Κάποτε που σειρά – ταινία – ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ σήμαινε: “Πρεμιέρα, σήμερα στις 9.00” και “διακοπή για (πολλές) διαφημίσεις”, όλοι εμείς που κάναμε παρέα με τον House περισσότερο απ’ όσο με πραγματικούς ανθρώπους, είχαμε ένα όνειρο. “Αχ και να γινόταν” λέγαμε, “να διαλέγεις εσύ τι θα δεις, πότε θα το δεις, πώς θα το δεις. Να μη χρειάζεται ρε φίλε να περιμένω 24 ολόκληρες ώρες (στην καλύτερη!) για να δω το επόμενο επεισόδιο”. Ε, ναι, αυτό το απωθημένο των εφηβικών μας ονείρων υπάρχει, το ξέρω. Όμως πολύ λογικά, εμείς αρχίσαμε πια άλλο βιολί.

Βλέπεις οι άνθρωποι, ευτυχώς είναι ανικανοποίητοι. Ας πούμε: Πεινάς. Και δεν θες να περιμένεις ώρες για να φας, θες να χορτάσεις εδώ και τώρα. Όταν όμως το εξασφαλίσεις αυτό, πας παρακάτω. Δεν θες ΜΠΑΜΙΕΣ. Δεν θες τοστ. Θες καλοψημένη τη μπριζόλα σου, θες φέτα στα γεμιστά, θες μαγιονέζα στο σάντουιτς. Και καλά κάνεις! Οπότε, μπορεί να έχεις πια στο τηλεκοντρόλ τη δυνατότητα να βλέπεις μια σειρά ή μια ταινία όπως και όσο θες, μα τώρα πια έχεις ανάγκη το επόμενο βήμα. Θες το πιο νόστιμο σάντουιτς!

Κάπου εδώ λοιπόν, η νέα συζήτηση, το νέο όνειρο είναι: “Αχ και να μπορούσε να ‘χει το -flix μου καμιά σειρά της προκοπής. Τέλος πάντων, καμιά δεκαριά σειρές της προκοπής, και μια ταινιοθήκη που στ’ αλήθεια ν’ αξίζει τον κόπο…”. Είναι το παράπονο του σήμερα, αλλά δεν θα ‘ναι το παράπονο του αύριο! Βλέπεις… ήρθε!

Και το λένε Novaflix και είναι η ιντερνετική πλατφόρμα με την πιο νόστιμη μαγιονέζα!

Ναι, σωστά το ‘πιασες, είναι Novaflix όπως λέμε Nova. Κι είναι -flix όπως τα ηλεκτρονικά “κανάλια” που ξέρεις. Η διαφορά ωστόσο είναι πως, σε αντίθεση με όσα έχουν φτάσει ως τώρα στην Ελλάδα, το Novaflix έχει στ’ αλήθεια προϊόν. Αλλά ΧΩΡΙΣ να “χάνεις” τις ευκολίες που παίζουν σε κάθε καλό κανάλι διαδικτύου που σέβεται τον εαυτό του. Βλέπεις ταυτόχρονα σε δύο συσκευές, κατεβάζεις νόμιμα από συγκεκριμένες επιλογές για να τις δεις χωρίς σύνδεση (σε ταξίδι, ας πούμε), μπορείς να φτιάξεις λίστα με αγαπημένα, να βάλεις υπενθύμιση για κάτι που θες να δεις και φυσικά, εννοείται, το πρόγραμμα μένει εκεί που το αφήνεις για να το συνεχίσεις όποτε θες! (Φυσικά, ο πρώτος μήνας δωρεάν και χωρίς πονηρές έξτρα χρεώσεις).

Όμως σου μίλησα για νόστιμη μαγιονέζα. Oπότε, για το σάντουιτς έχουμε: Live 4 κανάλια Νοvacinema, το Novalife, τα κανάλια της Fox και Fox Life, σειράρες ταυτόχρονα με την Αμερική και επιλεγμένα Boxset με όλες τις σεζόν, πρεμιέρες ταινιών και μεγάλη ταινιοθήκη με βραβευμένα διαμάντια του σινεμά. Τώρα θα μου πεις βέβαια, τι πάει να πει “σειράρες” και “ταινιάρες”; Και πριν απαντήσεις “-άρες, μάρες, κουκουνάρες” ιδού: Game of Thrones έχεις; Έχω. Big Little Lies έχεις; Έχω λέμε! Και για να μην κουράζεσαι, έχω και Venom, έχω και Loving Pablo, και Three Billboards, κι από Ιούνιο θα έχω και Spiderman: into the spiderverse, και Bohemian Rhapsody, και Star is Born και…

Γενικώς; Έχω!

Τι να πω άλλο; Δοκίμασα και στο ρίχνω: αξίζει. Αν πρώτα “η (ασπρόμαυρη) τηλεόραση πέθανε – ζήτω η (έγχρωμη) τηλεόραση”, κι αν ύστερα “ζήτω η επίπεδη”, κι αν έπειτα “ζήτω τα… -flix”, τώρα πια ήρθε η ώρα για ένα ακόμα ζήτω. “Ζήτω! Τώρα μπορείς να έχεις όπως θες, ο,τι ώρα θες, ΑΥΤΟ που θες”. Κι αν έχεις ζήσει το μαρτύριο του “σκρολάρω μέχρι να βρω κάτι να μ’ αρέσει, και τελικά κοιμάμαι σκρολάροντας”, ξέρεις το πρόβλημα. Ε, τώρα πια, ξέρεις και τη λύση!