Το κέντρο της Αθήνας τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει πολύ. Κόσμος πάει κι έρχεται στους δρόμους, η μουσική “βαράει” στα μαγαζιά που υπήρχαν αλλά και που έχουν ανοίξει το τελευταίο διάστημα και πλέον τώρα που έκανε και το καλοκαιράκι την εμφάνισή του όλοι έχουν μπει πλέον σε μουντ για ένα χαλαρό ποτάκι μετά την δουλειά.

Στην Πλατεία Αβησσυνίας όμως την Πέμπτη 6 Ιουνίου, ο χρόνος και το ύφος είχε κάτι από τα παλιά. Είχε ένα ρετρό ύφος. Στην είσοδο υπήρχε το πανό της μπίρας Μάμος που μόλις το περνούσες ένιωθες σαν να ταξιδεύεις στο παρελθόν. Αγόρια με μπερέδες και τιράντες, κορίτσια με μπλε, γυαλιστερά φορέματα που ανέμιζαν με κάθε τους κίνηση. Δεξιά ένας φωτογράφος που απαθανάτιζε με μία κάμερα «παλαιού τύπου» τις παρέες για να πάρουν αναμνηστική φωτογραφία και αριστερά ένας τροχός της τύχης που έδινε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να κερδίσουν διάφορα δώρα.

Η ατμόσφαιρα της ιστορικής πλατείας, που οι τοίχοι των κτιρίων ακόμα και σήμερα μπορούν να σου διηγηθούν πολλές ιστορίες που έχουν δει με το πέρασμα των χρόνων,η μουσική που έπαιζε στα ηχεία από τους The Swingin’ Cats, Beejesus και DJ Petro Eco και φυσικά η μοναδική γεύση της ιστορικής μπίρας Μάμος έβαζαν τον κόσμο και τους εκλεκτούς καλεσμένους που ήταν εκεί (ηθοποιοί όπως η Ευγενία Σαμαρά και ο Ορφέας Αυγουστίδης, ο Ορέστης Καρύδας, η Βασιλική Τρουφάκου και πολλοί ακόμα, αλλά και ο γνωστός σεφ Λεωνίδας Κουτσόπουλος) σε ένα μοναδικό ρετρό μουντ!

Το αποτέλεσμα; Ένα επικό πάρτι, με δυνατή μουσική, με την αίγλη και την ανεμελιά του παρελθόντος που στήθηκε μία ζεστή Πέμπτη του Ιούνη στο κέντρο της Αθήνας. Ο κόσμος που ήταν εκεί, γέλασε, τραγούδησε και χόρεψε μέχρι τελικής πτώσης. Κοινώς, επάρταρε με πάθος!