Μ’ αυτά και μ’ αυτά και με τούτα και μ’ εκείνα ο Μάρτης έφτασε στα μισά του και το καλοκαίρι είναι σχετικά κοντά. Πολύ κοντά. Ναι είμαστε καλοκαιράκηδες, ναι δεν μπορούμε καθόλου τον χειμώνα, ωστόσο το θέμα μας δεν είναι αυτό σήμερα.

Το θέμα μας είναι η Saint Patrick’s Day φίλη Προβοκατόρισσα και φίλε Προβοκάτορα, η οποία γιορτάζεται κάθε 17 του Μάρτη στην Ιρλανδία, όπως και σε αρκετές χώρες του πλανήτη και τα τελευταία χρόνια έχει κάνει γερό “ντου” και στη χώρα μας με αρκετές εκδηλώσεις. 

Τι είναι τώρα η Saint Patrick’s Day, την οποία δεν στην μάθανε στο σχολείο, αλλά θα στη μάθουμε εμείς σήμερα;

Δώσε προσοχή και βάση. 

1. Η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου είναι μια πολιτιστική και θρησκευτική γιορτή που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Μαρτίου, ανήμερα της επετείου του θανάτου του Αγίου Πατρικίου, σημαντικότερου Προστάτη Αγίου της Ιρλανδίας. 

2. Η ημέρα γιορτάζεται σε πολλές χώρες στον κόσμο με παρελάσεις, φεστιβάλ και πάρτι με παραδοσιακή κέλτικη μουσική και χορό.

3. Η ημέρα έχει πολλά σύμβολα – το πράσινο χρώμα και το τριφύλλι είναι τα πιο γνωστά από αυτά.

4. Κρύβονται πολλοί θρύλοι πίσω από αυτήν την γιορτή, για παράδειγμα πρέπει να φορέσεις πράσινα αλλιώς θα σε τσιμπήσουν οι καλικάντζαροι! Για αυτό εκείνη την ημέρα αν σε δουν χωρίς να φοράς κάτι πράσινο πάνω σου σίγουρα θα σε τσιμπήσουν!

4 + 1. Οφείλεις να πιείς το αυθεντικό Ιρλανδέζικο ουίσκι Tullamore Dew, αφού αυτός είναι ο καταλληλότερος τρόπος να γιορτάσεις την ημέρα που χρόνο με χρόνο γίνεται πιο γνωστή στην Ελλάδα.

Μιλάμε για ένα ουίσκι εξαιρετικής απαλότητας, πολύ προσιτό γευστικά ακόμα και αν δεν πίνεις ουίσκι.

Πασίγνωστο για την πλούσια και ισορροπημένη γεύση του, το ιρλανδέζικο ουίσκι Tullamore D.E.W. είναι το μοναδικό ουίσκι που επιμένει να υπηρετεί τη «Δύναμη των Τριών»:

Αποστάζεται ΤΡΕΙΣ φορές, συνδυάζει ΤΡΕΙΣ διαφορετικούς τύπους ιρλανδέζικου ουίσκι και ωριμάζει σε ΤΡΕΙΣ τύπους βαρελιών κάτι που του δίνει τον αυθεντικό του χαρακτήρα, πολυπλοκότητα και ανεπανάληπτο βάθος γεύσης.

Τώρα αν ψάχνεσαι για το που μπορείς να γιορτάσεις την Saint Patrick’s Day και να δοκιμάσεις Tullamore DEW τσέκαρε την αφίσα. wink