Στην μακρόχρονη και τίμια ιστορία του heavy metal, λίγα συγκροτήματα μπορούν επάξια να πουν μεγαλόφωνα πως είναι ένα μεγάλο κομμάτι του! Ένα από αυτά είναι αδιαμφισβήτητα οι Manowar, (Manowar living on the Road). Σχωράτε με που παρασύρθηκα αλλά με τους Kings of Metal, δεν μπορεί να συμβεί κάτι διαφορετικό! Σίγουρα θα βρεθούν πολλοί να πουν για την τεχνική, τους πιο απλοϊκούς στίχους και τις εκκεντρικές ενδυματολογικές επιλογές, (αν και ένα γούνινο βρακί με τον φετινό χειμώνα που περάσαμε καλό είναι να βρίσκεται εύκαιρο!), μα όλα θα αλλάξουν όταν ο δερματοντυμένος ντιτζέης δυναμώσει την ένταση! Έτσι λοιπόν, την Παρασκευή στις 14 του Ιούνη, πρέπει να πάτε προετοιμασμένοι με τα όλα σας στην Πλατεία Νερού και το Release Festival.

Άκου και γράφε προβοκάτορα, ή μάλλον για να ακριβολογώ διάβαζε και γράφε: Ωτασπίδες πάρε, γιατί οι κύριοι έχουν μπει στο Guinness βιβλίο ως η μπάντα που τερμάτισε τα decibel! Ένα δερμάτινο γιλεκάκι επίσης καλό είναι να σου βρίσκεται, να ‘σαι ασορτί με τον Joey τον DeMaio που είναι μαζί με τον Eric τον Adams, οι φιγούρες σήματα-κατατεθέντα του γκρουπ! Επίσης, μην ξεχάσεις να καθαρίσεις λίγο τη φωνούλα με ένα ωμό αβγουλάκι γιατί θα ξελαρυγγιαστείς με τα sing along refrain! Γιατί όπως και να ‘χει, ένα “Hail and Kill” δεν θα παίξουν, ένα “Call to Arms”, ένα “Battle Hymn”, ένα “Thor”; Δεν γίνεται να μην παίξουν, όσο για το άλλο το τραγούδι που το χεις σίγουρο, ε ναι είναι το Warriors of The World! Ετοιμάσου να συνασπιστείς και να πολεμήσεις παρέα με τους Manowar, βγάζοντας τις κραυγές πολέμου παρέα με τα φιλαράκια σου, πίνοντας τόνους μπίρας και καταβροχθίζοντας Hot dogs δίχως αύριο!



Πέρνα και την επιβαλλόμενη βόλτα από το Merch table (εκεί που πουλάνε μπλουζάκια, δίσκους, cds, κονκάρδες και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς), γιατί όλο και κάποιο καλούδι θα έχουν φέρει μαζί τους τα δικά μας τα παιδιά! Μην ξεχάσεις να πας από νωρίς για να δεις τα αδέρφια μας τους Battleroar, που παίζουν το epic metal το σωστό, παρέα με τους Imperia και τους Rhapsody of Fire για να λιάσετε την κορμάρα σας, υπό τους ευγενείς τους ήχους. Αν νομίζεις ότι οι Manowar θα σε απογοητεύσουν τότε γελιέσαι! Πρόκειται για το γκρουπ που έκανε μόδα τα blood pacts (υπογράφοντας με το αίμα τους το πρώτο τους δισκογραφικό συμβόλαιο), before it was cool!



Αφού ξαποστάσω το κορμί μου που θα χει καταπονηθεί από τα moshipts και το ανελέητο headbanging θα αράξω την πέτσα μου το Σάββατο, γιατί την Κυριακή 16 του Ιούνη έχει στην πλατεία Νερού, ένα Line up όνειρο που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Οπότε άντε ξανά μανά Release σου’ρχομαι! Θα ξεκινήσω με τους Ta toy boy και τους Fontaines D.C που τους έχω και μια και δύο αδυναμίες παραπάνω!  Όπου δεις Ιρλανδό μουσικό ρε παιδί μου, ξέρεις πως τα λεφτά σου θα πιάσουν τόπο. Έτσι και οι Fontaines, είναι το επόμενο μεγάλο όνομα της post punk σκηνής που θα το δούμε πάνω στα ντουζένια του!



Έπονται οι Morcheeba, που είναι τόσο καλοί σαν καλοκαιρινό φάσωμα με το κορίτσι ή το αγόρι σου, γιατί η φάση θα ναι trip hop. Λίγο μετά θα σκάσει ο Johnny ο Marr μύτη, που παράτησε λίγο τον αντιπαθητικό Morrissey (ναι είμαι hater, υπάρχει πρόβλημα;) και έδειξε γιατί οι Smiths είναι μια από τις πιο επιδραστικές μπάντες στην ιστορία της μουσικής.



Μετά, όταν θα έχει βραδιάσει για τα καλά, θα έρθει η ώρα του Γιάννη Βαλαώρα, μαζί με τους New Order! Φίλε, μιλάμε για αυτούς που από τις στάχτες των Joy Division, έγιναν μια από τις σπουδαιότερες new wave μπάντες, χωρίς να ζουν στην σκιά των Joy, καθώς το μουσικό τους έργο αποτελεί επιρροή για συγκροτήματα όπως οι Pet Shop Boys, Arcade Fire και ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού Moby.

Δώσανε βλέπεις χρώμα και ήχο για ασταμάτητο χορό στην πιο καταθλιπτική μέρα της χρονιάς, με το “Blue Monday”, χάριν του οποίου άπειρα ζευγάρια παπούτσια έλιωσαν στο dancefloor! Βέβαια, δεν ήταν μόνο αυτό και πως θα μπορούσε άλλωστε, όταν το γκρουπ έχει συνθέσει τα “Dreams Never End”, “True Faith”, “Temptation”, “The Perfect Kiss”, “Regret”, “Singularity” και “Subculture”!

Ραντεβού στην Πλατεία Νερού παιδάκια!