Την Κυριακή έχομεν εκλογές! Η κατάσταση είναι κρίσιμη και τα συναφή, το μέλλον μας κρίνεται στην κάλπη, καμία ψήφος χαμένη και άλλα τηλεοπτικά κλισέ θα βομβαρδίσουν τις οθόνες μας. Τηλεοράσεις, υπολογιστές, κινητά, τίποτα δεν θα μείνει όρθιο. Όσο λοιπόν οι υποψήφιοι βουλευτές ανά την Ελλάδα δίνουν μπόλικο πόνο με τις καμπάνιες τους, συναγωνιζόμενοι σε γραφικότητα τα Μετέωρα, εμείς θα σπεύσουμε να ψηφίσουμε.

Μια ζεστή Κυριακή του Ιούλη, από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 19:00 το απόγευμα, θα περάσουμε όλοι θέλουμε να ελπίζουμε μια βόλτα από τα εκλογικά κέντρα. Όσο και αν κάτσουμε εκεί, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχουμε κάποιον από τους κλασσικούς τύπους που μαζεύονται. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Ο φασαρίας

Κλασικός Νεοέλληνας αρπαγμένος, από γεννησιμιού του. Έτοιμος να τσακωθεί με τον δικαστικό αντιπρόσωπο, την εφορευτική επιτροπή, τους εκλογικούς αντιπροσώπους, τον Λυκειάρχη του σχολείου και το ψηφοδέλτιο. Σαραντάρης Plus, δεν τρώει το κουτόχορτο που τον ταΐζουν και έχει έρθει “πριν από την άλλη την σιχαμένη που πήγε να προηγηθεί στο παραβάν”. Απαιτεί σεβασμό γιατί αυτός μας πληρώνει όλους και σηκώνει φρύδι και τόνο φωνής εναλλάξ. Όποιος έχει πρόβλημα μαζί του να του το πει, γιατί δεν κωλώνει, μαλώνει και Κυριακάτικα.

Η κοκέτα

Κυρία ετών 60 και κάτι, στολισμένη, γυαλισμένη, μακιγιαρισμένη και καλοχτενισμένη, άρτι αφιχθείσα μετά την Κυριακάτικη λειτουργία. Μανικιούρ – πετικιούρ στην πένα, ταγιεράκι στους 40 βαθμούς, εσύ με βερμουδοφανέλα να ιδροκοπάς και εκείνη αστάλλαχτη! Μιλά με το σεις και με το σας, φλερτάρει και με τον δικαστικό αντιπρόσωπο που την κομπλιμεντάρει. Ψηφίζει ωσάν κυρία, αγκαζάρει τη φίλη της και πάνε παρέα για brunch!

Ο κομματόσκυλος

Δεν γαυγίζει, αλλά δαγκώνει αν του πεις λόγο κακό για το κόμμα. Σφουγκοκωλάριος και γλύφτης του προέδρου, δεν έχει κομματική γραμμή αλλά πολιτική άποψη. Μοιάζει με εκείνον το συμμαθητή που απομνημόνευε όσα έλεγε ο δάσκαλος και μετά τα παρουσίαζε σαν δικά του, για να τύχει της ευμένειας του. Φοράει κονκάρδα αυτοκόλλητο, υπογράφει με στυλό του κόμματος, μοστράρει το ντοσιέ (και αυτό του κόμματος) και ψήνει γριές που τον συμπαθούν μπας και ρίξουν την ψήφο τους εκεί που πρέπει.

Ο παραλίας

Η συγκεκριμένη κατηγορία ευδοκιμεί μόνο όταν οι εκλογές λαμβάνουν χώρα τους καλοκαιρινούς μήνες. Κλασική κατηγορία Έλληνα και τούτος. Μαγιουδάτος, δίχαλος 1-4, με γάμπα ξυρισμένη και καλογυμνασμένη κουβαλάει σακ βουαγιαζ με 3 διαφορετικά λάδια καρύδας, για να μην πάει το σολάριουμ τσάμπα και βερεσέ. Πουκάμισο φλοράλ, με μπόλικους πελεκάνους και πιγκουίνους στην φόδρα και αθλητική εφημερίδα παραμάσχαλα παίρνει μαζί του και το ψυγειάκι στο παραβάν.

Ο Λιακόπουλος

Συνωμοσιολόγος παλιάς κοπής. Πότε είμαστε άνθρωποι του Σόρος, πότε του Πούτιν, πότε χάπατα και λαχανάκια Βρυξελλών που μας κοροϊδεύουν. Αυτός μόνο ξέρει αλλά δεν λέει, γιατί έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει.  Γνωρίζει και έχει στοιχεία στην κατοχή του που τους ξεφτιλίζει όλους. Έχει έγγραφα στην κατοχή του από τις μυστικές υπηρεσίες και επιστολές του Νοστράδαμου που τα έχει προβλέψει όλα. Μπαίνει καλωδιωμένος στο παραβάν γιατί τον παρακολουθούν, αλλά δεν ξέρουν τα γατάκια ότι τους παρακολουθεί εκείνος από όταν γεννήθηκαν.

Ο χειραψίας

Συνήθως υποψήφιος αγνώστου στο ευρύ κοινό κόμματος, που απλά τυγχάνει γαμώ την ατυχία μας γαμώ να πήγε σχολείο εκεί που ψηφίζουμε. Μας περνάει ένα χέρι χειραψία, μετά ξαναμπαίνει να αφήσει νεράκια. Να σου το δεύτερο χέρι.  Το μεσημέρι θα βγάλει και μεζέ στους παρευρισκόμενους. Πάλι χειραψία. Καλημέρα, καλησπέρα, καλό βράδυ, είμαστε και μικροβιοφοβικοί με αυτά που διαβάζουμε κάθε μέρα, οπότε ούτε που να μας τις δείτε τις παλάμες μας.

Η μάνα του λόχου

Τις μανάδες τις λατρεύουμε και τις συμπονούμε. Ειδικά αυτές που σε τέτοιους καιρούς, μεγαλώνουν παιδιά, προσπαθώντας να τα φέρουν εις πέρας στην σημερινή δύσκολη και πολύβουη πραγματικότητα. Η μάνα λοιπόν που πάντα θα ναι μόνο μία, αναγκάζεται θέλοντας και μη να κουβαλήσει τα κουτσούβελα της, στην άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος. Θα την καταλάβεις, γιατί είναι η μόνη που τρέχει χωρίς να την κυνηγάνε και μοιάζει βγαλμένη από καρτούν. Στο ένα χέρι το ένα παιδί, στο άλλο το καρότσι, που ναι καλέ το ψηφοδέλτιο. Η τσάντα της δε, βάζει κάτω και του Sport Billy αφού θα βρείς από αλεσμένη φρουτόκρεμα και μωρομάντηλα μέχρι θερμόμετρο και γουόκι τόκι!

Καλή ψήφο να έχουμε αδέρφια! Ελπίζουμε να είναι η τελευταία της Χρυσής Αυγής!