Πώς σου αρέσει η πίτσα; Με λεπτή ζύμη, με χοντρή; Με πολλά υλικά ή λίγα και καλά; Ιταλικού ή αμερικάνικου τύπου; Σε ένα εστιατόριο στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας πάντως, ήταν μία εντελώς ξεχωριστή πίτσα αυτή που έκανε θραύση. Σερβιριζόταν γαρ μαζί με… κοκαΐνη! Υπό μια έννοια το MasterChef συνάντησε το Narcos. Υπό μία άλλη, έχει ένα αναντίρρητο ενδιαφέρον το να βλέπεις ως πού μπορεί να φτάσει η φαντασία αλλά και το θράσος ορισμένων προκειμένου να τα «κονομήσουν».

Σε κάθε περίπτωση, σε αυτήν την πιτσαρία, το μυστικό είχε κωδική ονομασία το «πίτσα Νο40». Όταν το παράγγελνε αυτός ο «μύστης» πελάτης, ήξερε πως στο τραπέζι του θα έφτανε η πίτσα του και μαζί, ακριβώς από κάτω, ένα πακέτο κοκαΐνης. Κοκό, Κόκα, Χρυσή Σκόνη, Χιόνι, Νιφάδα, Κάπα, Χρυσή Κυρία τώρα και «Νο40» δηλαδή…

Εστιατόριο στη Γερμανία σέρβιρε πίτσα με κοκαΐνη και έκανε χρυσές δουλειές μέχρι να το αντιληφθούν οι αρχές

Πώς οι γερμανικές αρχές εξάρθρωσαν το δίκτυο… πίτσα – κοκαΐνη

Το όλο νταραβέρι θα περνούσε απαρατήρητο από τις αρχές αν δεν μεσολαβούσε ο παράγοντας τύχη. Σε έναν τυχαίο υγειονομικό έλεγχο ρουτίνας, βρέθηκαν ίχνη κοκαΐνης στην κουζίνα. Από τότε το μαγαζί μπήκε στο στόχαστρο των αρχών και άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών οργάνωσαν επιχείρηση παρακολούθησης που τους επέτρεψε να εντοπίσουν τι συνέβαινε και να εξαρθρώσουν έτσι ένα εκτεταμένο δίκτυο οργανωμένου εγκλήματος, στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Αυτό που παραξένεψε περισσότερο τις αρχές ήταν πως ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού ήταν αυτό που λέμε «υπεράνω πάσης υποψίας». Τελικά αποδείχθηκε, για πολλοστή φορά, πως τα σιγανά ποταμάκια είναι που πρέπει να φοβάσαι.

Την περασμένη εβδομάδα λοιπόν, περίπου 150 αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε 16 ακίνητα σε εννέα διαφορετικές πόλεις, συνέλαβαν τρεις υπόπτους και κατάσχεσαν διάφορα όπλα. Συνολικά, κατασχέθηκαν 1,6 κιλά κοκαΐνης, 400 γραμμάρια κάνναβης και €268.000 σε μετρητά, όπως και μερικά ρολόγια μεγάλης αξίας. Επίσης, εντοπίστηκε ένα πιστόλι, ένα τσεκούρι και μαχαίρια.

Εστιατόριο στη Γερμανία σέρβιρε πίτσα με κοκαΐνη και έκανε χρυσές δουλειές μέχρι να το αντιληφθούν οι αρχές

Σενάριο για ταινία – η ομοιότητα με μια μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία  

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο εστιατόριο για να περάσουν από ανάκριση τον ιδιοκτήτη, αυτός τρομοκρατημένος πέταξε μια τσάντα γεμάτη ναρκωτικά από το παράθυρο. Μόνο που από κάτω βρισκόντουσαν και άλλοι αστυνομικοί και τους ήρθε… κόκα εξ ουρανού!

Επειδή δεν είχε ποινικό μητρώο αφέθηκε γρήγορα ελεύθερος, αλλά τι έκανε ο… αθεόφοβος; Άρχισε ξανά να πουλάει την «πίτσα Νο40»! Σου λέει «αφού με πιάσανε, δεν θα πιστέψουν πως τόσο γρήγορα θα τολμήσω να κάνω τα ίδια ξανά». Μόνο που το… έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάστηκε. Ακόμα χειρότερα γι’ αυτόν, πρόδωσε και τους συνεργάτες του, δηλαδή τους προμηθευτές του. Εγκέφαλος του κυκλώματος ήταν ένας 22χρονος ρωσικής καταγωγής, γνωστός στην αστυνομία ως βίαιος και αδίστακτος, αλλά και επειδή διακινούσε κοκαΐνη και μεγάλες ποσότητες κάνναβης.

Εστιατόριο στη Γερμανία σέρβιρε πίτσα με κοκαΐνη και έκανε χρυσές δουλειές μέχρι να το αντιληφθούν οι αρχές

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο 22χρονος, καθώς και ένας 30χρονος Γερμανός φερόμενος ως έμπορος από την Κολωνία και ένας 28χρονος Μαροκινός που συνελήφθη στο Χάαν κοντά στο Ντίσελντορφ, κρατούνται, ενώ άλλα 12 άτομα θεωρούνται ύποπτοι. Ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας βρίσκεται υπό κράτηση από τον Αύγουστο και το κατάστημά του είναι πλέον κλειστό.

Στην Γερμανία, τα μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν την ομοιότητα της ιδιόμορφης υπόθεσης με την υπόθεση του «Lambock», μίας κωμικής ταινίας του 2001, στην οποία δύο εστιάτορες κάνουν διανέμουν πίτσες με κάνναβη, τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο και κρυμμένη κάτω από μία φέτα σαλάμι. Μερικές φορές η ζωή αντιγράφει την τέχνη…