51 άνδρες. Πάνω από το ναρκωμένο κορμί της, να ικανοποιούν τις διεστραμμένες ορέξεις τους. Με «εντολή» του άνδρα της. Η υπόθεση της Ζιζέλ Πελικό, είναι από αυτές που δεν μπορείς, δεν θες να πιστέψεις. Το να νιώσεις φρίκη στη σκέψη πως ένας άνθρωπος αντλούσε ηδονή και ευχαρίστηση ναρκώνοντας τη γυναίκα του και βλέποντας να την βιάζουν, είναι το πρώτο λογικό σκέλος της αντίδρασής σου. Σε μια δεύτερη ανάγνωση, έρχεται και μία άλλη απορία: Ποιοι ήταν αυτοί οι 51 που δέχτηκαν να κάνουν κάτι τόσο «άρρωστο»;

Η απάντηση έρχεται σαν σφαλιάρα. Είναι, εν πολλοίς, άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Το τι τους κάνει να περάσουν τη λεπτή γραμμή ανάμεσα στη λογική και στο παράλογο είναι μία πολυσύνθετη διαδικασία. Που οροθετείται πάντως σαφώς αυτές τις μέρες στην Αβινιόν της Γαλλίας, όπου και διεξάγεται η πολύκροτη δίκη. Άλλοι έχουν πέσει θύματα κακοποίησης οι ίδιοι, άλλοι είναι αλκοολικοί, άλλοι ναρκομανείς, άλλοι όμως δεν είχαν θεωρητικά τίποτα το «ενδεικτικό». Οικογενειάρχες υπεράνω πάσης υποψίας, που λέμε.

Νοσοκόμος, δημοσιογράφος, δεσμοφύλακας, στρατιωτικός, νταλικέρηδες, οικοδόμοι και αγρότες. Το προφίλ των δραστών ποικίλλει. Το πρόσωπο του κακού, ομοίως. Και, αν το σκεφτούμε σε βάθος, αυτό είναι ακόμα πιο ανησυχητικό. Στο πώς δηλαδή δεν υπάρχει ένας τρόπον τινά «οδηγός» για να προφυλαχθεί κανείς. Μόνο η γενικότερη επαγρύπνηση, ενδεχομένως. Αλλά πώς να φανταστεί η 72χρονη γυναίκα πως ο ίδιος της ο σύζυγος θα της έκανε, ξανά και ξανά, τέτοιο κακό ενώ ζούσαν μια κατά τα άλλα φιλήσυχη και συνηθισμένη ζωή στο χωριό Μαζάν, στη νοτιοανατολική Γαλλία;

Μια ή άλλη, έχει ενδιαφέρον να δούμε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Guardian για το ποιοι είναι και τι ισχυρίστηκαν οι 51 κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Ζιζέλ Πελικό, οι 49 για βιασμό, και οι άλλοι δύο, για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική επίθεση, αντίστοιχα. Οι 23, να σημειώσουμε,, είχαν «φάκελο» στις αρχές, με διάφορες κατηγορίες.

Αντικρίζοντας το τέρας, μερικές φορές, μαθαίνεις τι πρέπει να κάνεις για να το αντιμετωπίσεις. Γενικότερα ομιλώντας, προφανώς, όχι εν προκειμένω. Το ρεπορτάζ του βρετανικού Μέσου μας «σύστησε» τους 29 κατηγορούμενους που έχουν απολογηθεί μέχρι στιγμής και ενώ η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται.

Νταλικέρηδες, στρατιωτικοί, οικοδόμοι και αγρότες: Τα κτήνη που βίαζαν την ναρκωμένη Ζιζέλ Πελικό

Σιρίλ Ντ., 54 ετών

Κρεοπώλης, κατηγορείται πως βίασε την Ζιζέλ Πελικό τον Σεπτέμβριο του 2019. Σύμφωνα με το βίντεο μάλιστα, την ώρα της πράξης είχε πιάσει από το λαιμό την άτυχη γυναίκα, προκαλώντας της ασφυξία και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή της.

Παντρεμένος με 1 παιδί, δήλωσε πως ήταν σεξουαλικά στερημένος και έψαξε διέξοδο μέσω διαδικτύου. Παραδέχεται την ενοχή του και δηλώνει μετανιωμένος. «Λυπάμαι. Υπήρξα αφελής και ηλίθιος», είπε. Πέρασε δύσκολη παιδική ηλικία, με έναν αλκοολικό πατέρα που τον χτυπούσε.

