10 απίθανες ηλιθιότητες που ήταν καθημερινότητα στο Μεσαίωνα

Ωραία χρόνια! Ούτε μόρφωση, ούτε υγιεινή και σαχλαμάρες...

10 απίθανες ηλιθιότητες που ήταν καθημερινότητα στο Μεσαίωνα

Ωραία χρόνια! Ούτε μόρφωση, ούτε υγιεινή και σαχλαμάρες...


Μεσαίωνας! Μια χρυσή εποχή ευγένειας, ιπποσύνης και ηρωισμού. Βασιλιάδες, ιππότες, πριγκίπισσες, άλογα, κάστρα, μάγοι... Μπούρδες!

Πάμε ξανά. Μεσαίωνας! Μια χρυσή εποχή δεισιδαιμονίας, βρόμας και δυσωδίας. Οι άνθρωποι πίστευαν ο,τι να 'ναι και η υγιεινή ήταν μια "παράξενη" λέξη. 
Τι εννοούμε; Λοιπόν...

1. Οι ιππότες έπλεναν τα χέρια τους στα κάτουρα των αλόγων τους!

Σοβαρά. Η άλλη εναλλακτική ήταν να τα σκουπίσουν απλά απ' τα γένια τους. Κι αυτό ήταν πολύ κακό, αν αναλογιστεί κανείς πως...

2. Το πιρούνι ήταν ένδειξη βαρβαρότητας!

Μαχαίρι ναι, κουτάλι ναι, πιρούνι... ποτέ! Για την ακρίβεια, όταν μια Βυζαντινή πριγκίπισσα βρέθηκε στη Βενετία και όλοι συγκλονίστηκαν όταν προσπάθησε να φάει με το πιρούνι της. "Τα πιρούνια είναι για βαρβάρους" και "Ο Θεός μας έδωσε χέρια, ο διάβολος έχει πιρούνι!" ήταν τα λόγκο της εποχής. Οπότε, οι ευγενείς έτρωγαν πάντα με τα χέρια. (Τα κατουρημένα...).

3. Η τοξοβολία στην Αγγλία ήταν υποχρεωτική.

Δια νόμου! Κάθε Κυριακή έπρεπε οι άντρες να προπονούνται στο τόξο. Λογικό που οι Άγγλοι δεν φοβόντουσαν ποτέ τη μάχη, αφού ΟΛΟΙ οι πολίτες τους ήταν "επαγγελματίες" τοξότες.

4. To ποδόσφαιρο στην Αγγλία ήταν παράνομο!

Μπορεί να ήταν το πιο δημοφιλές σπορ αλλά ήταν επίσης απαγορευμένο. Το ποδόσφαιρο, ή τέλος πάντων αυτό το κλοτσοσκούφι που έπαιζαν τότε (χωρίς στάνταρ αριθμό και διαστάσεις γηπέδου, έτρεχαν όλοι κι όποιος προλάβει κλότσαγε!) θεωρήθηκε επικίνδυνο για το λαό και υπεύθυνο για την κακή κατάσταση των ιπποτών που έπαιζαν ποδόσφαιρο και δεν ασκούνταν στο σπαθί. Περίπου όπως εσύ έπαιζες μικρός μπάλα και δεν διάβαζες για το σχολείο...

5. F.U.C.K.

Λοιπόν, εδώ η φάση παίζει και να 'ναι αστικός μύθος, αλλά σύμφωνα με μια πηγή το γνωστό μας fuck, είναι αρκτικόλεξο και σημαίνει: "Fornicating Under Consent of King", ελληνιστί: "Συνουσία Υπό την Συναίνεση του Βασιλέως". Ακόμη ωστόσο κι αν όλο αυτό είναι μούφα, το γεγονός παραμένει: Δεν είχες δικαίωμα να παντρευτείς χωρίς τη συναίνεση του βασιλιά, ο οποίος (κάποιες εποχές) είχε δικαίωμα ακόμη και να "δοκιμάσει" τη γυναίκα σου πριν την πάρεις. Καλή φάση να 'σαι βασιλιάς...

6. Οι τουαλέτες (όπου υπήρχαν) δεν είχαν νερό μέσα.

Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι έκαναν την ανάγκη τους στο δρόμο (δίπλα απ' το μανάβικο που αγόραζες μπάμιες). Ωστόσο, ακόμη και στα κάστρα που υπήρχαν τουαλέτες, εκείνες ήταν απλώς τρύπες που οδηγούσαν σ' ένα μεγάλο σκαμμένο χώρο. ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ. Θρυλείται πως κανείς δεν ρώτησε ποτέ "πού είναι η τουαλέτα;", απλώς ακολουθούσε τη μυρωδιά.

7. Οι μάγισσες μπορούσαν να σου κλέψουν το... πέος!

Το πίστευαν στ' αλήθεια. Οι άντρες το μεσαίωνα είχαν μια τεράστια φοβία μη χάσουν το πέος τους, αφού μια μάγισσα είχε την ικανότητα να το εξαφανίσει, κι έπειτα να το δει να φυτρώνει στο δέντρο της και να το πάρει για... κατοικίδιο.

8. Το κλύσμα καπνού γιατρεύει τις αρρώστιες.

Στα τέλη του μεσαίωνα, αφού ο καπνός έχει έρθει στην Ευρώπη, οι γιατροί της εποχής συνήθιζαν να θεραπεύουν με "κλύσματα" καπνού. Και πήγαινε χαράμι ο καπνός, και δεν το χαιρόσουνα κιόλας. Ηλεκτρονικό τσιγάρο χίλιες φορές, παιδιά...

9. Οι κοκκινομάλλες γίνονται βαμπίρ.

Δεν έχει και πολλά να πεις. Φοβόντουσαν τις κοκκινομάλλες γιατί αν πέθαιναν γίνονταν βαμπίρ και σε τρώγανε. Kαι αυτό το πίστευαν και οι δικοί μας, οι αρχαίοι. Καλύτερα ρε αχάριστοι, περισσότερες για μας!

10. Τα ζώα περνούσαν από δίκη.

Είσαι γουρούνι; Είσαι γάτα; Είσαι κατσίκα; Δεν έχει σημασία, ο νόμος δεν κοιτάει τέτοιες λεπτομέρειες. Αν έκανες κάποιο έγκλημα (από δολοφονία μέχρι μικροκλοπή) τις εποχές του μεσαίωνα, περνούσες από δίκη. Ο,τι κι αν ήσουν!

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Περισσότερα WTF
Διάβασε ακόμα