Άμα βολτάρεις συχνά στα διαδικτυακά μονοπάτια του Facebook, τότε σίγουρα θα τον έχεις πετύχει. Είναι ένας, ελαφρώς θεοπάλαβος τύπος που κυκλοφορεί εκεί, κι όλο λέει παραμύθια μ’ αρχαίους Έλληνες και Βίκινγκς, με ζωγράφους της Αναγέννησης, με ταινίες και βιβλία, και με αφεντικά γεμάτα καλές ιδέες. Πφφφ… Κουραφέλκυθρα!

Όχι, όχι, καθόλου κουραφέξαλα, καλά άκουσες: Κουραφέλκυθρα! Κι αν δεν ξέρεις τι είναι αυτά, είναι κάτι πράματα… τέτοια:

Ή αλλιώς, ένα χιουμοριστικό μάτσο από φιλοσοφικούς στοχασμούς για τον κόσμος, δια χειρός Αντώνη Βαβαγιάννη. Κι άμα δεν ξέρεις ούτε ποιος είν’ αυτός (ε, μα, τίποτα δεν ξέρεις κι εσύ!), να αυτός είναι:

Αυτός ο τύπος λοιπόν, που διαλέγει Ντόναλντ από Μίκι (και μπράβο του!) αλλά έχει το θράσος να προτιμάει τη Μαφάλντα από το Σνούπι, όχι μόνο γεμίζει κάθε μέρα τον ευγενή χώρο του Facebook με σπαρταριστά αστεία στριπάκια χωρίς ούτε λίγο μπινελίκι, μα έχει και το θράσος να τα ονομάζει Κουραφέλκυθρα (που ως γνωστόν, δεν είναι καν λέξη!). Και τώρα, για δεύτερη φορά οι πολύχρωμες φιλοσοφίες του θα βρουν ευκαιρία να μπούνε σε χαρτί. Κυρίες και κύριοι, υποδεχτείτε το…

…Κουραφέλκυθρα Omnibus II – Δεν είναι καν Omnibus!

Φυσικά, μια τόσο υπέροχα απαράδεκτη συλλογή από καρέ με συννεφάκια, δεν θα μπορούσε παρά να μαζέψει γύρω της την πιο απαράδεκτα αξιαγάπητη παρέα. Κάπως έτσι λοιπόν, εισαγωγή στο Omnibus II γράφει ο μεγάλος αρχιερέας Φοίβος Δεληβοριάς, ενώ μια 12άδα σχεδιαστές έχουν πετάξει τα φλιπ κόμικ τους ανάμεσα στις ιστορίες του Αντώνη.

Οι 12 τούτοι αποστόλοι λοιπόν, είναι: οι πρώτες μου αγάπες και παντοτινές – Δήμητρα Αδαμοπούλου και Αλέξια Οθωναίου, ο Παναγιώτης Πανταζής, ο Πάνος Ζάχαρης, ο Γιάννης Ρουμπούλιας, ο Γιώργος Γούσης, η Αγγελική Σαλαμαλίκη, ο Πέτρος Χριστούλιας, ο Τάσος Ζαφειριάδης, η Έφη Θεοδωροπούλου, ο Θανάσης Πετρόπουλος και ο Τάσος Μαραγκός.

Ε, κι επειδή το πολύ το κυρελέησον το βαριέται κι ο παπάς, μην τα πολυλογώ: τρέχα στο ComicdomCon στις 19 – 20 – 21 του Απρίλη να βρεις τον Κουραφέλκυθρο και να κάνεις μέλος της κομίστικης βιβλιοθήκης σου το (δεν είναι καν) Omnibus II. Αν έχεις χιούμορ, μάλλον θα γουστάρεις όσο δεν πάει. Αν δεν έχεις χιούμορ, ευκαιρία σου ν’ αποκτήσεις! Ο Αντώνης να ‘ν’ καλά. Αυτός ο διασκεδαστικός τύπος:

Εγώ ο,τι είχα να πω το είπα. Αλλά επειδή είσαι αναγνώστης μου (ή αναγνώστρια) και σ’ αγαπάω, θα σου πω και τούτο. Τρέχα να προλάβεις, γιατί ο προφήτης (γέροντας Γεροντόπουλος) το ‘χει πει: Όποιος δεν θα ‘χει Omnibus στα ράφια του, μεγάλο κακό θα ‘βρει. Τι κακό; Να, αυτό…