Στη Συρία, ο κόσμος πεθαίνει. Κάθε μέρα, το προηγούμενο λεπτό, αυτό το δευτερόλεπτο τα παιδιά ξεψυχούν και ουρλιάζουν. Τι μπορεί να ανατρέψει αυτήν την τραγωδία πολλοί ξέρουν, λίγοι μπορούν να το κάνουν, κανείς τελικά δε θα το καταφέρει.

Τι χρειάζονται όμως πραγματικά τα παιδιά για να χαμογελάνε, εκτός από τη ζωή τους; Το χαμόγελο από τα πιτσιρίκια είναι ανάσα ειρήνης και μοιάζει με τροφή ζωτικής σημασίας.

Με τη σκέψη αυτή, η γνωστές κούκλες της παιδικής μας ηλικίας και τηλεοπτικής σειράς Sesame Street, σε συνεργασία με μια οργάνωση αρωγής θα σκορπίσουν τα δάκρυα με χαμόγελα. 100 εκατομμύρια δολάρια και οι αγαπημένες κούκλες θα ταξιδέψουν στη Συρία, το Ιράκ, την Ιορδανία και το Λίβανο, για να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα John D. And Catherine T.MacArthour που προσέφερε το σημαντικό ποσό.

​”Η πιο διάσημη παιδική σειρά του κόσμου θα στείλει το μήνυμά της της χαράς, της αγάπης και του γέλιου σε κάποια από τα πιο ευάλωτα παιδιά του κόσμου. Έχασαν τους γονείς τους ή τα αδέλφια τους. Έχουν χάσει τα σπίτια τους. Έχουν χάσει την πατρίδα τους”, σχολίασε ο επικεφαλής της IRC Ντέβιντ Μίλιμπαντ.

“Η μακροπρόθεσμη επένδυση στη σταθερότητα της Μέσης Ανατολής”, όπως χαρακτηρίστηκε, έχει σκοπό να κάνει εκατομμύρια παιδιά χαρούμενα με βιβλία, παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες. Το πρόγραμμα μέσω της τεχνολογίας αποσκοπεί επίσης να διδάξει γραφή και ανάγνωση, στα θύματα του πολέμου.

Ένα τσιρότο σε ένα τραύμα που μολύνεται κάθε μέρα και πιο πολύ…