Λιονέλ Ρ, 44 ετών

Υπάλληλος σούπερ μάρκετ, παντρεμένος και πατέρας 3 παιδιών. Δηλώνει μετανιωμένος, αν και υποστηρίζει πως δεν είχε καταλάβει πως η Ζιζέλ Πελικό ήταν ναρκωμένη και πως δεν ήταν πρόθεσή του ο βιασμός. Ισχυρίστηκε ότι και ο ίδιος είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης όταν ήταν 12 ετών.

Ζακ Σ., 72 ετών

Συνταξιούχος πυροσβέστης, που έχει δουλέψει και ως νταλικέρης, είχε άλλοτε και δικιά του πιτσαρία. Υπήρξε παντρεμένος επί 25 χρόνια, έχει και 2 παιδιά. Δεν αποδέχεται την κατηγορία του βιασμού και ισχυρίζεται πως υπήρξε απλώς «αφελής» νομίζοντας πως αυτό ήταν ένα σεξουαλικό παιχνίδι του ζευγαριού στο οποίο τον κάλεσαν να συμμετάσχει. Παραδέχεται πως άγγιξε την Πελικό, αλλά όχι και ότι υπήρξε διείσδυση, άρα και βιασμός από μεριάς του. «Είμαι άνθρωπος της εκκλησίας. Αγαπάω τις γυναίκες παρά την πολυπλοκότητά τους», είπε.

Ζαν-Πιέρ Μ., 63 ετών

Συνταξιούχος οδηγός νταλίκας σε αγροτικό συνεταιρισμό στη νότια Γαλλία, δεν κατηγορείται για βιασμό της Ζιζέλ, αλλά ότι χρησιμοποίησε την ίδια τεχνική για να ναρκώσει και να βιάσει την δική του γυναίκα, καλώντας μάλιστα τον Ντομινίκ Πελικό να τον βοηθήσει.

Θεωρείται  μαθητής του 72χρονου, από τον οποίο ζητούσε πληροφορίες και παραδέχεται πως νάρκωσε τη γυναίκα του, με την οποία είχαν 5 παιδιά, για να τη βιάσει συνολικά 12 φορές τη χρονική περίοδο 2015-20.

Ζοάν Κ., 26 ετών

Μόνιμος στο γαλλικό στρατό και ο νεότερος ηλικιακά κατηγορούμενος στη δίκη. Ήταν 22 χρονών την εποχή που βίασε τη Ζιζέλ Πελικό, σε 2 ξεχωριστές περιπτώσεις. «Είμαι βιαστής γιατί αυτό λέει ο νόμος πως είμαι. Αλλά δεν είχα τέτοια πρόθεση και δεν ήξερα τότε τι σημαίνει συναίνεση». Είπε ότι του φαινόταν περίεργο το ότι η Ζιζέλ Πελικό ροχάλιζε και ότι ήξερε ότι ήταν αναίσθητη, αλλά πως δεν κατανόησε ότι αυτό σήμαινε ότι δεν είχε συναινέσει.

Τον Νοέμβριο του 2019, έλειψε από την πρόωρη γέννηση της κόρης του, ήταν η νύχτα που κατηγορείται ότι βίασε την Ζιζέλ Πελικό για πρώτη φορά. Γεννημένος στη Γαλλική Γουιάνα, έζησε στους δρόμους ως έφηβος και τρία από τα αδέρφια του έχουν πεθάνει. Έχασε τη δουλειά του στο στρατό όταν συνελήφθη. Είναι αλκοολικός και μακροχρόνιος χρήστης κάνναβης.

Ιγκ Μ., 39 ετών

«Πλακάς» σε οικοδομές, μηχανόβιος και πατέρας 2 παιδιών, κατηγορείται για την απόπειρα βιασμού της Ζιζέλ Πελικό λίγες μέρες πριν από τα γενέθλια της τότε κοπέλας του τον Οκτώβριο του 2019. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία. Είπε ότι δεν ήξερε ότι ήταν ναρκωμένη και δεν είχε κοιτάξει το πρόσωπό της, μόνο το σώμα της.

