Γουστάρεις κονσόλες; Μαζεύεις βιντεοκασέτες; Ντύνεσαι με πρότυπο παλιές φωτογραφίες; Τότε στα σίγουρα, αδερφέ μου, είσαι παιδί των 90s. Η πιο εμβληματική δεκαετία της ζωής μας, στιγμάτισε τη μουσική, τη street κουλτούρα, τη μόδα και το στιλ. Και συνεχίζει να το κάνει – σήμερα τα 90s έχουν είναι εδώ και χειροκροτάμε σαν τρελοί!

Μαζί με τα 90s ωστόσο, είναι εδώ και το πιο εμβληματικό sneaker της δεκαετίας, το Aztrek by Reebok Classic!

Για τη Reebok τα 90s ήταν η δεκαετία της επανάστασης. Μια δεκαετία σχεδιαστικής απελευθέρωσης, έξω από δομές, έξω από νόρμες, ευνοούσε τον πειραματισμό, την υπερβολή, με λίγα λόγια, η Reebok τότε έκανε όσα δεν έκανε ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.

Και ας το κάνουμε λιανά: τα 90s ήταν η δεκαετία που η Reebok έφερε καινοτομίες και τεχνολογία στο σχεδιασμό, χτίζοντας έτσι την ταυτότητα και τη σχεδιαστική κληρονομιά της.

Και το 1993 λοιπόν, ο Christian Tresser σχεδίασε για τη Reebok το πιο εμβληματικό παπούτσι. Το Aztrek.

Ο Tresser ήταν επαγγελματίας παίκτης του αμερικάνικου football (όχι το ποδόσφαιρο, το άλλο!), προτίμησε, όμως, να κάνει στροφή 180 μοιρών και να επανεφεύρει την καριέρα του. Όταν βρέθηκε στη Reebok, κλήθηκε να σχεδιάσει το επόμενο παπούτσι της εταιρείας. Το Aztrek του έγινε σύμβολο και 25 χρόνια αργότερα επιστρέφει στις επάλξεις.

Το Aztrek κυκλοφόρησε σαν μέρος των κορυφαίων προϊόντων της Reebok και έγινε διάσημο χάρη στο στυλ και τον φρέσκο αέρα του. Ήταν το πρώτο sneaker που σχεδίασε ο Tresser στη ζωή του. Και τα κατάφερε! Λευκό πάνω μέρος με μαύρο logo και ανακλαστικές λεπτομέρειες συνδυάζονταν αρμονικά με πινελιές χρώματος σχηματίζοντας ένα παπούτσι που όμοιό του δεν είχε εμφανιστεί μέχρι τότε και κατέληξε να γίνει θρύλος: Το Aztrek.

Με το Aztrek η Reebok απέδειξε ότι τα 90s ήταν η πιο πρωτοποριακή και ευρηματική δεκαετία της. Και η επανεμφάνισή τους αποδεικνύει πως συνεχίζει ακόμα να επηρεάζει τις εξελίξεις. Από τη στιγμή της πρώτης του εμφάνισης, έκανε μπαμ και μπήκε στα… πόδια των runners όσο και των fashionistas– για τους οποίους τα ετερόκλητα στοιχεία του Aztrek είναι η επιτομή του άνετου coolness. Σήμερα ξανάρχονται να ταιριάξουν σε μια εποχή που τα sneakers πια πάνε παντού – σε μια εποχή που τα “αθλητικά” παπούτσια έχουν μπει για τα καλά στη street κουλτούρα.

Fashion bloggers ανά τον κόσμο συνδυάζουν πλέον old-school sneakers με πολλά και διαφορετικά looks. Αθλητικά outfits, floral φορέματα έως και formal ντυσίματα για το γραφείο ‘’παντρεύονται’’ ιδανικά με sneakers θυμίζοντας σε όλους ότι τα 90s δεν έφυγαν ποτέ στ’ αλήθεια.

Η ανανεωμένη εμφάνιση του Aztrek κρατάει στοιχεία που το έκαναν διάσημο στην πιο “πειραματισμένη” δεκαετία της ζωής μας, και κλείνει το μάτι στο design του σήμερα. Ήρθε η ώρα να αναβαθμίσεις το στιλ σου με τη 90s πινελιά που του αξίζει. Ακόμα περιμένεις;

Μάθε περισσότερα για το Aztrek στο http://fitness.reebok.gr/aztrek/ και αναζήτησε το στο www.reebok.com/gr και σε επιλεγμένα sneaker stores.

«Ήταν σημαντικό για εμένα, παρόλο που δεν είχα εμπειρία στο σχεδιασμό παπουτσιών, να μην περιορίζομαι από όρια ή εμπόδια», σημειώνει ο Tresser για το σχεδιασμό του Aztrek.