, φέρουσα την κληρονομιά και το όνομά του.

Η Carrier συνεχίζει να καινοτομεί, δημιουργώντας μέσω των λύσεών της ιδανικά περιβάλλοντα για κάθε περίσταση. Από τη φρεσκάδα των τροφίμων μέχρι τη διατήρηση ιατρικών προμηθειών έως την παράδοσή τους, η εταιρεία είναι σήμερα υπεύθυνη για τον κλιματισμό ολόκληρου του πλανήτη!Η διατήρηση της κατάλληλης θερμοκρασίας, βλέπεις, δεν είναι μόνο προνόμιο του… δικού σου σπιτιού.

Την ίδια ανάγκη έχουν και χώροι που ούτε φαντάζεσαι, όπως η Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό, η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και η Όπερα του Σύδνεϋ. Καλωσορίζοντας εκατομμύρια τουρίστες σε ετήσια βάση, η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για τους ανθρώπους αλλά και τους ίδιους τους χώρους, δεν είναι απλή υπόθεση.

Η δε παρουσία της εταιρείας είναι εξίσου δυναμική και στην Ελλάδα, αφού η Carrier έχει αναλάβει τις εγκαταστάσεις κλιματισμού σε χώρους με εντυπωσιακή επισκεψιμότητα –και κατ’ επέκταση ανάγκες- όπως το Μουσείο της Ακρόπολης και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

 

Γιατί να επιλέξεις Carrier;

Θα μπορούσαμε να σου πούμε πως όταν χώροι και μνημεία όπως τα προαναφερθέντα έχουν εμπιστευτεί την Carrier για τον κλιματισμό τους, το ίδιο θα μπορούσες να κάνεις κι εσύ, όμως θα προτιμήσουμε να σου δώσουμε ορισμένα στοιχεία που θα σε κάνουν να νιώσεις ακόμα πιο σίγουρος για την επιλογή σου.

Τα κλιματιστικά Carrier είναι εξοπλισμένα με φίλτρα καθαρισμού πενταπλής δράσης, δημιουργώντας καθαρότερες συνθήκες. Η εκπληκτική τους απόδοση τους επιτρέπει να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του χώρου σου ταχύτερα, καταναλώνοντας πολύ λιγότερη ενέργεια, ενώ χάρη στις προηγμένες λειτουργίες τους, είναι σε θέση να κάνουν τη δουλειά τους, ενώ κοιμάσαι ή διασκεδάζεις με τους φίλους σου, οδηγώντας τον αέρα προς την κατεύθυνση που εσύ θες.

Όλα τα μοντέλα της Carrier φέρουν πιστοποίηση Eurovent ενώ καλύπτονται από πενταετή εγγύηση για όλα τα μέρη των μονάδων τους. Και το καλύτερο; Έρχονται σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές, κάνοντας τη δημιουργία ιδανικών συνθηκών στο σπίτι προσιτή σε όλους. Με τη θερμοκρασία λοιπόν να ανεβαίνει επικίνδυνα, εμπιστεύσου τα 100 και πλέον χρόνια τεχνογνωσίας της Carrier και μετάτρεψε το σπίτι σου στον επίγειο παράδεισο που πάντα ονειρευόσουν!

…και αν έχεις απορία για το πού μπορείς να βρεις τα κλιματιστικά Carrier, η απάντηση είναι φυσικά στην Nο1 αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών Κωτσόβολος!