Πρώην σύντροφός του κατέθεσε στο δικαστήριο ότι φοβόταν ότι μπορεί να είχε υποστεί ναρκωτικές και σεξουαλικές επιθέσεις από τον ίδιο. «Δεν ξέρω αν με βίασαν», είπε εκείνη. «Είναι τρομερό. Πάντα θα έχω αμφιβολίες».

Χουσαμετίν Ντ., 43 ετών

Παντρεμένος και πατέρας, είχε μάλιστα αφήσει οικειοθελώς την εργασία του για να φροντίζει τον ανάπηρο γιο του. Κατηγορείται πως βίασε την Ζιζέλ Πελικό τον Ιούνιο του 2019. Το αρνείται.

Ο Ντομινίκ Πελικό τον πλησίασε λέγοντάς του πως η γυναίκα του ήθελε να κάνει σεξ με «έναν Άραβα» (ο Χουσαμετίν είναι τουρκικής καταγωγής). Ισχυρίζεται πως δεν κατάλαβε πως η γυναίκα ήταν ναρκωμένη και πως πίστεψε ότι αυτό ήταν ένα σεξουαλικό παιχνίδι του ζευγαριού, στο οποίο τον κάλεσαν να συμμετάσχει. Εις βάρος του, έχει υπάρξει στο παρελθόν καταδικαστική απόφαση για εμπόριο ναρκωτικών.

Φαμπιάν Σ., 39 ετών

Σεσημασμένος πολλαπλώς, με βαρύ ποινικό μητρώο και πολύ ταραγμένη παιδική και εφηβική ηλικία. Έχει 16 πρότερες καταδίκες, με κατηγορίες που ποικίλουν από ένοπλη ληστεία και ναρκωτικά μέχρι ενδοοικογενειακή βία και σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο.

Παραδέχεται πως βίασε την Ζιζέλ Πελικό τον Αύγουστο του 2018, αλλά ότι δεν είχε πάει σπίτι του ζευγαριού με αυτόν τον σκοπό. Κατάλαβε στην πορεία πως κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλά μετά ένιωσε διέγερση στην ιδέα πως η γυναίκα ήταν αναίσθητη. Ζήτησε συγνώμη από την Ζιζέλ Πελικό στο δικαστήριο.

Ματιέ Ντ., 53 ετών

Πατέρας δύο παιδιών, δούλευε σε αρτοποιείο για 25 χρόνια, πριν αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη δουλειά του επειδή ανέπτυξε δυσανεξία στο σιτάρι. Κατηγορείται πως βίασε την Ζιζέλ Πελικό, μαζί με τον Ντομινίκ, στις 3 Οκτωβρίου του 2020.

Παραδέχεται τα γεγονότα, προσθέτοντας όμως πως ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών την ώρα της πράξης και πίστεψε πως αυτό ήταν απλώς ένα παιχνίδι του ζευγαριού. «Δεν μπορώ πάντως να μην παραδεχτώ πως ήταν βιασμός», είπε ενώπιον του δικαστηρίου.

Αντι Ρ., 37 ετών

Άνεργος και πατέρας 2 παιδιών, έχει ιστορικό εις βάρος του καταδικών για ενδοοικογενειακή βία, ενώ έχει υπάρξει χρήστης ναρκωτικών. Κατηγορείται πως βίασε την Ζιζέλ Πελικό την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2018.

«Δεν είχα πρόθεση να την βιάσω. Από τη στιγμή που ο άνδρας της μου έδωσε το ΟΚ να κάνω σεξ μαζί της, στο μυαλό μου αυτή είχε συμφωνήσει. Πίστευα πως αυτό ήταν κάποιου είδους δικό τους παιχνίδι».

Σιμόν Μ., 42 ετών

Οικοδόμος, πρώην στρατιωτικός και πατέρας πέντε παιδιών, είναι ο μόνος φερόμενος ως βιαστής τον οποίο η Ζιζέλ Πελικό αναγνώρισε όταν της έδειξαν βίντεο από την αστυνομία. Είπε στο δικαστήριο ότι είχε μπει στο σαλόνι τους μια φορά για να συζητήσει με τον σύζυγό της για το ποδήλατο. «Τον έβλεπα πότε πότε στο αρτοποιείο. Λέγαμε ένα “γεια”. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ερχόταν και θα με βίαζε», είπε.

