Υπάρχουν ναοί και ναοί του φαγητού. Σουβλατζίδικα, μπεργκεράδικα, γυράδικα, σουσάδικα, όμως εμείς σήμερα θ’ ασχοληθούμε με τον ναό της βασίλισσας. Της θεάς που βάζει κάτω όλα τα υπόλοιπα μαγευτικά εδέσματα. Με την πίτσα και την πιτσαρία!
Επειδή λοιπόν έχουμε παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό πως, οι πιτσαρίες στην Ελλάδα (όχι όλες αλλά αρκετές) δεν δοξάζουν τη θεά των φαγητών όπως της αξίζει, αποφασίσαμε ν’ αναλάβουμε δράση. Ιδού οι 10 Εντολές που πρέπει ν’ ακολουθεί κάθε πιτσαρία. Πρέπει! ΠΡΕΠΕΙ.
10. Όλα αρχίζουν απ’ το κουτί. Και το σωστό κουτί μπορεί να κάνει την πίτσα… πρωινό στο κρεβάτι!
…Ή μπορεί να ‘ναι κι εκείνο πίτσα!
Ακόμα και το πλαστικό “τραπεζάκι” μπορεί ναι ‘ναι πίτσα!!!
9. Ξέρει ότι η ποσότητα έχει σημασία και σου δείχνει ξεκάθαρα τι σημαίνει “γίγας”…
…ίσως “πολύ” ξεκάθαρα, κάποιες φορές!
8. Ξέρει να κάνει τις σωστές προσφορές.
…Και να σε βάζει σε πειρασμό!
7. Θα προσπαθήσει να σου ετοιμάσει ο,τι κι αν της παραγγείλεις.
6. Όταν νιώθει σίγουρη για τις πίτσες της, θέλει όλοι να μπορούν να τις δουν να ετοιμάζονται (ακόμη και μικρά παιδιά, ή ο Μέσι!).
5. Η σωστή πιτσαρία δεν φοβάται τον ανταγωνισμό…
…ούτε μασάει από πολιτική ορθότητα! (“Μας έκαναν σεμινάρια για τη σωστή τοποθέτηση του πεπερόνι” δήλωσε υπάλληλος).
4. Αλλά σέβεται αυτά που στ’ αλήθεια αξίζουν!!!
3. Είναι δίπλα σ’ όσους αναζητούν μια υγιεινή δίαιτα.
2. Ξέρει τι ζητάει ο πελάτης από ένα Self Service.
1. Μα πάνω απ’ όλα ξέρει ότι δεν είμαστε Ιταλοί. Εδώ η πίτσα θέλει πεπερόνι, και τσένταρ, και μπέικον, και κρέας και πατάτες! Καλή μας όρεξη!!