Δεν φαντάζεσαι πόσες "Μέριλιν" υπάρχουν γύρω μας!

Μια φωτογράφος γυρνάει τον κόσμο και φωτογραφίζει σωσίες της απόλυτης γυναίκας. Στην Ελλάδα ήρθε;

Δεν φαντάζεσαι πόσες "Μέριλιν" υπάρχουν γύρω μας!

Μια φωτογράφος γυρνάει τον κόσμο και φωτογραφίζει σωσίες της απόλυτης γυναίκας. Στην Ελλάδα ήρθε;


H πιο μεγάλη ειρωνεία του κόσμου: Ο Τσάρλι Τσάπλιν (ή ο Έλβις) δήλωσε κάποτε συμμετοχή σε διαγωνισμό για τον καλύτερο "Σαρλό" (ή Έλβις) και βγήκε 3ος!

Η τέχνη της μίμησης είναι τεράστια, ακόμη κι αν δεν χαίρει εκτίμησης, όσο το θέατρο ή η μουσική. Η φωτογράφος Emily Burn ωστόσο, την εκτιμάει απεριόριστα, εξ ου και αποφάσισε να γυρίσει τον κόσμο ψάχνοντας και φωτογραφίζοντας σωσίες της Μέριλιν Μονρόε.

Αφού τελείωσε την αναζήτησή της (μέχρι να ξαναρχίσει!) έδωσε μια συνέντευξη στο "The Cut" περιγράφοντας την εμπειρία της. Οι Μέριλιν ανά τον κόσμο, την έκαναν ν' αναθεωρήσει τη γνώμη της για τα κλισέ και ν' ανεβάσει ακόμη ψηλότερα στην εκτίμησή της αυτό το είδος τέχνης.

"Κατέληξα να μπω στον κόσμο της Marilyn Monroe και συνειδητοποίησα ότι αυτό το πράγμα αντιπροσωπεύει κάτι πολύ συναρπαστικό μιας και άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να την αγαπούν και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη διατήρηση της μνήμης της. Είναι μια προσωπικότητα που οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, γνωρίζουν" είπε η Emily, και συμπλήρωσε: "Ακόμα και άνθρωποι που δεν ζουν εδώ γνωρίζουν ποια είναι η Marilyn Monroe. Άνθρωποι που δεν έχουν δει τις ταινίες της ξέρουν ποια είναι".

"Η Χόλι είναι μια από τις πιο γνωστές Marilyn στο Λος Άντζελες. Κάνει πολλές συναυλίες, αλλά είναι και ηθοποιός. Είναι πολύ προσεκτική στο πώς κάνει το μακιγιάζ, πώς φτιάχνει τα μαλλιά της. Φτιάχνει η ίδια πολλά από τα κοστούμια της. Μπορεί να είναι η δουλειά της, αλλά για εκείνη δεν είναι μόνο αυτό. Έχει μελετήσει και αφιερώσει τη ζωή της σε αυτή την προσωπικότητα. Είναι η Marilyn του Λος Άντζελες".

"Η Ντέμπρα μένει έξω από το Άμστερνταμ. Όταν πήγα να τη συναντήσω εκεί, μου είπε, «Θα πάμε στους ανεμόμυλους». «Αλήθεια;», είπα. Ήταν κουλ να περπατάς με κάποιον που είναι σαν τη Marilyn Monroe με όλους αυτούς τους τουρίστες γύρω. Οι άνθρωποι το αγάπησαν. Οι άνθρωποι κατάλαβαν αμέσως τι συμβαίνει. Σταματούσαμε συνέχεια για να βγάλει φωτογραφίες! Ήταν συναρπαστικό. Η συγκεκριμένη φωτογραφία βρίσκεται στην πραγματικότητα σε έναν ανεμόμυλο. Είναι μια από τις αγαπημένες μου από τη συλλογή".

"Το πράγμα που όλοι είπαν ξανά και ξανά είναι ότι θέλουν να προστατεύσουν τη Marilyn. Και αυτό το βρήκα τόσο συναρπαστικό. Παρόλο που σε μεγάλο βαθμό η Marilyn ήταν κατασκεύασμα της βιομηχανίας του θεάματος - κανείς δεν ήξερε την πραγματική Marilyn Monroe, ή έστω πολύ λίγοι άνθρωποι- η βάση των θαυμαστών της που υπάρχει ακόμα σήμερα θέλει να προστατεύσει εκείνη και την κληρονομιά που έχει αφήσει και να σιγουρευτεί ότι είναι σεβαστή και εκτιμητή από τον κόσμο."

Ευχαριστούμε το savoireville.gr που μας γνώρισε την Emily και τη δουλειά της.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Περισσότερα Photo.Bomb
Διάβασε ακόμα