H VanMoof είναι μια στάρταπ. Μια ολλανδική στάρταπ. Και φτιάχνει πιασάρικα, φουτουριστικά, μοντέρνα ποδήλατα. Οκ; Οκ. Αλλά δεν μας απασχολεί και τόσο αυτό…

Αυτό που πραγματικά μας απασχολεί, είναι πως τα ποδήλατά τους είναι μπελαλήδικα και εύθραυστα. Κι οι μεταφορικές δεν τα πρόσεχαν, κι οι πελάτες έπαιρναν τηλέφωνα και κάνανε παράπονα για γρατσουνιές και για σημάδια. Όλο αυτό φυσικά σημαίνει τεράστιο κόστος, αφού η VanMoof έπρεπε να αντικαθιστά τα προϊόντα με τις γρατσουνιές. Οι τύποι λοιπόν έπρεπε κάτι να κάνουν. Και τι έκαναν;

Η μέση εταιρία θα άλλαζε το περιτύλιγμα (που σημαίνει περισσότερα έξοδα!). Ή θα ‘βαζε τις φωνές στη μεταφορική (που σημαίνει τσακωμούς και πιθανά παραπάνω έξοδα). Οι τύποι λοιπόν, έκαναν… αυτό!

Αναρωτηθήκαμε, τι αγαπάνε οι Αμερικάνοι; Τι θα έκανε τους μεταφορείς λίγο πιο προσεκτικούς, λίγο πιο τρυφερούς με το πακέτο μας; Και τότε σκεφτήκαμε: τηλεόραση!” λένε οι τύποι απ’ την Ολλανδία.

Κι ενώ θα μπορούσαν πολλοί να κατηγορήσουν την εταιρία για εξαπάτηση, στην πραγματικότητα… κανείς δεν μπορεί! Γιατί τα παλικάρια μπορεί να βάλανε την πλάσμα στο κουτί τους, όμως πουθενά δεν έγραψαν ότι μέσα στο κουτί υπάρχει τηλεόραση. Κατάφεραν νομιμότατα να λύσουν το πρόβλημά τους, να κερδίσουν χρήματα, να γεμίσουν ποδήλατα τον κόσμο και να μας μουρλάνουν!

Μπράβο ρε αλάνια!