«Τα πράγματα πήγαιναν άσχημα με την πρώην γυναίκα μου, έψαχνα για αγάπη, μια συνάντηση για να ηρεμήσω», τόνισε ο Σιμόν Μ. στο δικαστήριο. Κατηγορείται ότι βίασε την Ζιζέλ Πελικό το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου 2018. Δεν το παραδέχεται. Υποστήριξε πως νόμιζε ότι η Ζιζέλ Πελικό προσποιούνταν ότι κοιμόταν και ότι θα ξυπνούσε. «Δεν είμαι βιαστής», δήλωσε στο δικαστήριο.

Η πρώην σύζυγός του αποκάλυψε ότι κάποτε την είχε απειλήσει με τσεκούρι. Ο Σιμόν Μ. κατάγεται από τη Νέα Καληδονία, όπου και μεγάλωσε. Ως έφηβος κακοποιήθηκε και βιάστηκε από έναν άντρα. Στο δικαστήριο είπε πως είχε κόμπλεξ σχετικά με το μέγεθος του πέους του και χρειαζόταν συνεχή επιβεβαίωση. Είναι πολύ χρεωμένος οικονομικά και με παρελθόν αλκοολισμού. Έχει μια κόρη 15 μηνών με τη νυν σύντροφό του, η οποία είπε στο δικαστήριο ότι τον στηρίζει.

Τιερί Πο, 61 ετών

Ψυκτικός και πατέρας τριών παιδιών, κατηγορείται και για την κατοχή εκατοντάδων εικόνων κακοποίησης παιδιών που βρέθηκαν σε ένα στικάκι μετά τη σύλληψή του. Παραδέχεται αυτές τις κατηγορίες, αλλά αρνείται ότι βίασε τη γυναίκα στις 21 Αυγούστου 2020.

Είπε ότι δεν είχε δει τίποτα μη φυσιολογικό τη νύχτα που πήγε στο σπίτι των Πελικό. «Πάντα πίστευα ότι θα ξυπνούσε», είπε. «Δεν ήταν κρύα, δεν ήταν νεκρή, το δέρμα της ήταν απαλό». Είπε ότι δεν είχε ζητήσει τη συναίνεση της Ζιζέλ Πελικό επειδή είχε μεγάλη εμπειρία από συναντήσεις με ζευγάρια όταν ήταν κυρίως ο άνδρας που έδινε τη συγκατάθεσή του. Όπως αποκάλυψε, είχε τρεις «σημαντικές» προηγούμενες παρόμοιες εμπειρίες.

Ζερόμ Β., 46 ετών

Πρώην υπάλληλος σε παντοπωλείο και πατέρας τριών παιδιών είναι ένας από τους λίγους κατηγορούμενους που παραδέχθηκαν τις κατηγορίες για βιασμό της Ζιζέλ Πελικό και γνώσης πως ήταν ναρκωμένη.

Φέρεται να πήγε στο σπίτι των Πελικό συνολικά 6 φορές μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου 2020 για να τη βιάσει κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown στη Γαλλία. Είπε στο δικαστήριο πως «δεν μπορούσα να ελέγξω τη σεξουαλικότητά μου» και ότι στην αρχή τον έλκυε η ιδέα να έχει ένα αδρανές σώμα στη διάθεσή του και να είναι ελεύθερος να ενεργεί όπως θέλει.

Πρόσθεσε ότι η ζωή του καθοριζόταν από σεξουαλικές ορμές και ότι ήταν τακτικά άπιστος στους συντρόφους επειδή «δεν μπορούσαν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις μου» και κατέφυγε σε ακραίες πρακτικές για να σπάσει τη «μονοτονία». Είπε ότι έδινε «ολοένα και λιγότερο» προσοχή στις συντρόφους του.

Δήλωσε επίσης εθισμένος στο σεξ. Στο δικαστήριο, κοιτάζοντας την Ζιζέλ Πελικό είπε ότι ντρεπόταν «που έκανε κακό σε κάποιον που φαίνεται τόσο αγνός». Στο σπίτι του, βρέθηκε μια λίστα με 89 ονόματα σεξουαλικών συντρόφων. «Έπρεπε να μετράω τις κατακτήσεις μου», είπε. Η νυν σύντροφός του, πάντως, στέκεται στο πλευρό του.

