Το ποδήλατο δεν είναι μόνο παιδική υπόθεση. Ο Πάνος Μανάρας, είναι ένας από τους καλύτερους BMXαδες στην Ελλάδα και μας εξηγεί πώς μπορεί κάποιος από την Ελλάδα που δεν έχει ή μάλλον δεν είχε την κουλτούρα του αθλήματος.

Σε μία κλειστή ράμπα κάπου έξω από τον Πειραιά πριν μερικές μέρες συναντήσαμε τον Πάνο Μανάρα. Το μέρος ήταν ό,τι πιο ούρμπαν και στριτ έχω δει μέχρι σήμερα. Αλάνια να κάνουν κόλπα πάνω-κάτω στην ράμπα. Τον Μανάρα, να δίνει κόουτσινγκ τιπς απλόχερα στους μικρότερους και πολλά ακόμα, τα οποία αν δεν τα δεις δεν μπορείς να νιώσεις τη φάση του BMX.

Αφού μπήκαμε στο χώρο, κάτσαμε με τον Πάνο, μπροστά από το half-pipe. Ξεκινήσαμε να μιλάμε για όλα όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα. Για το πώς περνάει τις ώρες του όταν δεν κάνει ποδήλατο, αν κάνει τη ζωή των άλλων ποδήλατο και φυσικά προσπάθησα να μάθω, τι χρειάζεται να έχει κάποιος για να πετύχει στο BMX τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα.

Νομίζεις ακόμα ότι το ποδήλατο είναι εύκολο; Για να σε δω να κατεβαίνεις μία 5μετρη ράμπα και μετά έλα να μου πεις… wink