“Νὰ σοῦ γλείψω τὰ χέρια, νὰ σοῦ γλείψω τὰ πόδια –
ἡ ἀγάπη κερδίζεται μὲ τὴν ὑποταγή.
Δὲν ξέρω πῶς ἀντιλαμβάνεσαι ἐσὺ τὸν ἔρωτα.
Δὲν εἶναι μόνο μούσκεμα χειλιῶν,
φυτέματα ἀγκαλιασμάτων στὶς μασχάλες,
συσκότιση παραπόνου,
παρηγοριὰ σπασμῶν.
Εἶναι προπάντων ἐπαλήθευση τῆς μοναξιᾶς μας,
ὅταν ἐπιχειροῦμε νὰ κουρνιάσουμε σὲ δυσκολοκατάχτητο κορμί”.

Κάπως έτσι, με Ντίνο Χριστιανόπουλο, ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας, στο κέντρο της Αθήνας, στη Σφίγγα. Ανάμεσα σε φλογίτσες που τρεμόπαιζαν στα τραπέζια και γράμματα χιλιογραμμένα και χιλιοσβησμένα. Κρεμόντουσαν σαν στοιχειά, να θυμίζουν έρωτες που αυτοκτόνησαν, αγάπες που τσακώθηκαν, απωθημένα που παντρεύτηκαν και ύστερα ερωτεύτηκαν.

Η Αντριάνα Ανδρέοβιτς, ο Gary Salomon, η Όλγα Σκιαδαρέση, ο Κων/νος Τσονόπουλος, ο Βασίλης Ψυλλάς και η Νίκη Γιαννούτσου, ανεβαίνουν στη σκηνή, έχοντας τον ρόλο της κάθε ιστορίας που γράφτηκε στη ζωή μας, μέσα σε γέλια, κλάματα, φιλιά και αποχαιρετισμούς.

Η μουσική ξεκινάει, σε μια παράσταση που τα τραγούδια επιβεβαιώνουν την ιαματική τους ιδιότητα, στην καθημερινότητα μας. Μελωδίες γνωστές και στίχοι χαραγμένοι στη λήθη που δεν πέσαμε στην παγίδα τους.

Όμορφες φωνές κατεβαίνουν από τη σκηνή στο κοινό, αναζητούν την απάντηση στο διαφορετικό για τον καθένα ερώτημα. Τι είναι ο έρωτας; Αβίαστα βγαίνουν οι λέξεις των ανθρώπων που απρόσμενα μπροστά σε ένα μικρόφωνο ομολογούν την αλήθεια τους. Το τριαντάφυλλο κερδίζει μαζί με το χειροκρότημα μας, το αγόρι που στον έρωτα απαντάει με το όνομα εκείνης που κάθεται δίπλα του. Είναι όμορφη απάντηση. Ίσως η καλύτερη που δόθηκε αυτή τη νύχτα στην πόλη…

Ένα ταξίδι στις καρδιές μας προσπαθεί να πετύχει η παράσταση “Από… έρωτα”. Ανοίγει σκονισμένα σεντούκια ιστοριών που ξεπλένονται με μπόλικο αλκοόλ, φωταγωγεί λάθη ενώ ταυτόχρονα τα επικροτεί, μιας και αυτό σημαίνει γνωρίζω τον εαυτό μου μέσα από έναν άλλον άνθρωπο.

Έχετε δύο Δευτέρες ευκαιρία για να παρακολουθήσετε νέους ανθρώπους να προσπαθούν να μαγέψουν τη νύχτα σας. Στις 21 και 28 Ιανουαρίου, μπορείτε να πάθετε άφοβα έρωτα. Άφοβα… Λέμε τώρα!

Όσο για εμάς, αν μας ρωτάτε ποιο τραγούδι πήραμε μαζί μας στους βρεγμένους δόμους της πόλης, δεν είναι άλλο από το:

“Μα για φαντάσου όλα τα ρούχα μου
Να λείπουν απ’ τα σχοινιά σου…
Μα για φαντάσου..
Διπλό κρεβάτι που ‘χει μόνο τη μεριά σου…”.

Πληροφορίες παράστασης
Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845
sfigamusic@gmail.com
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος σε τραπέζι: 12 ευρώ με μπίρα ή κρασί