Τιερί Πα, 54 ετών

Πρώην οικοδόμος που στράφηκε στο αλκοόλ όταν ο 18χρονος γιος του πέθανε σε τροχαίο. Έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρική πτέρυγα λόγω κατάθλιψης, κατηγορείται πως βίασε την Ζιζέλ Πελικό αρκετούς μήνες νωρίτερα, το 2020. Είχε χωρίσει από τη σύζυγό του λίγες εβδομάδες πριν επειδή δεν μπορούσε να αντέξει τις φωτογραφίες και τις αναμνήσεις του γιου του.

Είπε ότι είχε έρθει σε επαφή με τον Ντομινίκ Πελικό στο διαδίκτυο και κανόνισαν συνάντηση με το ζευγάρι. Αρνήθηκε τον βιασμό: «Δεν βγήκα από το σπίτι μου λέγοντας: “Πάω να βιάσω κάποιον”. Δεν κατάλαβα πώς δεν ένιωθε τίποτα»

Ισχυρίζεται ότι χειραγωγήθηκε και υποβλήθηκε σε πλύση εγκεφάλου από τον Ντομινίκ Πελικό. Η πρώην σύζυγός του είπε στο δικαστήριο ότι ο βιασμός ήταν εκτός χαρακτήρα του, και ότι θα ήθελε να τα ξαναβρούν.

Αντριάν Λ., 34 ετών

Άλλοτε διευθυντής εργοταξίου, καταδικάστηκε πέρυσι για βιασμούς τριών πρώην συντρόφων σε διαφορετική δίκη και εκτίει ποινή φυλάκισης 14 ετών.

Αρνήθηκε ότι βίασε την Ζιζέλ Πελικό τον Μάρτιο του 2014. Είπε ότι νόμιζε ότι έπαιρνε μέρος σε ένα παιχνίδι και δεν πίστευε ότι ήταν ναρκωμένη. Ήταν 23 ετών την εποχή εκείνη. Είναι με διαφορά ο πιο ευκατάστατος οικονομικά από τους κατηγορούμενους.

Είπε στο δικαστήριο ότι όταν ήταν 21 ετών ανακάλυψε μετά από τεστ πατρότητας ότι δεν ήταν ο βιολογικός πατέρας του τρίχρονου κοριτσιού που μεγάλωνε με την κοπέλα του. Και ότι από εκεί και έπειτα, απέκτησε μίσος για τις γυναίκες.

Το βράδυ που φέρεται να βίασε την Ζιζέ Πελικό, η νέα του κοπέλα ήταν 9 μηνών έγκυος και γέννησε 10 μέρες αργότερα. Παραδέχτηκε στους πραγματογνώμονες του δικαστηρίου ότι είχε κακομεταχειριστεί την έγκυο κοπέλα του και την αποκάλεσε πόρνη. Είπε επίσης πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά από έναν ξάδερφό του όταν ήταν 10 ετών.

Ζαν Τ., 52 ετών

Γεννημένος στο γαλλικό νησί Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό, δούλευε σε επισκευές στεγών και είχε 9 χρόνια σχέση όταν οδήγησε 2,5 ώρες από τη Λιόν για να βιάσει την Ζιζέλ Πελικό στο κρεβάτι της το βράδυ της 21ης Σεπτεμβρίου 2018. .

«Δεν είμαι βιαστής. Δεν θυμάμαι τίποτα», τόνισε στο δικαστήριο, ισχυριζόμενος πως ο Ντομινίκ Πελικό τον νάρκωσε και αυτόν με κάποιο τρόπο. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας πάντως, θυμήθηκε πολλές λεπτομέρειες της βραδιάς, όχι όμως και την πραγματική στιγμή του βιασμού.

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν είπε τίποτα στην αστυνομία αν είχε υποψίες πως τον είχαν ναρκώσει, απάντησε πως απλά ήθελε να το αφήσει πίσω του. Είπε επιπλ΄΄εον πως πλήρωνε συχνά για να κάνει σεξ, ενώ επιδίωκε μέσω διαδικτύου να έχει ερωτικές συναντήσεις με ζευγάρια.

Ρεντουάν Ε., 55 ετών

Βοηθός αναισθησιολογίας στο Μαρόκο, ζούσε και στην Αβινιόν, όπου εργάστηκε ως νοσηλευτής. Δηλώνει αθώος, αρνείται τον βιασμό και ισχυρίζεται πως έπεσε θύμα κόλπου και πως ήταν πολύ τρομοκρατημένος για να πει «όχι» στον Ντομινίκ Πελικό.

