Θα ρίξω το παρασύνθημα γρήγορα, διότι είναι πολύτιμος ο αναγνωστικός χρόνος όλων. Φέτος το καλοκαίρι οι μουσικόφιλοι της χώρας γιορτάζουν και αυτό συμβαίνει, γιατί υπάρχει πληθώρα επιλογών από συναυλίες και καλοκαιρινά festivals. Για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια όποιος γουστάρει την μουσική θα βρει αυτό που θέλει, στο πιο hot συναυλιακό/φεστιβαλικό καλοκαίρι που υπήρξε ποτέ στην χώρα μας. Από το Release που έσπειρε 9 ημερομηνίες στον Ιούνιο, το 2ήμερο Plissken και το 4ήμερο Urban Athens Fest, στο νεοσύστατο Athens Rocks. Από το Nostos Festival, στο Ejekt και από το Add στο Primer. Αυτά μόνο στην αγαπημένη μας Αθήνα, δίχως να συνυπολογίσουμε τις συναυλίες που θα λάβουν χώρα στο μοναδικής αισθητής και ιστορίας Ηρώδειο, αλλά και τις εμφανίσεις των Skid Row, Prophets of Rage, Eros Ramazzotti, Lamb of God και πολλών άλλων. Και στην επαρχία όμως πάμε καλά. Έχουμε και Street Mode στην Θεσσαλονίκη, Under the Sun στην Παραλία Σχίνου, Beach Party στην Εύβοια, Los Almiros στον Βόλο, Λελέκιος Φιέστα στο Ναύπλιο, Lake Party στην Τριχωνίδα Saristra στην Κεφαλονιά και πόσα άλλα ακόμη.

Τα φεστιβάλ φίλε μου όμως, είναι ιεροτελεστία. Οι γνώστες γνωρίζουν και οι μη γνώστες οφείλουν να μάθουν. Και ξεκινά την στιγμή που θα δέσεις τα κορδόνια των παπουτσιών σου! Αυτά βλέπεις θα σε περπατήσουν παντού και θα σε σηκώσουν στον αέρα, όταν χοροπηδήσεις σαν τρελός στο αγαπημένο σου τραγούδι, θα σε τρέξουν όσο πιο γρήγορα μπορείς για να πιάσεις κάγκελο και να είσαι μπροστά στην σκηνή. Τα παπούτσια λοιπόν δεν μπορούν να είναι διαφορετικά από το Supercourt της σειράς Home of Classics της adidas. Τον απόλυτο star των court δηλαδή, που είναι ο πρωταγωνιστής του δικού μας φεστιβαλικού καλοκαιριού.

Για να πάμε στο προκείμενο της ιεροτελεστίας καλό είναι να παρακολουθήσουμε το τυπικό τελετουργικό της. Είναι ένα τυπικό μεσημέρι Σαββάτου. Βερμουδίτσα και t-shirt μουσικού συγκροτήματος αγαπημένου έχουν απλωθεί αποβραδίς πλάι στον καναπέ. Τα Supercourt λοξοκοιτάνε τον υπόλοιπο συναυλιακό εξοπλισμό. Λευκά, μοντέρνα με rubber σόλα, φέρνουν το παρελθόν του brand στο παρόν. Άλλωστε κάποιες φορές το brand μιλάει από μόνο του! Αυτό συμβαίνει άλλωστε και στην μουσική και στον αθλητισμό. Πάνω από όλα, συνεχίζουν την κληρονομία των adidas Originals γιατί μεγάλωσαν τόσες γενιές σωστά, τώρα θα σταματήσουν;

Συνεχίζουμε το τελετουργικό. Φοράμε βερμουδίτσα, tshirt άνετο και δροσερό ώστε να μην γκαγκανιάσουμε μέσα στο κατακαλόκαιρο. Περνάμε τα κορδονάκια πίσω από τα ποδαράκια και βάζουμε μπροστά, ξεκινάμε. Περπατάμε μέχρι την κοντινή στάση και παίρνουμε το μέσο μεταφοράς που θα μας αφήσει στον προορισμό μας.  Όσο πιο κοντά μας αφήσει τόσο το καλύτερο, ακόμη όμως αν χρειαστεί να περπατήσουμε λίγο παραπάνω, don’t worry τα Supercourt Θα ναι εκεί για εμάς πριν από μας.

Έχει δοθεί ακριβές σημείο συνάντησης με την παρέα, λίγο πριν την είσοδο. Ακολουθεί εφοδιασμός σε νεράκια και βουρ για την είσοδο. Έλεγχος εισιτηρίων και είσαι πια μέσα! Τα επόμενα λεπτά περνούν πολύ πιο γρήγορα από όσο έχεις υπολογίσει. Μοιράζεσαι νέα, ανυπομονείς για το ποια τραγούδια θα παίξει η αγαπημένη σου μπάντα. Αν θα ξεκινήσουν με αυτό ή το άλλο, αν θα βγουν για 2ο encore ή απλά θα μας χαιρετήσουν στο πρώτο. Όταν μπορείς μοστράρεις και τα λευκά σου Supercourt, καθώς ήθελες καιρό να τα αγοράσεις. Περήφανος λοιπόν που τα κατάφερες και έκανες τους φίλους σου να ζηλέψουν λίγο (μη βαράς, με την καλή έννοια το γράφω φιλαράκι μου), θα τους φερθείς όπως πρέπει και δεν θα βάλεις κώλο κάτω.Άλλωστε σήμερα είναι η μέρα που θα γεννηθούν τόσες πολλές και όμορφες στιγμές. Αυτές θα τις περπατήσεις μαζί με φίλους και τα αγαπημένα σου λευκά sneakers!

Mια συλλογή στιγμών και αναμνήσεων από όταν ανοίξουν οι πόρτες του χώρου έως ότου κατέβει από τη σκηνή ο headliner. Όλα ξεκινούν όταν όλοι καθίσουμε στο γρασίδι ή και στο τσιμέντο, άλλωστε εμείς τα κομάντα δεν κωλώνουμε, για να απολαύσουμε τo ποτό μας. Όταν όλοι φωτογραφηθούμε για να κρατήσουμε ζωντανή τη στιγμή. Αυτό άλλωστε είναι ένα μουσικό φεστιβάλ. Και ξεκινά όταν ο χώρος γεμίζει χρώματα, χαμόγελα, φιλιά, χαρούμενα βλέμματα, αγόρια και κορίτσια κάθε ηλικίας και σώματα που χορεύουν στο ρυθμό που δίνουν τα συγκροτήματα. Μουσική, χορός, headbanging, air-guitar, ενισχυτές, μικρόφωνα, ιδρώτας, μα πάνω από όλα οι στιγμές και οι αναμνήσεις των fans! Είμαστε και εμείς κομμάτι όλου αυτού.

Γυρίζω πίσω αποκαμωμένος και βλέπεις όλες τις φωτογραφίες που πρόλαβα να βγάλω. Σε όλες το χαμόγελο μου κοντεύει να εκραγεί. Βγάζω τα λασπωμένα Supercourt και τα απιθώνω πλάι μου. Κάπως έτσι, τελειώνει το σημερινό τελετουργικό. Βλέπεις αύριο είναι Κυριακή και το φεστιβάλ συνεχίζεται. Οφείλω λοιπόν, να το περπατήσω ξανά, όπως του αξίζει. Δεν θα σταματήσω, στο υπόσχομαι. Με ένα ζευγάρι παπούτσια θα γυρίσω όλα τα φεστιβάλ του κόσμου! Έρχεσαι για παρέα φιλαράκι μου;