Είναι Σάββατο, 10 το πρωί. Είμαι στον δρόμο για καφέ κάπου στο κέντρο της Αθήνας. Περνώντας έξω από ένα Internet Cafe (ναι υπάρχουν ακόμα), βλέπω καμιά 40αριά παιδιά κοντά στα 16, να φωνάζουν και να τσακώνονται μεταξύ τους. Μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή φυσικά!

Μπήκα για λίγο μέσα στο μαγαζί, να καταλάβω αν έχει κάποιο event ή κάτι άλλο. Ο μαν στο ταμείο, μου είπε ότι έτσι είναι κάθε μέρα, όλη μέρα, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα. “Τώρα είναι ακόμα νωρίς. Πού να δεις το βράδυ τι γίνεται!”. Με αυτά και μ’ αυτά, τον ρώτησα τι παίζει αυτή την περίοδο η νεολαία και μου λέει “Η φάση είναι PUBG!”.

Τι στο διάολο είναι πάλι αυτό;

Τον ρωτάω τον κωδικό του Wifi και μου λέει ΌΤΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ! Το μόνο μέρος στο κέντρο που δεν μπορείς να μπεις σε Wifi είναι σε Internet καφέ. Πόσο σουρεάλ; Το ξεπερνάω και ξεκινάω να χαζεύω τα παιδιά που παίζουν. Ήμουν εκείνος ο περίεργος τύπος που κάθεται από πάνω και ρωτάει. Προσπάθησα να μην το κάνω πολύ, για να μην τους το χαλάσω. Όμως δεν τα κατάφερα. Οι ερωτήσεις έφευγαν βροχή. 

Είμαι λοιπόν σε ένα Internet Cafe. Στο κέντρο. 30+ άτομα παίζουν ταυτόχρονα ένα παιχνίδι απ’ το οποίο δεν έχω καταλάβει και πολλά. Μου θύμιζε λίγο το Counter Strike.

Το κόνσεπτ του παιχνιδιού είναι ότι παίζουν 100 παίχτες ταυτόχρονα σε ένα χάρτη. Οι παίχτες είναι χωρισμένοι σε ομάδες των 4. Οπότε κάνε την διαίρεση και θα δεις ότι απλά είναι 25 ομάδες σε ένα χάρτη που προσπαθούν να επιβιώσουν.

Σαν να μην έφτανε όλο αυτό, οι παίχτες πέφτουν από τον ουρανό στον χάρτη, σε όποιο σημείο θέλουν και δεν έχουν όπλα πάνω τους. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα.
Τα όπλα τα βρίσκουν ψάχνοντας εκείνη την ώρα. Ό,τι προλάβει ο καθένας βρήκε – πήρε – πάει για τη μάχη. 

ΟΚ λέω, ακούγεται simple. Έλα όμως που έχει ακόμα μία παράμετρο. Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι σκας στο παιχνίδι χωρίς όπλα ή ότι έχεις 95 αντιπάλους που θέλουν να σε φάνε λάχανο, το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι ο χάρτης ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ κάθε λίγο και λιγάκι. Οπότε ωθεί τους παίχτες να μαζευτούν προς ένα σημείο, έτσι ώστε το παιχνίδι να λήξει με έναν νικητή.

Στο τέλος θα μείνει μόνο ένας, όπως έλεγαν και στο Χαϊλάντερ.

Προσπάθησα να παίξω κι εγώ αλλά μάταια. Με το που μπήκα στο παιχνίδι με έφαγαν λάχανο σε λιγότερο από ένα λεπτό. Άμπαλος σου λέω. Στα καπάκια παίζω άλλο ένα. Ε, το ένα game έφερε το άλλο και τελικά έκατσα ένα διωράκι να παίζω PUBG. Μου θύμισε τότε που δεν είχα Ίντερνετ στο σπίτι και κατέβαινα να λιώσω στα νετ καφέ. Κάτι από τα παλιά… 

Για την ιστορία το PUBG είναι τα αρχικά από το “PlayerUnknown’s Battlegrounds” και είναι μια παιχνιδάρα που έχει κάνει πολύ κόσμο να κολλήσει και να λιώνει καθημερινά μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, του Xbox One και πλέον και του smartphone. Σύντομα ελπίζουμε να το δούμε και για PS4 (μάλλον).

https://www.youtube.com/watch?v=m0Tnp-3W3z4

Φαντάσου έχει κάνει πολλούς, να παρατήσουν ακόμα και το LOL (League Of Legends). Παγκοσμίως παίζουν πάνω από 4 εκατομμύρια παίχτες ενώ στο Twitch, οι streamers έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται ροκ σταρς!

Στην Ελλάδα το PUBG είναι αρκετά διαδεδομένο κι έχουμε ακόμα και ομάδα με διακρίσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Μιλάμε για χαμό. Αυτό το νέο είδος παιχνιδιού, έχει αρχίσει να γίνεται δημοφιλές και οι ανταγωνιστές έχουν ήδη ξεκινήσει να σκάνε μύτη…

Προπονήσου καλά, μην το βάζεις κάτω και ετοιμάσου για επικές μάχες και νεύρα.

Πάω να παίξω! Laterzzz