Όταν μιλάμε για κουρτίνες, το μυαλό μας πάει σε αυτές που βάζουμε στο σαλόνι ή στο δωμάτιο. Μονόχρωμες, πολύχρωμες, φλοράλ ή με σχέδια. Η κουρτίνα έχει χαραχτεί στο κεφάλι μας ως κάτι που πρέπει να μπει στον χώρο για να μας κρύψει από το φως του ήλιου και τα αδιάκριτα βλέμματα.

Ο Μητρόπανος έχει αναφερθεί ακόμα και σε τραγούδι γι’ αυτές: “και βάφω τις κουρτίνες, στο χρώωωωωωμα που μισουουουσες!”

Εμείς λοιπόν δεν αναφερόμαστε σε αυτές τις κουρτίνες. Θα μιλήσουμε για εκείνες που βάζουμε στο μπάνιο. Γι’ αυτές που κανείς δεν δίνει σημασία. Για τις κουρτίνες αυτές, που πραγματικά απλά πας και αγοράζεις χωρίς να σε νοιάζει και πολύ. Για τις πιο απαραίτητες και ταυτόχρονα παραμελημένες κουρτίνες. ΤΙΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΜΠΑΝΙΟΥ!

Δεν θυμάμαι ποτέ, κάποιον να ψάχνει να βρει κουρτίνα μπάνιου για να την ταιριάξει με το χαλάκι ή με το χρώμα στα πλακάκια. Απλά αγοράζει μία, σε ουδέτερο χρώμα κι έγινε. Τη δουλειά της, την κάνει. Το μπάνιο δεν γίνεται χάλια, άρα τέλεια.

Ε, λοιπόν κάποιοι δεν σκέφτονται τόσο πεζά. Επενδύουν σε χρόνο και ψάχνουν να βρουν, εκείνη την κουρτίνα που θα τους κάνει κάνει το κλικ και θα κάνει το μπάνιο τους, να ξεχωρίζει από όλα τα άλλα.

Τσέκαρε μερικές από αυτές και κλάψε από τα γέλια. laugh