Εντάξει, εδώ που τα λέμε και οι δάσκαλοι άνθρωποι είναι φίλη Προβοκατόρισσα και φίλε Προβοκάτορα. Πού να προλάβουν να σου μεταφέρουν όλες τις γνώσεις του κόσμου μέσα σε μια δεκαετία; Ό,τι προλάβουν και αυτοί οι δόλιοι…
Ωστόσο, γι’ αυτό υπάρχει και το Bright Side, το οποίο συγκέντρωσε 7 πράγματα που δεν σου ‘παν στο σχολείο και πολύ πιθανόν να μην τα ‘χες σκεφτεί και ποτέ μέχρι σήμερα.
Για ρίξε μια γρήγορη ματιά.
Το τρένο εφευρέθηκε 16 χρόνια πιο πριν απ’ το ποδήλατο
Το πρώτο τρένο, το “Puffing Devil”, επινοήθηκε το 1801 από τον Άγγλο μηχανικό Richard Trevithick, ενώ το πρώτο πρωτότυπο ποδήλατο, η δίτροχη συσκευή “Laufmaschine”, δημιουργήθηκε το 1817 από τον Γερμανό καθηγητή Baron Karl von Drais.
Η γούνα των πολικών αρκούδων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ λευκή
Στην πραγματικότητα, η γούνα της πολικής αρκούδας δεν έχει χρωστική ουσία και είναι ημιδιαφανής. Το δέρμα τους είναι μαύρο, γιατί τους βοηθά να το κρατούν ζεστό. Το μαύρο απορροφά το φως του ήλιου καλύτερα και επιταχύνει τη διαδικασία ξήρανσης της γούνας.
Το περισσότερο λίπος αποβάλλεται από το σώμα μέσω της εκπνοής
Ένας Αυστραλός φυσικός, o Ruben Meerman, πραγματοποίησε μια σειρά πειραμάτων και ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι εκπνέουν λίπος. Τι μας είπες τώρα ρε φυσικέ;
Η σοκολάτα μας κάνει πιο έξυπνους
Ο γιατρός Franz Messerli διεξήγαγε έρευνα και διαπίστωσε ότι η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να βελτιώσει τις ψυχικές ικανότητες ενός ατόμου. Και παρόλο που ομολόγησε ότι το πείραμα διεξήχθη για “πλάκα”, κατάφερε να σκιαγραφήσει μια άμεση σχέση μεταξύ της ποσότητας σοκολάτας που καταναλώνεται σε διάφορες χώρες, με το ποσό των βραβευθέντων με Νόμπελ αυτών των χωρών.
Κανονικά οι γιατροί δεν επιτρέπεται να φορούν δαχτυλίδια στην δουλειά τους
Το λοιπόν. Τα χέρια των γιατρών και των νοσοκόμων πρέπει να είναι έτοιμα για εργασία ανά πάσα στιγμή. Έλα όμως που ο μικρός χώρος στο δάχτυλο πίσω από το δαχτυλίδι μπορεί να ‘ναι μολυσμένος ακόμα και μετά το πλύσιμο. Γιατρέ βγάλε το δαχτυλίδι, σε βλέπουμε…
Οι μύκητες στη δομή τους μοιάζουν περισσότερο στα ζώα απ’ ότι στα φυτά
Όλοι θυμόμαστε από το σχολείο ότι οι μύκητες είναι ένα ξεχωριστό βασίλειο. Ωστόσο, μελέτες μοριακής γενετικής έχουν δείξει ότι αν και οι μύκητες ταξινομούνται ξεχωριστά από τα ζώα, η κυτταρική τους δομή είναι πιο κοντά στο βασίλειο των ζώων από ό,τι είναι στα φυτά.
Όσο οι πυραμίδες χτίζονταν, τα μαμούθ έκοβαν βόλτες στον πλανήτη
Παρόλο που πιστεύεις ότι τα μαμούθ είχαν πεθάνει τελείως από το τέλος της Πλειστόκαινης εποχής, κάνεις λάθος, καθώς υπήρχαν ακόμα λίγα μαμούθ που κατάφεραν επιβιώσουν στο μακρινό και απομονωμένο νησί Wrangel. Ζούσαν εκεί μέχρι πριν από περίπου 4000 χρόνια. Οπότε πρόλαβαν και τις πυραμίδες.