Ο θεσμός της Μαύρης Παρασκευής που ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 1932 και επεκτάθηκε σε ολόκληρο τον πλανήτη (εννοείται πως η Ελλάδα δε θα μπορούσε να μείνει απ’ έξω χάρη στα Public που έφεραν πρώτα τη Black Friday στη χώρα) αποτελεί την ευκαιρία που περιμένουν καρτερικά για μήνες ολόκληρους εκατοντάδες εκατομμύρια καταναλωτές ανά τον κόσμο.

Πώς θα διασφαλίσεις λοιπόν ότι στις 23 Νοεμβρίου θα κάνεις δικιά σου την τηλεόραση που τόσο καιρό ονειρεύεσαι; Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, λέει η παροιμία κι εσύ θα πρέπει να την ακολουθήσεις λέξη προς λέξη έτσι ώστε να είσαι πανέτοιμος για τη μεγάλη ημέρα. Ευτυχώς δε θα χρειαστεί παρά να απαντήσεις σε μερικές ερωτήσεις.

Πόσων ιντσών θα πρέπει να είναι;

Τα πάντα εξαρτώνται από την απόσταση μεταξύ της τηλεόρασης και του θεατή. Για δύο μέτρα ή μικρότερη, τότε η επιλογή σου δε θα πρέπει να ξεπερνά τις 40 ίντσες. Αν πρόκειται να κάθεσαι από δύο μέχρι και τρία μέτρα μακριά της, τότε μπορείς να ανέβεις μέχρι και τις 55 ίντσες ενώ αν καλοβλέπεις ένα μεγαλύτερο μοντέλο, υπολόγισε πως θα πρέπει να σας χωρίζουν τουλάχιστον τρία μέτρα.

Και από ανάλυση;

Αν θες απλά να παρακολουθείς τα επίγεια ψηφιακά κανάλια, τότε ένα Full HD μοντέλο (1920×1080 pixels) είναι μια χαρά. Οι 4Κ Ultra HD στα 3840×2160 pixels είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερές τους, προσφέροντας ακόμα καλύτερη ποιότητα εικόνας με περισσότερες λεπτομέρειες. Εσχάτως την εμφάνισή τους έκαναν και τα 8K μοντέλα τα οποία με ανάλυση 7680×4320 αποτελούν ό,τι πιο τέλειο υπάρχει στην αγορά αυτή τη στιγμή –πλην όμως θα πρέπει να αρκεστείς στο upscale τους αφού δεν υπάρχει περιεχόμενο που να αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητές τους.

Τι τεχνολογία να ενσωματώνει;

Εδώ κατά βάση επιλέγεις μεταξύ LED, OLED και QLED. Οι πρώτες είναι η φθηνότερη επιλογή και φυσική συνέχεια των LCD. Οι OLED μπορεί να είναι ακριβότερες όμως θα σου προσφέρουν μια premium εμπειρία θέασης με φωτεινότερες εικόνες και ζωηρότερα χρώματα –και μικρότερη κατανάλωση για ‘σένα που ενδιαφέρεσαι. Όσο για τις QLED, αποτελούν τις ακριβότερες προτάσεις της Samsung και μολονότι είναι απόλυτα εντυπωσιακές, θα χρειαστεί να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Χρειάζομαι smart λειτουργίες;

Αυτό εξαρτάται από εσένα, τις ανάγκες και το budget σου. Αν θες ένα τυπικό μοντέλο για να παρακολουθείς απλά τηλεόραση, τότε όχι, οι smart λειτουργίες δεν είναι για ‘σένα. Αν πάλι θες είσαι σε θέση να πλοηγείσαι στο διαδίκτυο, να streamάρεις περιεχόμενο μέσω Netflix, YouTube και άλλων υπηρεσιών και γενικώς να χρησιμοποιείς ποικιλοτρόπως την τηλεόρασή σου, ένα smart μοντέλο θα είναι ό,τι πρέπει.

Κάτι άλλο;

Έχοντας απαντήσει στις παραπάνω ερωτήσεις, ξέρεις και τι τηλεόραση χρειάζεσαι! Κάνε την έρευνα αγοράς σου, εντοπίζοντας τα μοντέλα που σε ενδιαφέρουν και βαλ’ τα στη λίστα σου, έτσι ώστε να αξιολογήσεις όσο το δυνατόν ευκολότερα τυχόν προσφορές που θα προκύψουν κατά τη Black Friday ή ακόμα και τη Cyber Monday –τη Δευτέρα που έπεται της Μαύρης Παρασκευής. Έχε τον νου σου για newsletters και ανακοινώσεις προσφορών αλλά και την ειδική φόρμα για να ζητήσεις τις δικές σου προσφορές εν όψει Black Friday!

Τέλος για πρώτη φορά φέτος, τα Public έχουν σύνθημά «Πες τι θες σε Black Friday τιμές!» και για πρώτη φορά καλούν τους ίδιους τους καταναλωτές να διαλέξουν εκείνοι τις προϊοντικές κατηγορίες (τηλεόραση, κινητό, κονσόλα κ.α.) στις οποίες θέλουν να δουν προσφορές στο Black Friday του Public, διαμορφώνοντας έτσι από κοινού τη μεγάλη γιορτή των ευκαιριών και αφουγκραζόμενοι τις πραγματικές τους ανάγκες. Μπες εδώ και πες τι θες.