Όταν τον ρώτησαν στο δικαστήριο πως είναι δυνατόν ένας αναισθησιολόγος να μην κατάλαβε πως η γυναίκα που ήταν μπροστά του ήταν ναρκωμένη, απάντησε πως νόμιζε ότι εκείνη προσποιούταν.

Πατρίκ Α., 60 ετών

Πρώην εργάτης σε εργοστάσιο και ιδιοκτήτης βιντεοκλάμπ παραδέχεται την κατηγορία του βιασμού, αλλά είπε ότι είχε λάβει μέρος απρόθυμα στο γεγονός επειδή είναι ομοφυλόφιλος και αυτό που ήθελε πραγματικά ήταν να έχει επαφή με τον Ντομινίκ Πελικό, όχι με τη γυναίκα του. Βέβαια στη συνομιλία τους στο Skype αποδεικνύεται ξεκάθαρα πως ο Πελικό του είχε πει πως έψαχνε κάποιον «να τιμωρήσει τη γυναίκα του επειδή δεν ήθελε να κάνει τρίο».

Είπε ότι ήξερε ότι ήταν ομοφυλόφιλος από την εφηβεία του, αλλά προσπάθησε να το κρύψει από τους ομοφοβικούς γονείς του. Παντρεύτηκε μια γυναίκα, απέκτησε δύο παιδιά και μετά το διαζύγιο στα 43 του συναντούσε τακτικά άντρες για σεξ σε διάφορα μέρη.

Ντιντιέ Σ., 68 ετών

Πρώην οδηγός φορτηγού και χωρισμένος πατέρας δύο παιδιών, είπε ότι πήγε στο σπίτι του Ντομινίκ Πελικό «αποκλειστικά για μια ομοφυλοφιλική συνάντηση» μαζί του. Αρνήθηκε την κατηγορία του βιασμού της Ζιζέλ στις 30 Ιανουαρίου 2019 και πως είχε την αίσθηση πως προσποιούνταν ότι κοιμόταν.

Δήλωσε ακόμα ότι δεν είχε πρόθεση να βιάσει και απλώς ακολουθούσε τις οδηγίες του συζύγου. «Δεν είμαι εγώ που πρέπει να θυμώνεις, είναι ο άντρας σου», είπε κοιτώντας την Ζιζέλ Πελικό στο δικαστήριο.

Καρίμ Σ., 40 ετών

Πληροφορικάριος με δύο πανεπιστημιακά πτυχία, αρνείται την κατηγορία ότι βίασε την Ζιζέλ Πελικό στις 27 Ιουνίου 2020. Κατηγορείται επίσης για κατοχή εικόνων κακοποίησης παιδιών που βρέθηκαν στον υπολογιστή του κατά τη διάρκεια της έρευνας. Αρνήθηκε και αυτές τις κατηγορίες, λέγοντας ότι κατέβασε τις εικόνες «κατά λάθος».

«Δεν πήγα εκεί με σκοπό να διαπράξω ένα έγκλημα και δεν είχα απολύτως καμία ιδέα ότι η κυρία Πελικό δεν συναινούσε», σχολίασε. Παρότι τα μηνύματα μεταξύ αυτού και του Ντομινίκ Πελικό τους εμφανίζουν να συζητούν με ωμούς όρους για το τι επρόκειτο να γίνει, ο ίδιος υπερασπίζεται τον εαυτό του, λέγοντας πως πίστευε ότι συμμετείχε σε ένα ερωτικό παιχνίδι.

Βενσάν Σ., 42 ετών

Ξυλουργός, καταδικάστηκε για ενδοοικογενειακή βία κατά της πρώην συντρόφου του το 2021 και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή. Είναι αλκοολικός. Κατηγορείται ότι βίασε την Ζιζέλ Πελικό στο σπίτι της σε δύο περιπτώσεις τον Οκτώβριο του 2019 και τον Ιανουάριο του 2020. Ο ίδιος αρνείται ότι βίασε. Παραδέχτηκε μια σεξουαλική επαφή, αλλά είπε ότι δεν είχε σκοπό να διαπράξει βιασμό. Είπε ότι πίστευε ότι η Ζιζέλ Πελικό θα ξυπνούσε.

Παραδέχτηκε πως βρήκε την κατάσταση στην κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού «περίεργη», αλλά εμπιστευόταν το γεγονός ότι ήταν «στο σπίτι μιας οικογένειας, καλεσμένος από τον σύζυγο». Είπε ότι ο ίδιος δεν ένιωθε ευχαρίστηση, αλλά επέστρεψε για δεύτερη φορά επειδή ο Ντομινίκ Πελικό του είχε πει ότι αυτός και η Ζιζέλ Πελικό «το είχαν απολαύσει».

Ζαν-Μαρκ Λ., 74 ετών

Πρώην οδηγός φορτηγού, διαζευγμένος και ο μεγαλύτερος ηλικιακά κατηγορούμενος. Αρνείται πως βίασε την Ζιζέλ Πελικό τον Μάιο του 2017. Είπε ότι πάντα πίστευε ότι ο βιασμός ήταν «κάτι βίαιο, που έγινε από έναν τρελό, ένα βάναυσο πράγμα», αλλά ότι εδώ ήταν πεπεισμένος πως πρόκειται για να «σεξουαλικό παιχνίδι». Είπε στο δικαστήριο ότι είχε «υπακούσει μόνο στις εντολές» του Ντομινίκ Πελικό.

Μόνο αφού έφυγε από το σπίτι αναρωτήθηκε αν η Ζιζέλ Πελικό είχε συναινέσει. Γιατί δεν ειδοποίησε την αστυνομία; «Έπρεπε να το είχα κάνει, αλλά δεν μου πέρασε από το μυαλό», δικαιολογήθηκε. Είπε ακόμη ότι ο Ντομινίκ Πελικό, τον οποίο είχε γνωρίσει σε ένα πάρκινγκ σούπερ μάρκετ, του είχε πει ότι ήθελε να «τιμωρήσει» τη γυναίκα του επειδή είχε σχέση στο παρελθόν. Πλήρωνε συχνά εργαζόμενες του σεξ στην Ισπανία. «Ποιος οδηγός φορτηγού δεν έχει πάει σε ιερόδουλες;» είπε στο δικαστήριο.

Ντομινίκ Ντ., 45 ετών

Οδηγός φορτηγού και πρώην στρατιωτικός, είπε ότι ο Ντομινίκ Πελικό επικοινώνησε μαζί του μέσω του διαδικτυακού chatroom τον Φεβρουάριο του 2015 καθώς αναζητούσε έναν άνδρα ως «δώρο» για τη γυναίκα του «για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου».

Κατηγορείται ότι βίασε την Ζιζέλ Πελικό σε έξι διαφορετικές περιπτώσεις. Το αρνείται, επιμένει ότι δεν είχε σκοπό να βιάσει κανέναν. Είπε στο δικαστήριο: «Δεν ξύπνησα ένα πρωί και είπα στον εαυτό μου γεια, σήμερα θα πάω στο σπίτι ενός ζευγαριού και θα διαπράξω ένα έγκλημα». Ισχυρίζεται πως είχε λάβει εγγυήσεις από τον Ντομινίκ Πελικό πως όλα γινόντουσαν με τη συγκατάθεση της συζύγου του.

Μοχάμεντ Ρ., 70 ετών

Δούλευε σε ντισκοτέκ και το 1999 καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση για τον βιασμό της 17χρονης κόρης του. Κατηγορείται ότι βίασε την Ζιζέλ Πελικό τον Μάιο του 2019 στο εξοχικό τους, στη δυτική Γαλλία.

Το αρνείται. Είπε στο δικαστήριο: «Δεν μπορούσα να φανταστώ για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου ότι ο Ντομινίκ Πελικό το έκανε αυτό χωρίς να το ξέρει η γυναίκα του». Είχε έρθει σε επαφή μαζί του μέσω διαδικτυακού chatroom.

Αχμέντ Τ., 54 ετών

Υδραυλικός και πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας, παντρεμένος για περισσότερα από 30 χρόνια με τρία παιδιά, κατηγορείται ότι βίασε την Ζιζέλ Πελικό στο σπίτι του ζευγαριού τον Ιούνιο του 2019. Αρνήθηκε τον βιασμό και είπε στο δικαστήριο: «Δεν είμαι βιαστής, αλλά αν ήθελα να βιάσω δεν θα διάλεγα μια 57χρονη γυναίκα, θα διάλεγα μια όμορφη».

Ήρθε σε επαφή με τον Ντομινίκ Πελικό μέσω chat room, σε μια περίοδο που έκανε λιγότερο σεξ με τη γυναίκα του και ενώ «δεν ήθελα ερωμένη» σκέφτηκε «γιατί όχι» να συναντήσει ένα ζευγάρι. Είπε ότι πίστευε ότι η Ζιζέλ Πελικό πρέπει να ήταν ντροπαλή και ότι είχε εμπιστευτεί τον σύζυγό της.

Ρεντουάν Α., 40 ετών

Άνεργος, χωρισμένος πατέρας τεσσάρων παιδιών, ο οποίος έχει καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία, διάρρηξη και απειλές θανάτου και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης, πήγε στο σπίτι των Πελικό δύο φορές, το 2019. Αρνήθηκε την κατηγορία για βιασμό. Είπε ότι ρώτησε τον Ντομινίκ Πελικό εάν ήταν φυσιολογικό το ότι η σύζυγός του, ροχάλιζε και εκείνος ήταν καθησυχαστικός: «Ναι, μας αρέσει να το κάνουμε έτσι».

Είπε ότι μεγάλωσε σε ένα οικιστικό συγκρότημα, άρχισε να καπνίζει κάνναβη στα 10 του και έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης σε αυτή την ηλικία, από έναν ηλικιωμένο άνδρα. Παράτησε το σχολείο στα 16 του. Υπήρχαν υπόνοιες πως πάσχει από σχιζοφρένεια, κατά τον ψυχίατρο που τον εξέτασε πάντως, έχει διαταραχή προσωπικότητας.

Μαντί Ντ., 35 ετών

Εργαζόμενος σε μεταφορική εταριεία και πατέρας ενός παιδιού από την Αβινιόν, κατηγορείται ότι πήγε στο σπίτι των Πελικό μία φορά, τον Οκτώβριο του 2018. Αρνείται τον βιασμό. Έριξε την ευθύνη στον Ντομινίκ Πελικό, λέγοντας πως τον παραπλάνησε και ότι είχε παρουσιαστεί στο διαδίκτυο ως μέρος ενός ζευγαριού που ήθελε να γνωρίσει ελεύθερους άντρες.

Για την Ζιζέλ Πελικό σχολίασε το εξής: «Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί τι πέρασε, έχει καταστραφεί και δεν σκέφτομαι μόνο αυτή τη φτωχή γυναίκα, αλλά ολόκληρο το περιβάλλον και την οικογένειά της». Πρόσθεσε ότι θα ήταν «τρομερό» για αυτόν να βρεθεί παγιδευμένος σε κάτι τέτοιο.

Σιρίλ Μπ., 47 ετών

Άγαμος οδηγός φορτηγού που περιέγραψε τον εαυτό του ως χρήστη κάνναβης, κατηγορείται ότι βίασε την Ζιζέλ Πελικό τον Νοέμβριο του 2018. Καταγράφηκε από τον Ντομινίκ Πελικό σε ένα βίντεο που ονομάζεται “With Cyril from Carpentras”.

Αρνήθηκε τον βιασμό και είπε ότι είχε χειραγωγηθεί και δεν ήταν ικανός να διαπράξει κάτι τέτοιο. Είπε ότι ήταν επίσης θύμα της κατάστασης, καθώς είχε εξαπατηθεί από τον Ντομινίκ Πελικό, τον οποίο είχε γνωρίσει σε ένα διαδικτυακό chatroom. Είπε στο δικαστήριο ότι προηγουμένως είχε διάφορες συναντήσεις με ζευγάρια που γνώριζε μέσω ιστοσελίδων.

Σιπριάν Σ., 43 ετών

Πρώην οδηγός φορτηγού και πατέρας ενός παιδιού, κατηγορείται ότι βίασε την Ζιζέλ Πελικό  το 2017. Το αρνείται. Παραδέχεται μόνο ότι είχε γίνει σεξουαλική επαφή λέγοντας ακόμη ότι λυπάται αλλά ότι «δεν μπορούσε να πει περισσότερα από αυτό».

«Δεν μπορώ να πω ότι είναι βιασμός», επεσήμανε, υποστηρίζοντας ότι ο Ντομινίκ Πελικό τον είχε κάνει να πιστέψει ότι η Ζιζέλ Πελικό έπαιζε έναν ρόλο σε ένα σεξουαλικό παιχνίδι και «προσποιούνταν ότι κοιμόταν».